Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte holky,
mám 10měsíční holčičku.
Máme problémy s večerním usínáním,už si nevím rada,proč tak vždy řve než usne,měla jsme to když se narodila tak celé šestinedělí večer probrečela než usnula,pak spala klidně 8hodin v tahu.Po šestinedělí se to sprvilo a usínala pěkně a ted zase 2-3měsíce každodenní scény při usínání,podotýkám,že přes den spinká taky v postýlce a není sebemenší problém s usnutím,položím spí.Přes den spinká už většinou jednou denně tak,že třeba od 12-14:30h.pak jde v 20H.spinkat a prostě tak půl hodiny,kvilí,řve,bulí,povídá si pak vysílením usne.Má někdo zkušenosti nebo popřípadě radu co by jsme s tím mohli zkusit udělat?
P.S.není kojená asi 2,5měsíce,jsme na na sunaru…
Zkusila bych dávat spát třeba o půl hodinky dřív. Malá může být přetažená a nemůže zabrat, i když je unavená
Tezi to jsme zkoušeli a bylo to ještě horší,ona mě to dělá i když třeba spí do 16h.pořád stejnej kolotoč
![]()
Oli bohužel nic jiného mě nenapadá. U žádného z dětí jsem takový problém neměla a nemám.
Já bych to spíš viděla, že je naopak vyspalá z odpoledne a je to pak na ní brzy. Malému táhne na 10 měsíc, dopoledne si schrupne na 1/2 hod., po obědě na 1/2 hod. a pak v 7 hod. večer usne. Ale já mám obě děti nespavce, takže 1/2 hod. odpočinku je sice málo, ale nedonutím ho déle ani náhodou.
No nespavec byla první dcera,to by k ní sedělo,ale k druhé dceři né,spinkala do teď ještě dopol,ale to jsme odbourali,pač chodila pak ještě kolem 15h.spinkat a to pak už bylo na ni moc.když je hodně naspaná přes den tak to poznám tak že se v noci probudi a třeba ji trvá hodinu až dvě než zase usne,ale teď spinká celou noc,tak že nás trápí jen to usnutí…