Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Témat je tu spoustu, ale nikde jsem nenašla odpověď..:(
Náš malý (3, 5m) byl teď 3 týdny nemocný. Do doby před onemocněním jsem přes den kojila co 2h, v noci spal od 8-12, pak se vzbudil ve 3 a v 6. Když jsem ho dala do postýlky ať u přes den nebo v noci, chvilku si broukal a do půl hodinky vždycky usnul.Když byl nemocný, budil se mi v noci i každou hodinu. Protože po 2 týdnech jsem z toho byla hyn, párkrát se mi stalo, že jsem u kojení usnula, čímž si zvykl uspat se u prsu. Od té doby, máme s nočním usínáním problém. Přes den bez problémů usíná v postýlce, ale při stejných podmínkách mi večer nemůže zabrat. Do postýlky vo vždycky dávám bdělého , zkoušela jsem dát spát dříve, později, nechat ho ať je hodně unavený i dát ho spát už když projevuje první známky únavy. Zkoušela jsem masáže, ukolébavky, držet za ručičku, nechat svítit světlo, dát spát hned po kojení i třeba hodinku po kojení…nic nezabírá. Večer prostě řve a řve třeba i 3 hodiny. Mezitím ho bohužel musím nakojit, protože už má svou dobu a po nějakých těch 2-3 hodinách teprve vyčerpáním usne. V noci se mi budí co hodinu, dudlíka nechce, pochovat nechce, prostě jen prs, ze kterého si 2× cucne a spí. Vyřvání nepomáhá. V noci opravdu jí jen 2×. Mezi 2-5 hodinou ranní se mi budí i co deset minut.
Už nevím jak dál. Nějaká rada?
hm..to je těžký,já mám synka skoro pulrocniho a kolem jeho 4.mesice si zvykl spat mi u prsa.jednu dobu jsem byla uz tak hotova ze jsem rekla a dost,musim to utnout.a stalo se.proste jsem mu toho dudana vnutila,treba i v polospanku a dala do postylky.kdyz zcal rvat,opet jsem drzela dudlika,samozrejme ho plival,vztekal se..tak jsem ho pak nechala,ale drzela ho za ruku az usnul..trvalo to par noci a dneska uz usina uplne sam..ja vim,ze spousta maminek odsuzuje nechat vyplakat,ale u nas to fakt jinak neslo a koneckoncu jsme spokojeni vsichni.. ![]()
U nás se spaní změnilo také - ale spíš k horšímu
Malá /bude mít za týden 5 měs,/ tak do 3.měs. usínala kolem 22 hod. a budila se až kolem 4.hod, teď usínáme kolem půlnoci,po minimálně hodinovém brečení,vztekání,chování…nemůže prostě zabrat!
Zkoušíme granulov. čajík na dobré spaní,i když se mi to moc nezamlouvá./kojím/.Známá mi radila i sirup nebo čípek /s paracetamolem/,podle dávkování,že třeba mimi něco bolí a takhle to vychytáme.Ani to nezabralo.Takže uléháme po půlnoci,za 1 - 2 hoďky vstáváme a pak až do rána po hodince
Takže bych nějakou vyzkoušenou radu taky uvítala ![]()
pises ze vyrvani nepomaha,a ja tomu moc neverim.Nezlob se,ale ja nikdy nevidela trimesicni mimi jak rve 3 hodiny v kuse
.Tak jestli se muzu zeptat jak teda nechavas vyrvat??
A co delas rano mezi tema deseti minutama co se ti budi?chovas?davas dudu?nebo si ho das k sobe do postele?mozna to bude tim..