Denní a večerní uspávání 20měsíční dcery

31
30.11.16 14:00

Denní a večerní uspávání 20 měsíční dcery

Dobrý den, ráda bych se zeptala na vaše rady, začínám být bezmocná. Naší dceři bude 20 měsíců a mám pocit, že se spaním, resp. usínáním už to nemůže být horší. Jako malinká usínala v pohodě, byla spíš hodné než plačtivé miminko. Ještě v létě jsem příbuzným říkala, že nemám problém uspávat malou v náručí, protože usne zpravidla během několika minut. To se ale za poslední týdny zásadně změnilo. Uspávám (přes den, ale i večer) někdy až hodinu a půl. Běžně to bývá kolem hodiny, kdy mě, ale i muže, dcera tahá za vlasy, skáče zadkem po hlavě, když se natáhnu vedle ní, apod. Někdy usne (po předchozí scéně) v náručí, někdy v postýlce. Každopádně už začínám být zoufalá, když je to odpoledne přes hodinu a večer totéž, stává se z uspávání noční můra. Nejhorší ale je, že už to většinou neustojím psychicky a vybouchnu a třeba jí dám pár přes zadek, i když vím, že za to nemůže a vždy jsem byla proti bití dětí. Jenže mám pocit, že to bere jako hru, většinou se mi směje. Máte někdo podobnou zkušenost? Mám ji přestat dávat spát přes den - bude spát líp večer? Nebo je to nějaké období, které přejde? Zkoušela jsem ji i pořádně unavit - včera dopoledně téměř hodinu na hřišti (polední uspávání 30 min.) a odpoledne hodinu a půl na procházce a hřišti (45 min. večer). Jen pro upřesnění, máme teď ještě měsíční miminko, první dcera asi trošku žárlí, všimli jsme si s mužem, že právě třeba při uspávání se nás snaží v posteli posadit, sednout si na nás a přitáhne si i svoji peřinku, jako by chtěla „zavinout“ jako sestřička. Večer je uspáváme současně (v jedné místnosti - společné ložnici) a denně se o ně střídáme. Děkuji za jakýkoli tip či radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
508
30.11.16 14:07

Já bych teda rozhodně takovouhle dobu neuspávala, to bych určitě psychicky ani fyzicky nedávala. My máme malého 2letého naučeného už od malinka tak, že položíme do postýlky po předchozí knížce, dáme pusu a odcházíme z pokoje. sám usíná po obědě i večer. Po obědě si třeba ještě něco pro sebe brblá než usne. Myslím si, že jste ji takto měli naučit dříve-aby uměla usínat sama, teď bych se bála asi toho, že když jí necháte se třeba vybrečet a nechat usnout samotnou, že se bude cítit odstrčená kvůli tomu, že máte mimčo. tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
30.11.16 14:10

A nebo teda ještě můžeš zkusit ještě více unavit, když se to projevilo naposled k lepšímu. My tedy jsme venku v tomto počasí cca 2 hodiny dopo a hodinu-dvě odpo a již několik měsíců je zvyklý na hoooodně dlouhé procházky, tak si myslím, že je dost unaven a mohlo by to platit i na tvou dceru.za zkoušku nic nedáš a když budete venku i s kočárkem, bude čerstvý vzduch to nejlepší pro vás všechny si myslím. Náš malej měl za 2 roky jen jednou rýmu a kašel :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.11.16 14:12

V tomhle veku mi syn usinal taky hodinu.Ja nejsem ten typ matky co by dite polozila, pusinku a odesla.Ja to delam tak, ze si spolecne lehneme(nespal mi v 20 mes v detske, ale v normalni sve dospelacke) reknu tri pohadky, zazpivam pisnicku..drzim za ruku, hladim po hlavicce a usina. Ted ma 2 roky a nekdy tu pohadku ani nedoreknu.
Asi bych vynechala odpoledni spani, urcite by to vecer melo byt rychlejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.11.16 14:14

Tak vybrečet ji určitě nenecháme, to je asi jediná věc, kterou s mužem odmítáme. Jednak bydlíme v paneláku a sousedi by asi nebyli nadšení a pak na to nemáme srdce. Jinak jak píšu, ještě v létě to nebyl problém, dcera spala do pěti minut, vzala jsem ji do náručí, zazpívala písničku, dala do postýlky a bylo. Ani teď nemám nic proti tomu, když bude usínat a já budu vedle ní v posteli a budu ji třeba hladit. Spíš nechápu, proč se to takhle zlomilo…jestli je to reakce na sestřičku, období nebo právě chyba v našem přístupu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
30.11.16 14:14

A ma svou postylku? Muj syn taky vymejsli vse mozne, ze chce spat u me v posteli, atd. Tam dela ale blbiny a usina jedine v postylce, ja nebo manzel lezime u neho. Vetsinou do pul hodiny usina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.16 14:17

Myslím si, že je to kvůli mimču. Nevěř tomu, že jsi ji měla naučit usínat samotnou, některé děti jsou bezpracní andílkové, u některých to prostě nejde. Hlavně ji nenechávej vybrečet, zavařilo by to sourozenecké vztahy. Možná se bojí usnout, že bude sama.
Asi bych cvičně zkusila zrušit polední spánek, večer asi bude chtít do postele dřív. V kolik ji dáváš spát a jak dlouho spí?
Nebo naopak, není přetažená? Takhle někdy vyvádí ten můj čudla, když se přetáhne a neuspím ho včas, pak ho taky uspávám třeba hodinu a mezitím vymýšlí voloviny, tahá za vlasy, bouchá hlavou o čelo postele, leze po mně… Třeba je mimino dost velký podnět a to ji unaví víc než dřív.
Dzzž se, brzo to bude lepší, za 18 let ji kdyžtak vyhodíš z domu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
30.11.16 14:17

A nebo zkuste jeden den nedat spat pres den a uvidite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.11.16 14:18

@Corinka1 to je ono, taky nějak neumím a ani nechci přijít, dát pusu a odejít, neříkám, že to někdy není otravné (i když to bylo kratší), ale pořídili jsme si děti, abychom byli spolu, takže to beru tak, že je to normální. Zatím ji bohužel na čtení pohádek moc neužije, takže tohle nefunguje :-(.
@misalin zase teď když začíná mrznout nechci trávit x hodin venku s miminkem, kterému je sotva měsíc, to zase až zjara. Jinak naše procházky = to, že opravdu ťapká, znám i dvouleťáky, co se jen vozí v kočárku, dcera ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
30.11.16 14:23

@peee123 Tak já to tak brala, že procházky jako chození a ne vození v kočárku, tím by se asi neunavila.My kočár nepoužíváme cca od 15 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
30.11.16 14:25

@galantni jelenice TAk náš kluk rozhodně nebyl bezpracný andílek, spíš naopak, i ve spaní jsme si užili, ale zrovna na usínání se naučil cca od 2 měsíců usínat sám, možná to bylo o to jednodušší, že u mě v náruči by ani neusnul, potřeboval být v klidu, ve svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.11.16 14:26

@Martina84 svou postýlku má, dřív usínala i s námi, ale to už ji neláká, většinou z té své nevylezá, je v ní, ale šaškuje, že mám chuť jí někdy vážně „zabít“ :-D
@galantni jelenice myslím, že přetažená není, trošku jsme měnili režim po změně času (teda tak nějak manžel, já byla v porodnici), ale aktuálně vstává cca v 6, spíše v 7, přes poledne jsme dávali spát kolem 12., po změně času dřív, zpočátku v pohodě, pak to začalo, teď chodíme spát cca ve 12.30 - 12.45. Odpoledne spávala dost nepravidelně - hodinku a půl, i dvě a půl, teď tak 1,5 - 2. Večer chodíme spát kolem půl osmé. V noci občas zapláče, pomůže dudlík, to že se napije, příp. jde k nám do postele. Problém je uspat, noc bývá v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
30.11.16 14:27

Jo a jinak nechápu, co je špatného na tom přečíst dítěti pohádku nebo něco krátce povídat před spaním, dát pusinku a odejít a nechat dítě samostatně usnout, tak jak by to mělo samo už dávno umět. Mě to přijde hezké a příjemné tak pro obě strany. Pokud teda nedělá virvál. ale já mluvím o tom, když už je tak dítě naučené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.11.16 14:27

@misalin to bylo spíš poznamenání, že je celou dobu aktivní :-), jak jsem psala, znám i děti, co se jen vozí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.11.16 14:51

@misalin spatneho na tom neni absolutne nic.Jen ja to tak neumim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie