Noční (ne)spaní pětiměsíčního

8504
19.8.13 07:09

noční (ne)spaní pětiměsíčního

Dobré ráno holky, mám pětiměsíčního kluka. Je to usměvavý dítě, hodně živý dítě, celkem zaltíčko, až na ty noci..teprve předevčírem jsem začla přikrmovat, do té doby jen kojení. Měla jsem střevní potíže, tak jsem nespala nemocí a pak zas kvůli němu. Pořád se budí na kojení (třikrát) nebo aportuju dudlíka. Včera už jsem zkusila dát kaši. Vypil mi 100 ml. To bylo v 8 večer, pak se tam vztekal jako obykle a usnul. V pul 10 si jdu lehnout, do té doby klidně spí a když tam přijdu tak se začne mlátit, budit – on mě snad cítí!!! a řev, že jsem ho musela nakojit (vypil plnou dávku) a pak to bylo: 22.00 řev, kojení, usla jsem až tedy potom, nevím v kolik, 00.00 řev asi 15 minut, 01.00 řev asi 15 minut, 02.00 řev asi 10 minut, 03.00 kojení,5.45 vstávání.

Já mám navíc problémy s usínáním, někdy se třeba 1,5 hodiny převaluju v posteli než usnu a to jsem unavená.

Někdo mi radí, ať ho nechám řvát (ale to já stejně ani náhodou neusnu!), někdo at ho dám do jiného pokoje (to taky neusnu a navíc mu budu muset nosit dudlíka). Co s ním, aby mi spal aspon několik hodin v kuse? Ve 4. měsící mi vydržel i 6 hodin ale ted už měsíc zažívám tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MV313
19.8.13 07:29

Do sveho pokojicku a misto kojeni vodu! Casem si odvykne na nocni jidlo a bude spat celou noc.

• Citovat
  • Upravit
5436
19.8.13 07:34

Já bych mu tedy místo řevu dala rovnou prso. V noci by mě ani nenapadlo řešit to nějak jinak :nevim: Vím, že po napití usne a já chci také co nejdříve spát, takže jdu cestou nejmenšího odporu. Beru si ho tedy s sebou do postele a kojím vleže, takže se spánkové ztráty minimalizují :mrgreen: Syn má tedy 7 měsíců, ale občas se v noci kojí 4× až 5× - prostě se vzbudí a dostane. Jsou to období. Třeba má malý nějaké trápení - zuby atd. Syna taky občas vzbudí to, že jdu já spát, a to jsem jako myška :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.8.13 07:36
@MV313 píše:
Do sveho pokojicku a misto kojeni vodu! Casem si odvykne na nocni jidlo a bude spat celou noc.

Takhle malé dítě bych tedy rozhodně neobírala o noční kojení. A myslím, že v tomto věku potřebuje i kontakt s matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
19.8.13 07:40

Podle mě to chce čas a trpělivost, malý je ještě dost malý! Nic bych radikálně neměnila, kojila bych dál i v noci, večerní příkrm jsme my dávali jako poslední…Malá cítí dodnes, když si jdu lehnout! Sice jen zamrčí a spí dál, ale vím, že cítí, když přijdu :srdce:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
19.8.13 07:41

@AliTad souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
19.8.13 07:44

Já si právě taky říkám, že je ještě dost malej, abych ho někam separovala a „nedala“ mu…jenže únava mě dohání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
19.8.13 07:47
@Tapeta píše:
Já si právě taky říkám, že je ještě dost malej, abych ho někam separovala a „nedala“ mu…jenže únava mě dohání.

Bude líp :hug:!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.8.13 07:49

@Tapeta a co takhle si ho vzít v noci do postele a spát s ním? :think: V noci jen vytahnes prso, on se napije a spí dál ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.8.13 07:51
@MV313 píše:
Do sveho pokojicku a misto kojeni vodu! Casem si odvykne na nocni jidlo a bude spat celou noc.

dřív jak v půl roce se nemá odnaucovat noční kojení a i to mi pak připadá moc brzo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
19.8.13 07:55

@ivana-domca To dělám každou noc. Hned co se prvně vzbudí, už ho nechám u sebe v posteli až do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.8.13 07:58

@Tapeta tak jedině vydržet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
19.8.13 08:18

@Tapeta Mám skoro šestiměsíční holčičku a mám to stejně :hug: V noci se budí 3-6 x, ale řvát ji nenechám, radši rovnou nacpu prso, když má chlap noční, tak ji mám u sebe v posteli. Samotnou byh ji do pokoje teda nezavřela 8o Sní k večeři 200 g husté kaše, kojím ještě před spaním, ale stejně je do 2 hodin vzhůru :zed: Zkoušela jsem v noci místo koja čaj, ale dosáhla jsem jedině toho, že se probrala úplně a už nemohla zabrat, jen si chtěla hrát. Asi to budeš muset vydržet :nevim: Ale kdyby měl někdo nějakou radu, co s tím, tak budu taky ráda, jak ráda bych se vyspala alespoň těch 6 hodin v kuse! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tulikra
19.8.13 08:39

Dítě u nás v posteli už uspávám a spíme spolu,
když cejtím, že se probírá, dostane prso, občas si jen parkrát cucne a spí dál, po 2-3 hodinách se nají pořádně. Tím, že se nestihne pořádně probrat, nemá potřeby vyřvávat. Přebaluju až když usne po kojení, ne před ním. Většinou nepřebaluju vůbec, protože i já napůl spím.
Spí cca od 9-10 večer do 7-8 ráno - s 2-4 přestávkama na kojení. Přes den cca 2-3× nosím v šátku a nechám tak dlouho, jak chce ona.

• Citovat
  • Upravit
287
19.8.13 09:08

Moje malá byla to samý. Když byla miminko tak dokázala spinka skoro celou noc, jsem jí musela budit, ale kolem 5-6 měsíce se začla hodně budit a nechtěla spát. Potom se to trochu zlepšilo, se vzbudila nakojila jsem ji a spala dál. Doktorka mi řekla že to bylo nejspíš ze zoubků. A určitě bych ještě nepřesla večer kojit. Potírala jsem dceři dásně takovou mastí aby jí to tak nebolela a bylo to lepší. Ale chce to čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí