Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že to, že pil je dost dobrý argument proč nejet. Ale to mu měl říct rovnou, teď když mu to zavolá, tak to bude vypadat, jako že se vymlouvá. Já bych se do toho asi nepletla- nadšená bych nebyla, ale asi bych nechala na chlapovi, jestli pojede, nebo ne. Má příležitost se s kamarádem usmířit- když mu to odmítne, tak už z nich kamarádi asi nebudou, protože ten „nepřítel“ bude mít pocit, že se na něj bývalý kámoš vybodl.
@Saatine Asi takhle, považuji svého partnera za svéprávného a tedy bych neočekávala, že se mě bude ptát na dovolení. Na druhou stranu, jelikož je svéprávný, tak by nikam nejel, když pil, takže by u nás nebylo co řešit. Ovšem tedy tvoje definice skvělého řidiče mě rozsekala… skvělý řidič co umí řídit jen svá auta, jen ve dne a jen na hlavních či ve městě.
@j.a.n.i1 píše:
@Saatine Asi takhle, považuji svého partnera za svéprávného a tedy bych neočekávala, že se mě bude ptát na dovolení. Na druhou stranu, jelikož je svéprávný, tak by nikam nejel, když pil, takže by u nás nebylo co řešit. Ovšem tedy tvoje definice skvělého řidiče mě rozsekala… skvělý řidič co umí řídit jen svá auta, jen ve dne a jen na hlavních či ve městě.
jo, to mě taky dostalo
@Saatine potřebuje řidičák k práci?? Počítej stím, že pokud ho chytnou a nadýchá, tak mu ten řidičák seberou a ty budeš ta, co ho všude vozí. Spíš bych mu řekla tuto variantu a rozhodnutí nechala na něm, u nás pokud bychom popíjeli vínko, by to hned ten dotyčný věděl.
@medunka23 No, já bych spíš řekla, že když mu ten řidičák seberou, tak, že já mu řidiče dělat nebudu… ale jestli tedy něco můj partner fakt nedělá, tak jezdit pod vlivem, to už by muselo jít o život.
@Saatine píše:
Tak se koukáme na Harryho Pottera, popíjíme víno a najednou telefon. V podstatě volá náš nepřítel, teda můj. Je to bývalý skvělý kamarád mého partnera. Pohádali se a rok spolu nemluvili. Celkem solidně nás podrazil a mého chlapa strašně urazil.
Teď volal, že mu přítelkyně někde zkolabovala (cca 50km od nás) a že potřebuje, aby s ním můj chlap jel a odvezl auto. Můj chlap je skvělý řidič, ale jen aut co zná, v noci velice špatně vidí a na nějakých silničkách mimo má problém i s čočkama a navíc pil víno (prý to za tu dobu vyprchá, houby). Já jsem tak naštvaná, odkýval to jak husa, ani nepřemýšlel. Na návrh ať si vezmou takové to asistenční auto co odveze řidiče i auto říká že neví a vlastně se mě neptá na názor.
Jako jo je to jeho rozhodnutí a asi mi nejvíc vadí, že se mě neptá a že pil. Jak byste reagovaly vy?
zavolala bych na něj cajty-udala bych jim trasu, kde ho načapou, než zku. ví takový deBill někomu celý život ![]()
@redbulka
To bys svému partnerovi opravdu udělala? Že by pak přišel domů, zkrouhlý a řekl, že přišel o řidičák, protože ho někde mezi Kotěhůlkama a Dolní Lhotou zastavili policajti a ty bys řekla vesele- já vím, ty jsem tam poslala já?
Ufff..
Kdy to vypil, pred chvili nebo kdy? A vazne jen jednu sklenku? Pokud jednu, tak bych si vzala neco k jidlu a tech 50km nejakou dobu pojedou, takze bych to dala, kdyby nebylo zbyti. Jenze ty pises i o tom, ze ve tme spatne vidi, ze je sice super ridic, ale i spoustu omacky kolem toho, takze to asi tak super nebude, no a vychazi mi, ze bejt v jeho kuzi, tak bych to neriskovala. Ono se nic stat nemusi, ale taky muze a pak i ta jedna sklenka muze bejt poradne rozmaznuta.
@redbulka píše:
zavolala bych na něj cajty-udala bych jim trasu, kde ho načapou, než zku. ví takový deBill někomu celý život
to jako vážně?? To bys na manžela zavolala policajty?? No nevím, jako my oba s mužem uznáváme stejné morální hodnoty, takže vím, že on by za volant nesedl a jak už tu zakladatelka napsala, tak nejspíš vymyslí něco jiného.
@Saatine píše:
Právě o nic nejde a může jít o něco. Ony tam ta fakta jsou, je dobrý řidič, má najeto strašně moc, ale opravdu špatně vidí a nikdy nepůsobil jako řidič suverén, od té nehody vnímám jeho nejistotu. To neznamená, že není dobrý řidič. U té sklenky jedl. Chvíli pojedou a třeba si i zavolají to drink and drive. Je to hop nebo trop, ale je pakouš a to mi vadí. Že nepřemýšlí. V nejlepším případě tam bude jen jako podpora.
Nedivim se. Ale bude to v pohode ![]()
Ano, vadilo by mi to hodně, jak říkáš, v noci v cizím autě si není jistý a navíc pil.
@me2dova píše:
@redbulka
To bys svému partnerovi opravdu udělala? Že by pak přišel domů, zkrouhlý a řekl, že přišel o řidičák, protože ho někde mezi Kotěhůlkama a Dolní Lhotou zastavili policajti a ty bys řekla vesele- já vím, ty jsem tam poslala já?
Ufff..
takový nouma by především nikdy nemohl být mým partnerem ![]()
Podle statistik nejvíc nehod a to konkrétně 98,65 % je způsobenou střízlivími řidiči. Takže to že si dal na cestu alkohol udělal jen kvůli bezpečnosti
![]()
@vilda1 píše:
Podle statistik nejvíc nehod a to konkrétně 98,65 % je způsobenou střízlivími řidiči. Takže to že si dal na cestu alkohol udělal jen kvůli bezpečnosti![]()
![]()
Jasně, stejně jako je cca 99% nehod způsobeno těmi, co mají řidičák, takže by asi pro jistotu člověk měl vynechat autoškolu, že ![]()