Noční roční nespavec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
722
10.1.13 09:50

Noční roční nespavec

Nerada bych tu řešila něco co se tu už řešilo, ale na můj konkrétní problém, jsem nenašla odpověď. Náš malý už má rok. Od narození spí stále stejně. A to je, že se budí 5 až 9 za noc. Ještě kojím, tak se napije a spí dál, třeba za půl hodiny se vzbudí znovu, napije a hned usneme, to bych bez řečí zvládla, je to moje druhé dítě a vím, že je to závislost na mém prsu a že si mě takhle hlídá, už pomale zvažuji přestat kojit. Ale co mě tíží více je toto. Často se vzbudí uprostřed noci a vypadá vyspale. Nepomáhá prso, ani houpání, prostě si brouká, hraje, vyžaduje mou pozornost a to třeba až 4 hodiny v kuse :! :|. Třeba dnešní noc vypadala takhle : Ve 20hod usnul, vzbudil se 21:30 pohoupala jsem usnul, další buzení 23 hod, houpání nepomáhá, vřízkot vyžaduje kojení, nakojím usnul. Další 01 hod, jsem rozespalá, zacpu mu pusu prsem a hned usneme. 02:30 je vzbuzený, vypadá odpočatě, nic nezabírá. Usínáme kolem půl 6 :zed: Za hodinu budíček, vstáváme z dcerou do školy. Manžel už se odstěhoval vedle. Většinou se dětem intervali spánku mění, ale ten náš to má od narození stále stejně :nevim: Dopoledne spí tak 2 hod a odpo půl hodiny. Nevypadá, že mu spánek chybí. Jinak jsem zkoušela všechno, zkrátit mu dení zpánek, to bylo v noci ještě horší, dávat ho později spát, najezený je, nic nezabralo.. Najde se tu maminka která to měla, nebo má podobně? Nevím, co už na něj. A neraďte homeopatika, nebo bylinkové čaje, to už máme za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18000
10.1.13 10:08

To by mě kleplo… :zed: myslim, že odstavení pomůže-jinak asi nic moc. A co deláte od těch 2.30 do 6ti? Jinak samozřejmě doporučuju knihu každé dítě může dobře spát-ta ti stoprocentně poradí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
10.1.13 10:16

No já ležím, postýlku mám hned u sebe, takže mám v ní vraženou ruku a tak nějak ho poklepávám, když zrovna vyžaduje pozornost, jinak když je jakžtakž v klidu, tak se snažím pospávat, samozřejmě to není žádný spánek. Tohle se neděje každou noc, spíše často. Na knížku se podívám, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.1.13 10:25

No to je mazec - já malou taky pořád kojím (je jí skoro 15 měsíců) i v noci - 3×-5× ale je to mé rozhodnutí, mě to nijak neomezuje - dám prso a spíme dál.. Snažím se jí nenásilně v noci už nekojit - ale je to na dlouho, ona je hysterka, takže jen hladím a potichu říkám, že se v noci spinká.. Zatím to zabírá jen na první probuzení, ale i tak je to posun.. Navíc jí teď lezou další dvě stoličky, takže to nijak nelámu.. Ale dám prso a ona si cucne a spí, to co popisuješ ty je teda moc i na mě.. Jinak malá spí přes den už jen jednou - a to max. hodinu.. Pak usíná okolo osmé.. Když vytuhne odpoledne, tak jde spát až ve 22 hod.. Snažím se tomu zabránit, ale když usne v kočáru cestou domu, tak jí nechám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
10.1.13 10:58

Dost podobný problém mám taky, taky druhé dítko štírek, co je mazlící a to dost. V noci je to peklo. Jo odstavení by pomohlo, to si říkám taky. Jenže když už jsem přesvědčená, že odstavím a nechám ho vyřvat, tak onemocní jednou to byla angína, pak náběh na angínu, pak nachlazení, momentálně se osypal, takže léčíme svědění a vyrážku :roll: Kolikrát se vzbudí v noci nepočítám, někdy je vzhůru hodinu někdy dvě, převážně od 3:00h do 4:30 až 5:00h a ráno vstávačka s prvním dítkem do školičky :? Což se nikomu nechce po takové úžasné noci :zed:
Ačkoli se snažím dodržovat teplotu v ložnici kolem 20st, aby mu nebylo teplo, aby se tolik nebudil na pití, i tak je to prostě mazec. Někdy se budí i co hodinu, takže spánek je nulový a já ráno omdlévající.
Prostě vyspíme se až v hrobě :mrgreen: Motto: odtsavit, co nejdřív, na rostoucí zuby nehledět, na nemoci jo.

:hug: hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
10.1.13 11:07

Mě tohle dělala dvojčata, bylo to peklo, některý noci se vyloženě střídali, jak jeden usnul, druhej byl vzhůru, zkoušela jsem i stěhovat postýlky, čaje, homeopatika…pomohl sirup Pediakid, je to směs bylin a zachránil mi asi život, asi po týdnu užívání bylo vidět zlepšení, po měsíci jsme spali všichni celou noc, pro mě absolutní zázrak, asi po třech měsících začali blbnout znovu, tak jsem ho znovu nasadila a opět to zabralo. Držím pěsti, je to fakt masakr to nespaní :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.1.13 11:08

@zuza110 jéé to je máme skoro stejně starý.. :mrgreen: malá je 26.10.2011 no měla být snad ještě váha, ale vyvolávali mi jí až ve 41+6, tak je štír..

Příspěvek upraven 10.01.13 v 12:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
10.1.13 11:34

Ahoj já měla to samé, prostě se ji nechtělo spát, myslím že to má každé druhé dítě, my byly i 2hodky vzhůru a dívala se na Dádu nebo si hrála. zkusila bych dát na noc UM nebo čaj z medunky před spaním a nebo vydržet, nám to trvalo asi 2týdny. jaký má režim přes den, kolikrát spí?(nepročítala jsem vše)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
10.1.13 11:50
@gabriela82 píše:
@zuza110 jéé to je máme skoro stejně starý.. :mrgreen: malá je 26.20.2011 no měla být snad ještě váha, ale vyvolávali mi jí až ve 41+6, tak je štír..

No vidíš. prostě štírci mazlíčci, musejí vědět, že je máma s nima. Kubík se narodil 40+6 taky vyvolávaný, ale tak či tak by byl v sobotu 29.10., páč vím, kdy se dělal :mrgreen: takže by byl v termínu, ale byl větší tak mátl tělem :mrgreen: Přemýšlím, že ho odstavím opravdu brzy, to už přemýšlím dva měsíce :zed: :mrgreen: a taky že ho vyšoupnu z mojí půlky postele do svojí už velké postele a odstěhuju ke staršímu bráchovi :mrgreen: Jen najít to odhodlání a taky mít zázemí u mého prostějšku a přežít cca 2 noci a bude to všechno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
10.1.13 14:53

Dík za reakce, aspoň vím, že v tom nejsem sama :) Kamarádky mají totiž všechny spavá miminka. Dnes jsem si obědnala tu knížku,, každé dítě může dobře spát" ještě se zeptám v lékárně na ten sirup Pediakid a uvidíme co se bude dít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
13.1.13 09:57
@zuza110 píše:
Dost podobný problém mám taky, taky druhé dítko štírek, co je mazlící a to dost. V noci je to peklo. Jo odstavení by pomohlo, to si říkám taky. Jenže když už jsem přesvědčená, že odstavím a nechám ho vyřvat, tak onemocní jednou to byla angína, pak náběh na angínu, pak nachlazení, momentálně se osypal, takže léčíme svědění a vyrážku :roll: Kolikrát se vzbudí v noci nepočítám, někdy je vzhůru hodinu někdy dvě, převážně od 3:00h do 4:30 až 5:00h a ráno vstávačka s prvním dítkem do školičky :? Což se nikomu nechce po takové úžasné noci :zed:
Ačkoli se snažím dodržovat teplotu v ložnici kolem 20st, aby mu nebylo teplo, aby se tolik nebudil na pití, i tak je to prostě mazec. Někdy se budí i co hodinu, takže spánek je nulový a já ráno omdlévající.
Prostě vyspíme se až v hrobě :mrgreen: Motto: odtsavit, co nejdřív, na rostoucí zuby nehledět, na nemoci jo.:hug: hodně štěstí :hug:

Odstavení by taky možná nepomohlo, já ted musela odstavit ze zdravotních důvodů, všichni mě utěšovali, že se konečně vyspim…a ani náhodou, i po 14 dnech se pořád budí několikrát za noc, ale nemam jí čím utišit, o to je to horší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
13.1.13 10:32

@abela Právě toho se taky trochu bojím, že se to může stát. Proto v kojení stále pokračuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí