Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Anonym, je to přece jen citlivé téma a nemusí to o nás vědět všichni.
Jsme s přítelem spolu skoro rok a půl. Oběma nám je něco málo přes čtyřicet let.
Přítel se před šesti lety seznámil s o dost mladší ženou, je od něj o 13 let mladší, nejdříve ji chtěl, ale potom mu údajně něčím nevyhovovala, setkávali se spolu, spali spolu, ale vztah jako takový spolu oficiálně nikdy neměli. Potom se stýkat přestali a ta dotyčná si našla přítele, to byl prý pokoj-říkal mi to přítel, prý ji on sám asi 2× napsal a to proto, že je mu prý něčím blízká, což ani nedokáže popsat čím, nedokážu posoudit, protože v tu dobu jsme spolu ještě nebyli.
Potom se dotyčná slečna se svým přítelem rozešla a začalo nanovo psaní mému příteli. Vyloženě mu nepíše, že ho miluje, ale že je nespokojená, že ji život nebaví, že si to tak nepředstavovala a tak, pár sms jsem si i četla, netají ty sms přede mnou. Přítel byl jednou opilý a volal jí, jestli jí přijde normální, že mu posílá třeba 5 sms denně, že to už bude řešit na policii, dotyčná mu odpověděla, že klidně, potom od ní přišla další sms, že si nemůže pomoct a ať si ji zablokuje v telefonu, od ní sms a hovory. Přítel však o tomto kroku nechce vůbec slyšet, když se ptám, proč si ji tedy nezablokuje, tak odpoví, že to nemá smysl, odepisuje jí tak na jednu sms ze 40ceti, které pošle, posílá v průměru denně tak těch 5 sms. O dotyčné slečně říkal, že se mu nelíbí, že je škaredá, já ji viděla jednou a naopak, je hezká, troufám si tvrdit, že hezčí než já. Ona mu dokonce poslala i nějaký sexuální kalendář poštou, o kterém mi vůbec neřekl, přišla jsem na něj, až když jsem jej našla v šuplíku schovaný asi přede mnou. Ta dotyčnbá to s přestávkami dělá už šest let.
Co si o tom myslíte, jsem bezradná.
Kdyby chtěl, tak si ji blokne a neschovává si žádné dopisy. Ale asi nechce… Třeba je v tom víc než sms…
Že je přítel hezkej dáreček ![]()
Mužské ego?
Kdyby nechtěl - tak je dávno bloknutá, nijak ji v žádném případě odepisovat nebude a ani si od ní nic nechávat (kalendář a jiné) nebude.
Prostě mu dělá dobře, že ho uhání o 13 let mladší krásná holka.
ed. Holka psychopatka není. Nestanuje vám před bytem, nedělá scény, nestalkuje. Přítel na její kontakty sám aktivně reaguje, takže je to oboustranné.
Problém vidím spíše u tvého přítele. Je dospělý a svéprávný, pokud by mu obtěžování dotyčné slečny opravdu tak vadilo, už by to měl dávno vyřešené.
To, že si před tebou schovává dokonce od ní „dárek“, v podobě erotického kalendáře, taky o něčem vypovídá.
Mě přijde, že jeho k no něco táhne, tebe třeba chce, jako ofic. přítelkyni, ale o ni chce taky něco vědět, tak si ji nezablokuje, to že odepíše jen jednou po xy smskach na tom nic nemění.
Chtěl by podle mě obě, akorat každou trošku jinak. Tebe oficiálně, ji natajno.
Hele chlapovi to lichotí, prostě zájem ženy je vždy polechtání na egu, proto ji nechce bloknout.
A nebo ji chce, zároveň ale vidí jistotu v tobě a tak je takovej nerozhodnej. Ale to těžko říct z našeho pohledu
Ty ho znáš líp.
Nečetla jsem, ale známá taky tvrdila jak jí pronásleduje psychopat a jak je to hrozné a že jí pořád píše a bla bla bla. Pak jsem koukala, že ho má na fb, oslovuje ho zdrobněle a vesele tam s ním flirtuje. Prostě jí to celé dělá dobře. A nedokáže mu neodepsat. Kdyby nereagovala, tak už má dávno pokoj, ale to ona zřejmě nechce.
A tohle si myslím, že je ve většině případů.
Tím nechci tvrdit, že mezi nám nejsou psychopati. To bohužel jsou ![]()
Edit: přečteno a myslím, že to taková psychopatka nebude. Přítel si jí evidentně nechává minimálně v záloze. Pokud to rovnou nehraje na obě strany.
Podle mě, dáma žádná psychopatka nebude. Prostě ji tvůj přítel odepisuje, tak co by nepsala. Já bych si myslela, že se možná i vidaj… fungujou takle už šest let… to není normální, aby to bylo jen jednostranne. Taky mám známého, s kterým si občas napìšu. Je to můj bejvalej a „něco nás prostě spojuje“ sice spolu nic nemáme ve smyslu sexu, ale jsme si blízcí.
Ty těžko něco zmůžeš
To musí tvůj přítel…ale trochu mám pocit, že on nechce…přece jen, kdyby chtěl, blokne ji ![]()
Ona má teď údajně zase přítele, ale pořád píše mému příteli, jak se s ním rozejde, že jí to nevyhovuje, že nechce být s mužem jen proto, aby někoho měla a tak pořád dokola, jednu dobu jí prý neodepisoval půl roku, ale ona stejně psala pořád a pořád a on to všechno čte někdy jsou to i dlouhé sms, dává mi je totiž číst taky.
@Anonymní píše:
Jsme s přítelem spolu skoro rok a půl. Oběma nám je něco málo přes čtyřicet let.
Přítel se před šesti lety seznámil s o dost mladší ženou, je od něj o 13 let mladší, nejdříve ji chtěl, ale potom mu údajně něčím nevyhovovala, setkávali se spolu, spali spolu, ale vztah jako takový spolu oficiálně nikdy neměli. Potom se stýkat přestali a ta dotyčná si našla přítele, to byl prý pokoj-říkal mi to přítel, prý ji on sám asi 2× napsal a to proto, že je mu prý něčím blízká, což ani nedokáže popsat čím, nedokážu posoudit, protože v tu dobu jsme spolu ještě nebyli.
Potom se dotyčná slečna se svým přítelem rozešla a začalo nanovo psaní mému příteli. Vyloženě mu nepíše, že ho miluje, ale že je nespokojená, že ji život nebaví, že si to tak nepředstavovala a tak, pár sms jsem si i četla, netají ty sms přede mnou. Přítel byl jednou opilý a volal jí, jestli jí přijde normální, že mu posílá třeba 5 sms denně, že to už bude řešit na policii, dotyčná mu odpověděla, že klidně, potom od ní přišla další sms, že si nemůže pomoct a ať si ji zablokuje v telefonu, od ní sms a hovory. Přítel však o tomto kroku nechce vůbec slyšet, když se ptám, proč si ji tedy nezablokuje, tak odpoví, že to nemá smysl, odepisuje jí tak na jednu sms ze 40ceti, které pošle, posílá v průměru denně tak těch 5 sms. O dotyčné slečně říkal, že se mu nelíbí, že je škaredá, já ji viděla jednou a naopak, je hezká, troufám si tvrdit, že hezčí než já. Ona mu dokonce poslala i nějaký sexuální kalendář poštou, o kterém mi vůbec neřekl, přišla jsem na něj, až když jsem jej našla v šuplíku schovaný asi přede mnou. Ta dotyčnbá to s přestávkami dělá už šest let.
myslím si o tom to, že mohl být dávno klid, kdyby ji přítel bloknul, to, že to neudělal a ještě jí čas od času odpoví svědčí o něm ne o ní
Souhlasim s komentari vyse. Pritel si ji asi stale drzi v zaloze a dava ji nejakou nadeji. Pro tebe najde vzdy nejake vysvetleni a to nejjednodussi je „psychopatka“. Tim se totiz daji omluvit i sms nebo chovani, ktere by v pripade, ze on by ji nechtel, opravdu nedavaly smysl.
Četla jsem i to, co jí před pár dny on napsal, a to, že kdyby ona byla poslední ženou na světě, tak že ji prostě nechce, nevím ani proč to psal, protože ona nic takového, že by ho chtěla nepíše, ani nevyznává lásku.
@Anonymní píše: Četla jsem i to, co jí před pár dny on napsal, a to, že kdyby ona byla poslední ženou na světě, tak že ji prostě nechce, nevím ani proč to psal, protože ona nic takového, že by ho chtěla nepíše, ani nevyznává lásku.
Tuhle SMS ti asi ukázal přímo on, viď? On to evidentně hraje na obě strany. Výmluvy, proč si ji neblokne, údajně nevyžádaný kalendář, který si on ovšem schoval, kecy, jak je škaredá (proto s ní tehdy spal), SMS napsaná a tobě ukázaná evidentně jen proto, abys nepojala podezření…
Nevis, proc to psal… Mozna proto, zes necetla konverzaci, ktera tomu predchazela. To, ze ji nechce mohl napsat treba v jejich hadce, pripadne hadku schvalne vyvolat (coz je snadne, kdyz si s nekym hrajes)… Take urcite sms behem konverzace mazat, aby to vypadalo jinak a celkove to davalo jiny smysl.
Neznamena to, ze to tak musi byt, dokud bychom necetli ty sms, tezko muzeme delat zaver. Jen tvrdim, ze to tak byt muze. Muj povedeny ex je toho zdarnym prikladem. Psal ji „kdyby ses ke mne chovala lip, mozna bych se k tobe vratil, ale jestli se nezmenis…“ Dalsi sms: „uz jsem ti snad rekl minule, ze te nechci“. Ona: „ja se zmenim, budu se k tobe chovat lip, vrat se prosim“. On: „uvidime“.
A vtip byl v tom, ze prvni a posledni sms smazal. A rekl mi, jaky je ona blazen a uhani ho. Pravou konverzaci jsem videla nepromazanou az z druhe strany a jeste pres znamou - jeji kamaradku - a byla to sila.
Cili tezko hadat, o cem presne je jejich vztah, ale neco tu dost smrdi ![]()