Řev v postýlce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
9.1.13 21:38

Řev v postýlce

Ahoj, potřebuji poradit- mám 19 měs. dceru- do nedávna usínala krásně, měla láhev s mlékem a v ruce dudlík, když dopila tak si ho sama vzala a usnula, i v poledne jen s dudlíkem bez mléka úplně v pohodě.
Před 2 měsíci měla velikou rýmu, tak dudlík nechtěla a od té doby začal horor kdy si dudlík prostě nevezme. Kdykoliv jí dám do postýlky tak řve, řve a řve. Dám jí mléko, to vypije a zase řve, pochovám, uklidní se, položím jí a zase řev, třeba mi v náručí i usne, ale když jí položím řev. Chodím tam, chlácholím, ale někdy to trvá i 2 hodiny, jsme vyčerpaní všichni, mam ještě další 2 holky a ty byly a jsou v pohodě.
Nejhorší je, že teď už to začíná i v noci- pořád se budí tak 1-2 na mléko, už jsem se chystala, že jí v 1,5 roce, začnu učit spát celou noc. Ale copak můžu, když je schopná i v noci 2 hodiny řvát? Když jsem si jí vzala k sobě do postele, tak sice neřvala, ale dělala tam ty 2 hodiny blbiny.
Myslela jsem, že když jí nechám teda brečet a budu tam chodit, jako u odnaučování, že jí to přejde, ale po 1,5 měsíci je to spíš horší.
Nevím už co mám dělat.
Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
9.1.13 21:43

Asi se jí nejspíš spát nechce, unavíš jí dost přes den? Jak ti spí přes den? To unavení dítěte je dosti důležité :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
9.1.13 22:02

Stejný problém, od mala spal sám celou noc, v sedm usnul, v sedm se vzbudil. Od 18.měsíce sám neusne, kdybych se stavěla na hlavu. Položim, ucpu dudlíkem, zakryju mazlíkem, přikreju, řeknu dobrou noc, odcházim. Do minuty srdceryvný řev, „mááááámííííííííí!“ a teda opravdu mám pocit, že mě potřebuje…musíme tam s ním ležet dokud neusne, jakmile se pohneme dřív, je vzhůru a všecko jede nanovo… :zed: Usíná pravidelně po deváté, spí do osmi, což mi nevyhovuje, protože pak nic nestíháme…ale hlavně, nemáme žádný manželský život, protože jakmile on usne, jdu se umejt a spát taky…za celý den mám totiž dost, jak se snažím ho unavit, aby vytuhl…asi zkusim zrušit spaní přes den, jinak nevim co už… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
9.1.13 22:53

No já bych spani pres den nerusila, kdyz byl nas mensi, platilo, ze cim lip spi pres den, tim lip usinal, ale je zas pravda, ze u nas to nikdy nebyl vaznejsi problem. Kdysi me napadlo, ze kdyby mi maly nespal, a vadilo mi to moc, dala bych se na jedinou vec, po ktere vzdycky usnul jak zabity - plavani. Teda jako kdyz ma nekdo 3 deti, neverim, ze to jde zvladnout, ale s jednim by to slo, verim, ze by stacil tyden podvecerniho plavani a rytmus usinani by se spravil… no je to jen napad, kdyz tak me nekamenujte no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.1.13 21:39

Ahoj, díky za rady.
Spaní přes den určitě rušit nebudu, občas se stane, že v poledne neusne, ale pak je od 16h protivná a v 18h spí. Ale hlavně- tahle je z dvojčat a druhá to spaní potřebuje a ještě mám 4,5 letou a tohle je jediný čas, kdy se můžu věnovat jen jí.
Jsem na ně sama, manžel musel změnit zaměstnání a jezdí domů jen na víkendy, dvojčata nebyla v plánu a nikdo si nepředstaví, co je to utahnout hypotéku se 3 malými dětmi, běžnou výplatou a mým rodičovským příspěvkem.
O unavení asi u nás nejde, je to malý drak co neudělá 1 krok pomalu, skáče, leze po výškách, myslím, že toho má večer dost. Třeba dnes jsme byly poprvé na cvičení, ta starší mi kolikrát usnula už v autě a tahle po tom ani v poledne neusnula.
Zkusim jí tedy dávat spát dýl, ale o to dýl se zase dostanu do postele já, už teď to nezvládam dřív než ve 23h, než všechno uklidím a připravím, večer je jediný čas na práci. Jó, když jsem měla jen jednu, to byla pohodička.
Lehnout si k ní nemůžu, jsou v pokojíčku v postýlkách od narození, já tam s nimi nějakou dobu spala, ale pak jsem je spíš rušila. Tak holt jen pochovám.
Plavání dobrý nápad, ale u mě nerealizovatelný- mám málo rukou a ještě by jsme musely dojíždět.
Děkuji moc, snad to zabere, mějte se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.1.13 00:12

Ahoj. v poslední době řešíme docela dost problémů které nikdy nebyly a vše bylo až do teď v pořádku. takže kde začít :P tak Laura má 19 měsíců do teď spala v pohodě jenže teď mi nnechce asi měsíc spavat přes den, večer usne v 8 ale většinou se probere a jsme pak spolu vzhůru do 3 apod. Ráno vstává o půl 9,dřív jí z postele nedostanu. pak je tady další problém a to ten že se začíná strašně vztekat, jsem z toho až zoufalá že asi dělám něco špatně ikdyz okolí mi říká že ne že se to spraví. dale laurinka nám odmítá jaksi spavat v postýlce :? Jen se bližím že jí tam dám tak propukne v silenej pláč a nejde zastavit a nechat jí v postýlce řvát dyl jak třeba 15 min tak na to nemám srdce.no a poslední problém co nastal před 3 dny je ten že se nechce koupat, přitom vodu milovala a nnechtěla nikdy z vany..jenže před 3 dny jsme jí umyvala hlavu jako už mnohokrát předtím a ona zničehonic dostala histerak a od ty doby jí do vany nedostanu..teda ne dobrovolně. a je to jen taková rychlovka protože řve jako bych jí zabíjella. vůbec nevím co se s ní děje, dřív nebyl vůbec žádný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.1.13 11:26

Ahoj takze ten rev ve vane stale pokracuje.dnes uz ji tu hlavu umyt musim ale bude to vazne sileny. nemate nekdo s tim zo zkusenosti? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
20.1.13 20:56

@ivonadol já jsem se dočetla tady v poradně plavání kojenců a batolat, že kolem 18.měsíce přichází období, kdy dítě ve vodě může brečet(jednalo se o plavání, ale myslím, že vana je dost podobná záležitost). Radí se tam, že je potřeba vytrvat, že to období zase přejde, jen povzbuzovat a trpělivě pomáhat, být nápomocen…ukázat, že se ti dá věřit, že když řekneš, tak to splníš…u nás např. řeknu skoč do vody, já tě chytím, abys nešel pod vodu, tak ho opravdu nesmim potopit. Tak co takhle napustit vanu, naházet tam hračky, cákat a přelévat vodu kelímky a pomaloučku nalít i zezadu na hlavu, přikrýt oči kšiltem z dlaně… :think: a pak chválit, jak krásně to zvládlo…u nás už je to mnohem lepší, to i na plavání, má 20měsíců, trvalo to fakt cca 2měsíce :zed: a to u babiček je prý zlatej, mamka viděla, jak se chová v mojí přítomnsti a říkala, že je to jiné dítě…jak já říkám, má plán, jak mě zničit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí