Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@řehulka 7 Naše malá je taky jedináček, proti mé vůli ale je, prostě se nám nedaří a druhé asi nebude. To nebude tím, spíš bych to viděla tak, že jí od mala chtěla naučit spát samotnou a teď jí tam má pořád. Děti mámu potřebujou. Zrovna dneska jsme s manželem spali celou noc s naší malou, která byla ráno vyspaná do růžova a my taky.
Zkus to, za zkoušku nic nedáš. Podle mě tě potřebuje a ty si ulevíš od toho nočního cestování a uspávání, stačí se jen přitulit a bude zase spinkat. ![]()
@řehulka 7 píše:
@Balatonek mám strach, že ji potom nenaučím spát samotnou. Separačka, která trvá půl roku?
Hele o co vic a bliz budes diteti prvni rok o to driv bude mit samostatny a ty budea mit klid… trochu mi unika, co je tak strasnyho a co vede lidi ke srachu, ze s nima jejich dite bude rado travit cas…respektive par let…no hele, kdyz mas problem a mas reseni, ktery fungujou, tak je pouzivej, ne? To snad neni tak tezky…
@Luisiana Asi to tak budu muset udělat, abych se aspoň trochu vyspala. Já vím, že potřebuje mámu, vždyť jsem sní 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Ona bohužel v noci nepřijme ani manžela jen mě ![]()
@řehulka 7 toho bych se fakt nebála
spíš bych to viděla na výjimky deti, ktere spi s rodiči do puberty
dcera spi s námi od asi 4. měsíce, dřív jsem taky nechtěla že stejného důvodu, ale můj vlastní spánek mi byl milejší a teď je dceři 2,5 a už mě odstrkuje, že bude spát sama
@Luisiana A s tím jedináčkem tomu dej ještě čas, uvidíš, že se zadaří. Naše malá je z ivf a ještě na ní čeká 5 sourozenců
Aktuálně si neumím představit ani jednoho
![]()
@Gosi Jsem zvědavá jestli to tak opravdu bude. Jsem s ní pořád a nehne se ode mě na krok ![]()
@řehulka 7 píše:
@Gosi Jsem zvědavá jestli to tak opravdu bude. Jsem s ní pořád a nehne se ode mě na krok
No, nejsi s ni v noci… jinak vyhazi to me, vyslo to moji matce, tak nejak vsichni z okoli, kdo deti netrenovali, ale venovali se jim s tim maji dobre zkusenosti…
@řehulka 7 problemy se spankem resi hodne maminek a ver mi, ze jste na tom jeste dobre. Urcite to nebude trvat vecne, spani ve spolecne posteli by to vyresilo ale tak muzes zkusit metodu „Teddy“ - nechas ditko aby si v hrackarstvi vybralo plysaka, samosebou v 11 mesocich si ho jako nevybere ze by reklo, tak tenhle chci, ale tak muze u toho byt, das plysakovi svoje tricko a cely den bude plysak s vama, u vsech veci, co delate a doporucuju i do kocarku, trva tak tyden nez si zvykne, vzdy rikej jednu a stejnou vetu lred spanim: " ted je tady… a bude s tebou celou noc te chranit. Sladke sny", a pokazde opakujes a opakujes a plysaka primacknes. Nekomu staci malinky plysaci jinym velke. Nekomu to pomuze, jinemu ne, ale za zkousku u tohoto nic medas, je to velmi proste. Drzim palce. ![]()
To je něco jako můj, ale já s ním spím v jedné posteli. Horší bude časem to odnaučování, ale kdybych s ním nespala v posteli, tak je to jak u vás. V posteli se v noci vzbudí tak jednou, maximálně dvakrát a brzy na to zase usne, pokud nemá hlad.
@belladonna píše:
To je něco jako můj, ale já s ním spím v jedné posteli. Horší bude časem to odnaučování, ale kdybych s ním nespala v posteli, tak je to jak u vás. V posteli se v noci vzbudí tak jednou, maximálně dvakrát a brzy na to zase usne, pokud nemá hlad.
ještě doplním, všichni, kteří ví, že s prckem spím v posteli, mě od toho odrazují, že ho budu špatně odvykávat. Nikdo není pro, takže jsem trochu za exota. Ale je to pro mě jednoduše pohodlnější, než vstávat co dvě hodiny k jeho postýlce.
@belladonna Ano je to jednoduší, ale časem bude zase problém s odnaučováním
Asi to chce trpělivost, vážně už nevím, přijde mi, že se budí proto, abych ji vzala a vždy je po jejím
Buď se konečně vyspím a bude chvíli klid nebo razantně utnu vyndávání z postýlky což bude delší, náročnější, ale poté už nebudu řešit tyhle problémy. Babo raď jaké je nejlepší řešení ![]()