Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bubla Bůčková listujene knížečky, čtu mu. protože miluje knížky mám i o nočníku atd.
Dostává křupku, budu se snažit dále v tom všem.
Děkuji
@Lucie_Sx to je podle mě nesmysl…nechat pleny a čekat až budou suché? Zbytečně prodlužování…oběma dcerami jsem prostě vzala pleny a bylo…do 2 let byly bez i na noc a problém s tím. nenyl…sice jsem pořád přála, ale účel to splnilo…
Ten pisoar jsme meli ale zadny uspech. Navic musis mit idealne sklo o ktere to jde pripnout - jsou tam prisavky a na nasich kachlickach to ku prikladu nedrzelo.
Na kazde dite funguje neco jineho, musis zkouset.
To curani hned po probuzeni zabralo i nam. Ale taky jsem necekala az bude sucha plina a pak ji brala - ono ten diskomfort mokreho obleceni je taky “motivujici”.
U nas zabirali gumove bonbonky. Ale taky to trvalo dlouho. Nocnik jsme nekolikrat vymenili - az zpetne mi doslo, ze byli nizke a spatne se mu tam sedelo. Je vysoky. Ted ma takovy zeleno-bily z Ikea.
Na zachod to zvladne v obchodnim centru, ale doma ma nocnik. Je mu to prijemnejsi. Vcera cestou ze Slovenska (5 hodin vydrzel) a rekl si o bobek, vydrzel na nejblizsi pumpu ale chtel nocnik. Nastesti byl po ruce v kufru.
@Lucie_Sx Tak nějak. Děti jsem po roce vysazovala. Aby bylo jasné, že normální je čůrat do nočníku/do záchoda. Teprve když byly intervaly delší a minimálně občas si dítě i sami řekli, brala jsem plenu.
Holt to byla prace navíc. Ale dítě si alespoň nezvyklo, že je normální čůrat a kadit do pliny a ušetřily se plenky- dítěti stačila většinou jedna na dopoledne, jedná na odpoledne a bylo v suchém, čistém, nepocuranem. To jsou pak ty experti s psychogenní zácpou, co se neumí vydělat jinak, než do pliny.
Jako čekat, že to našemu staršímu expertovi nějak sami secvakne a jednoho dne řekne, že okénku nechce a chce chodit na záchod, tak to bych se asi nedočkala ani do začátku školní docházky.
@Svistice Ty jsi tak nemoderní, nečekat až to tomu dítěti samo docvakne, to je dnes snad na kriminál.
Já tě chápu, první byla ve 2 bez plen komplet, tenhle má 3 a 2m a plenky máme pořád. Bohužel u nás je problém, že si sám neřekne. Teď už to začíná být lepší, zkoušíme bez ale jak má plenu neřekne ani ťuk, když nemá řekne až když je mokro. Teď mu začal vadit aspoň bobek. Navíc má problémy s řečí, takže to je taky taková mezera. Ale nikdo to u nás kromě babičky zas tak neřeší, ani ve školce. Ale bydlíme v Německu
prostě doufáme, že to přijde
jemu je to prostě jedno
@Sany80s píše:
@Svistice Ty jsi tak nemoderní, nečekat až to tomu dítěti samo docvakne, to je dnes snad na kriminál.
Zkusím doma nevyžadoval pomoc v domácnosti a uklízení. Myslíš, že jim to do těch plus mínus osmnácti docvakne, že nemají po bytě nechávat obaly od jídla a že myčka se sama nevysklada, jídluo neuvari, rozlité mléko na podlaze neutre? ![]()
@Svistice píše:
Zkusím doma nevyžadoval pomoc v domácnosti a uklízení. Myslíš, že jim to do těch plus mínus osmnácti docvakne, že nemají po bytě nechávat obaly od jídla a že myčka se sama nevysklada, jídluo neuvari, rozlité mléko na podlaze neutre?
Klukům určitě ne, v dospělosti pak budou pokračovat a místko matky to budou požadovat od manželky/přítelkyně. ![]()
@pikola děkuji moc.
Právě že taky neřekne nic, nikdy mu nevadilo že se pokadil. Nikdy neřekl, když se počura může být v tom kdyby to bylo na něm zbytek dne.
Je celkově v jakýchkoliv změnách úplně jinde než ostatní děti.
@Anonymní píše:
@pikola děkuji moc.
Právě že taky neřekne nic, nikdy mu nevadilo že se pokadil. Nikdy neřekl, když se počura může být v tom kdyby to bylo na něm zbytek dne.
A proč by mu to mělo vadit.? Když normální je pro něj čůrat a kadit do pleny. Plus některým dětem, zvláště chlapečkem, jsou nějaké mokré či pokácené trenky úplně putna. Mají na práci důležitější věci, tohle je pod jejich rozlišovací schopnost. Dokud je to někdo nenaučí, že se o to mají zajímat, tak se o to zajímat nebudou. ![]()
@Anonymní píše:
@pikola děkuji moc.
U nás když už sedí tak se snaží a většinou se vyčůrá, ale sám prostě nic. Dneska je odpoledne bez, tak uvidíme
zatím bez nehody. Do školy to snad dáme ![]()
@pikola u nás jsem úplně brala pokrok že mě od léta vzal ten nočník, bohužel zatím ne záchod. Ale snad veme i záchod. Budu se snažit. Dneska bohužel nehody stále ale nevzdavam to, zvládneme to…
Přeji ať se dari ![]()
@Svistice určitě ho to učím, snažím se. Jestly jsem v tom ta nejlepší asi ne, bohužel to už by byl v 1 roku než plen. Ale snažim se…
@píďalka0484 píše:
@Lucie_Sx to je podle mě nesmysl…nechat pleny a čekat až budou suché? Zbytečně prodlužování…oběma dcerami jsem prostě vzala pleny a bylo…do 2 let byly bez i na noc a problém s tím. nenyl…sice jsem pořád přála, ale účel to splnilo…
No vidis a ja neprala nikdy nic. Az na bezne vyjimky.
Kazda mame jine priority.
@dana.dv tak ten mě ještě nenapadl. Pořídím. Děkuji