Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, momentalne prezivame (dufam ze uz je to za nami) to iste - spinkaval pekne, a zrazu sa zobudi a rev rev rev, nepomaha ani zobrat na ruky, ani nic proste… podotykam spava vo svojej postielke od narodenia. Teraz som prestala kojit a to viditelne zabralo - mozno potreboval sytejsie mlieko, neviem. Vecer mu dam 250ml a rano 250ml a uz sa v noci tak nebudi, napr dnes sa zobudil raz, plakal asi 5 minut a ked pochopil, ze prso nebude, tak proste zaspal.....
Neviem, ci kojis alebo nie, ale nam toto zda sa pomohlo.
Náš taky spí ve své postýlce sám v pokojíčku od 6m.,a už nekojím od 8m.,opravdu nevím čím toje.Jo a když jde k němu taťka a vezme ho na ruku tak taky řev řev,vezmu ho já a ticho.Tak nevím jestli prostě chce mě furt u sebe ![]()
zuby mě taky napadli,no nevim,už jich máme osm,musíme se obrnit pevnými nervy ![]()
Taky bych se přikláněla k zubům.
U nás to byla minulý týden přední stolička dole
…ječel od půl třetí ráno snad třičtvrtě hodiny…
nechtěl mlíko nic, chovat nic…
![]()
Vylezla a spí pěkně zas celou noc.
Tak držim palce, ať se z toho vyklube cokoliv, ať to máte za sebou.
Máme to samé a zuby to nejsou…
Spíš myslím, že se to stalo, jak jsem spala u kamarádky a on spal v cizím prostředí..
Od té doby už jen když ho neseme do postýlky, tak hysterický záchvat, to samé v noci když se vzbudí..
Jsme už úplně na nervy.
dopadlo to tak, že s ním spím v jeho pokojíčku na posteli ![]()
Ahoj, my s přestávkáme máme podobné noci asi od toho roka. Podle mě to souvisí se zubama. To je třeba 14dní klid a pak se klidně budí 10× za noc s hysterickým pláčem, kope kolem sebe, hází dudlík, nechce chovat, nic. Nám pomáhá rozsvítit světlo a úplně ho probudit. Většinou v noci přijímá aspoň manžela, takže když je nejhůř, lehne si vedle jeho postýlky na matraci a počká, až ten pláč přejde.
Ahoj,tohle jsme taky prožívali,spal hezky a pak se třeba několik dní za sebou začal budit…podle mě to jsou zuby,ted má asi 10 zubů venku,z toho 4 stoličky a je klid,čekám ale že to začne znova,vždycky je nějakou dobu klid,žádné zuby nerostou a pak to zase začne a po několika dnech zase skončí,nám zabírá jedině Nurofen sirup a nebo Paralen čípky.Tak to vyzkoušej,než ho večer uložíš,dej mu Nurofen…pokud bude v noci spát,tak jsou to zuby a Nurofen zabral,pokud i přesto se vzbudí,zuby to nejsou,nic ho nebolí a je v tom něco jinýho… ![]()
Holky prosím o radu: Syn má posledních pár dní noční záchvaty. Příšerně brečí, nedá se ničím utišit. Není to ani brek, spíš křičí. Propíná se, mlátí sebou. Nechce se chovat. Když se k němu přiblížím, hned se po mě ohání, kolikrát už jsem jednu chytla
Trvá to většinou tak 3hodiny než se zklidní. Dnes v noci to byl asi 4záchvat, přes den je v pohodě. Jen včera dostal ATB jelikož má angínu…nevíte co by to mohlo být? Zvažuji, zda nemám požádat o vyšetření na neuro
Kolik mu je? U našeho se to objevilo zhruba mezi 3 a 4 rokem. Prostě se v noci zničehonic vzbudil a řval, úplný hysterák. Kdokoliv se k němu přiblížil, tak řev ještě větší, kopal kolem sebe, válel se po zemi. Trvalo to vždy cca hodinu. Zjistili jsme, že se s tím nedá nic dělat, tak manžel si vzal špunty do uší a spal, já jsem si lehla a jenom občas kontrolovala. Zhruba po roce to samo vymizelo.
@dendule4 píše:
Holky prosím o radu: Syn má posledních pár dní noční záchvaty. Příšerně brečí, nedá se ničím utišit. Není to ani brek, spíš křičí. Propíná se, mlátí sebou. Nechce se chovat. Když se k němu přiblížím, hned se po mě ohání, kolikrát už jsem jednu chytlaTrvá to většinou tak 3hodiny než se zklidní. Dnes v noci to byl asi 4záchvat, přes den je v pohodě. Jen včera dostal ATB jelikož má angínu…nevíte co by to mohlo být? Zvažuji, zda nemám požádat o vyšetření na neuro
Noční děsy? Takto se to dítě chová. Ono v podstatě neví, co dělá, není v bdělém stavu. Vypadá to děsivě. Nám neuroložka(byly jsme tam s jiným problémem, ale zmínila jsem se jí o tomto) říkala, že to typicky začíná 1-2h po usnutí. U někoho to může trvat pár minut, u jiného i pár desítek minut. Prý hlavně nezkoušet probrat násilím, být u dítětě, mluvit klidným hlasem a čekat a ž to přejde. U nás to bylo vždy vázané na očkování nebo nemoc. Píšeeš ža malý má angínu. ALe frekvence několikrát za noc je teda strašná. Nebudu ti radit, ať rešíš nebo nerešíš u Mudr, sama nevím. POkud by se ti to nezdálo, frekvence a délka byla taková jaká je, tak bych se určitě zmínila… ![]()
Synkovi je rok. On je vzhůru, má otevřené doširoka oči. Dnes mě to tedy už opravdu děsilo ![]()
@dendule4 píše:
Synkovi je rok. On je vzhůru, má otevřené doširoka oči. Dnes mě to tedy už opravdu děsilo
ano, to u nočních děsů býva, vypadá to děsivě.
@dendule4 píše:
Synkovi je rok. On je vzhůru, má otevřené doširoka oči. Dnes mě to tedy už opravdu děsilo
https://www.abctehotenstvi.cz/…eti-neublizi
třba tady je to popsané pěkně.
Poradíte někdo co může být důvodem nočního buzení u syna 11m.,spal už celkem dobře,budil se 2× za noc,ale dala jsem dudu a klid,včera se budil co hodinu se řevem,vždy jsem musela uklidňovat,dnes vyváděl od desíti do jedný

Jak ho vezmu na ruku je klid,vzala jsem si ho do postele,ale není na to zvyklý,takže chvíli dělal hají,pak po mě lezl,povídal si..nakonec teda usnul ve své
vyřvání asi nepomůže,protože by se asi udusil,poblinkal jak řve..