Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj,
Chtěla jsem se zeptat, jak řešíte noční v práci, protože pokaždé když přijdu, mám se ještě starat o malého - 4 roky. Je to ještě v pohodě pokud jedna noční týdně, ale pokud 2 nebo 3 už toho na mě začíná být dost. A to ještě bylo dobré, ale někdy se stává, že malému se nechce do postele, nebo neusíná a pak už je to docela náročné.
Proč by ses o něj měla starat? On snad nechodí do školky?
Právě že ho ještě tenhle rok nevzali. Narodil se v březnu, takže v září mu ještě byli 3.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Chtěla jsem se zeptat, jak řešíte noční v práci, protože pokaždé když přijdu, mám se ještě starat o malého - 4 roky. Je to ještě v pohodě pokud jedna noční týdně, ale pokud 2 nebo 3 už toho na mě začíná být dost. A to ještě bylo dobré, ale někdy se stává, že malému se nechce do postele, nebo neusíná a pak už je to docela náročné.
Dítě nechodí do školky? Nebo nechce spát před tím, než odejdeš do práce? ![]()
Ten dotaz měl znamenat - jak řešíte únavu, když už kafe nezabírá.
Příspěvek upraven 15.05.23 v 08:19
@mamule42 píše:
Asi jsem po ránu natvrdlá, ale dotaz jsem moc nepochopila.
Buď v klidu, nejsi sama ![]()
@Anonymní píše:
Právě že ho ještě tenhle rok nevzali. Narodil se v březnu, takže v září mu ještě byli 3.
Však dítě může jít od 3 let do školky.
Dobře, tak děkuju. Kolikrát už si totiž říkám, že je toho na mně moc.
@Helennka9 píše:
Ten dotaz měl znamenat - jak řešíte únavu, když už kafe nezabírá.Příspěvek upraven 15.05.23 v 08:19
Tak spát se musí, tomu se nevyhneš
proč chodíš do práce, když nemáš pro dítě hlídání? Nebo kdo je s ním když jsi v práci?
@Anonymní píše:
A zkoušela jsi ty školky urgovat? Více než 4 leté dítě už by ti měli vzít, i kdyby v půlce roku. Kdo ho hlídá, když jsi v práci? Proč chodíš do práce, když pro něj nemáš školku ani hlídání? Nějak mi to celé nedává smysl.
Příspěvek upraven 15.05.23 v 08:26
@Anonymní píše:
Ahoj,
Nedělala bych noční, pokud bych se nemohla dopoledne vyspat. A partner chodí z práce kdy, aby to za tebe přebral alespoň odpoledne? Není u vás nějaká dětská skupina alespoň na pár hodin denně?
Tak to musí být na palici. Proč ho nedáváš aspoň na pár dní do soukromé šk nebo dětské skupiny aspoň dopo ať se můžeš dospat.
S partnerem jsme se o tom bavili a on říkal, že bude lepší když bude doma.
Ahoj,