Nočník pomoc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nočník pomoc..
týně jsou 2 roky a 3 měsíce a kašle mi na nočník - poslechla jsem rady že na to nemám tlačit a že se to samo zařídí.. no nevim.. vyčůráme se ráno a pak už ne a nic nepomáhá ani úplatky a bojujem… a v noci se počůrává taky.. no já nevim už mi přijde velká
POMOC
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj.
Tak jí přes den vůbec nedej plínku.A vysvětli ji,že nemá plínku,tak nesmí čůrat,ať ti řekne,když se jí bude chtít.Párkrát bude v mokrém a pak ji to dojde.
Já jsem to praktikovala u dětí už od roku a půl.Chce to jen zásobu kalhotek a tepláčků.
Už je velká,tak to pochopí. ![]()
A počůrávání v noci neřeš.Někomu to trvá dýl.PLínku na noc zruš,až bude mít několik nocí ráno sucho.
A zkoušela jsi ji dávat čůrat na záchod (na dětské prkýnko)?Třeba se bude cítit důležitě a začne si říkat. ![]()
A nebo další možnost je:Nočník dej k záchodu a když půjdeš ty,tak si nechej otevřené dveře,aby viděla,že se dělá potřeba v sedě.
(Omlouvám se za detaily,ale nenapadlo mě,jak jinak to popsat.
)
Moje děti napřed sedali oblečení s plínkou.A až časem došlo na správné používání nočníku. ![]()
Hodně štěstí.Pa pa J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus kouknout na starší diskuse, třeba tady:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
jirabobes - u nás tohle nefungovalo, že by po pár mokrejch kalhotách prostě pochopil a začal si říkat…Matěj to prostě neřešil, byl klidně mokrej a bylo mu to fuk. Měl důležitější věci na práci
. Došel si k nočníkování úplně sám až ve dvou a půl letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
můžete být úplně v klidu, máte ty děti ještě dost malé. Matyášovi jsou 3 roky a taky si neříká. Už jsem to řešila i po psychologický stránce, ale prý mu mám dát čas. No a teď jsme objednaný na chirurgii, má toho pinďu zataženýho, takže to prakticky necítí, že se mu chce čůrat (protože když ho na ten záchod pošlu, tak jde a vyčůrá se). Budou mu dělat nějaký drobný zákrok, aby se to uvolnilo.
Takže vmadlo, chápu, že jsi z toho na nervy, ale fakt můžeš být klidná, všechny děti se to jednou naučí ![]()
Tereza
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zas tak velká na nošení plínky není
Ale já když byly malé 2r a 2m měla stejný pocit a rozhodla se to udělat „násilím“ tady je to popsáno:
Máš několik možností jak to udělat todle je jen jeden možný způsob…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 2 roky a 2 měsíce. Poctivě jsem ho vysazovala, vysvětlovala mu, nedávala plínu, měnila pročůrané tepláčky - to vše půl roku a nula bodů. ZE DNE NA DEN pochopil!!! Takže už tomu začínám opravdu věřit, že v tomhle prostě NENÍ ŽÁDNÝ VÝVOJ, ale jednou to v tý hlavičce „cvakne“ a je to. Prostě ráno řekl „kaka“ a začali jsme rovnou kakáním a pak 8 krát přišel, žmoulal v ruce pindíka a taky, že „kaka“ a zadržel a vyčůral se do nočníka. Občas si „cvrkne“, ale opravdu malinko a dnes třeba „necvrknul“ vůbec. Bez plíny to riskuju už i na ven, dnes jsme byly vyřizovat spoustu věcí a v pohodě bez plíny, vždy si řekl, tak jsem to řešili v restauracích a pokaždé krásně vydržel. Na noc plínu dávám, je pokaždé ráno mokrá, i když ho nechám vyčůrat i těsně před spaním. Včera jsem mu zapoměla na noc dát a chudák byl pročůranej skrz na skrz… Ale po zkušenosti ZE DNE NA DEN věřím, že tohle se také změní ze dne na den. A ještě bych chtěla dodat, že syn nijak extra nemluví, takže dávat to do souvislosti s mluvením, že jako „marně mu vysvětluju, když nemluví a neumí si tudíž říct“, je po mojí zkušenosti naprostý nesmysl. ¨
Nat77
- Citovat
- Upravit
Holky pomoooooc. Prosím Vás, nemáte některá zkušenost s tím, že nočník už byl vpohodě a zase se začal počurávat asi po 3/4 roce?
Honzík si už týden neřekl ani jednou na záchod. Kakat to jo, ale počůraných tepláků máme tak 15 za den.
Jinak je šikovný, moc šikovný na všechno akorát to čurání. Když ho chci dát vyčurat dřív než se počurá, tak řve jak šílenej a nakonec se stejně vyčurá. Už jsem se ho ptala jestli ho to při čurání nebolí, ale tvrdí že ne. Vždycky to nechá až na poslední chvíli. Venku ho nechávám čurat každých 20 minut a to neprotestuje. Líbí se mu čurat na kanál, nebo do trávy, nebo na nějakej kamínek atd.
Já už nevím co dělat, nedávno se mi zdálo že čurá strašně málo a pořád jsem volala doktorce a teď už je mi blbý tam zas volat že zas čurá moc. Nevím jestli není nachlazený, nic mu není a snažím se pořád aby byl v teple. Dnes teda seděl u stolku a byl počuraný nevím jak dlouho, až jsem zahlídla že je na zemi mokro, tak jsem ho převlíkala a byl uplně studenej.
Tak si říkám jestl ito samo přejde, nebo jestli zas otravovat doktorku. Jestli třeba není nějaký psychologický problém, já už nevím jsem z toho zoufalá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, Anežka nočník odmítá a vždy odmítala, sedla si na něj oblečená, ale jakmile jsem ji svlékla tak byl řev.Tak jsme koupili prkénko na WC a začíná to být v pohodě, noc a procházky ještě nezvládáme, ale to přijde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potřebuji radu, protože už nevím, co dělat. Mám syna, kterému jsou 2roky a 8 měsíců a stále máme plínu. Vydrží 2-3h mít suchou plínku, když na něho jde bobek, tak řekne bobek, ale na nočník ho nedostanu ani náhodou. Prostě si tam nesedne ani na záchod nechce, když mu řeknu, kam se dělá bobek, tak řekne do nočníku. Sám je z toho kolikrát špatnej, ale já nevím jak ho to mám už naučit. Doma máme koberce, takže ho nemůžu nechávat, aby mě všude čůral. V létě to držel celé odpoledne a vyčůral se až do vany, když jsem ho nechala běhat nahatýho. Další věc je, že mám ještě skoro roční holčičku a někdy říká, že když má ona plínku, tak on taky a někdy mi přijde, že chce mít na soukromí
,ale neví, co přesně má dělat. Děti vidí jak chodí na nočník. Vidím na něm, že o tom přemýšlí, ale jak sundám plínu a má jít na věc, řekne nechceš a utíká pryč. Když na něho houknu, což jsem taky zkoušela, tak se mi pak ještě víc zablokoval, tak už znova nechci jít touto cestou.Je strašně citlivej, ale k zápisu do školky musí být bez plín a čas ubíhá
.Prosím nemá někdo podobně povahové dítko? Už mi docházejí nápady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak to mě mrzí že máš takové trápení a nic moc mě nenapadá
já učila syna v roce a půl, a po týdnu to zvládl a na nočník chodí. I když ze začátku taky byly problémy, když se mi počůral do tepláků, tak jsem ho v tom chvíli nechala, začalo ho to studit, tak pomalu pochopil že na nočník to bude lepší. Ještě mě napadlo, škoda že není dcerka starší, mohla bys je učit zároveň, a synka jakoby motivovat že je šikovnější, že se mu to určitě povede a tak, jestli mě chápeš, takové trochu soutěžení, ale na ní je asi brzy že? A ještě známá učila syna, a ten nechtěl na nočník jinak než když ho měl někde v rohu nebo pod stolem, aby na něj nikdo neviděl… jinak mě fakt nic nenapadá, ale doufám že se to brzy zlomí a zvládnete to!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jsme to také. Nejlepší bylo nechat ho hrát si dole bez a nechat ho samotného v místnosti. To se do nočníku i vykakal. A holt tomu koberci se nevyhneš. Máme také a byl počůraný už nesčetněkrát. Dá se čas od času vyprat a až děti odtostou, holt vyměnit. Jinak se mi osvědčilo ho i zapojit do převlékání, když je počůraný. Přesně - nenadávat, ale prostě ho vlídně vést k tomu, že když se počůrá, musí se sám převléct. Také mi kamarádka poradila spojit to s nějakou událostí a připravovat ho dopředu. Staršího jsem nakonec definitivně odplenkovala až dostal dort ke 3. narozeninám. Asi 2 měsíce jsme o tom mluvili. Pak jsem sebrala plenu ůplně - na postel igelit, v autě holt vyprat potah sedačky… Trvalo to týden a bylo to! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alchemilka19 hele píšeš že máš roční holčičku, já mám tedy jen jedno dítko a právě jí je 13 měsíců, měsíc a kousek pravidelně posazuju na redukci na záchod, je tam ta pravidelnost a ona se mi tam i vyčůrá i vykaká(nočník nesnášela), zkus do toho zapojit i holčičku, třeba je budeš mít bez plín oba najednou
Co vím od kamarádek, tak v okamžiku kdy to dítěti došlo, tak bylo bez plínek raz dva… Hlavně se zkus nestresovat tím že musí být bez plín u zápisu, on to z tebe taky cítí že tlačíš na pilu…držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak od včerejška jsem ho nechala přes den bez plínky jen ve slipečkách a teplákách. Plínku dostane jen na noc. Když měl jen plínku, tak vydržel 3h být suchej a teď, co jí nemá mi počůrá, tak 8ks tepláčků. Nestíhají schnout
Naštěstí to na koberec dopadne jen minimálně, protože mám všechny tepláky s nápletama dole, takže to je fajn. Jakmile se počůrá už to hned hlásí a sundává, že v tom nechce být, tak jsem zvědavá jak to bude pokračovat. Na nočník si sedne, ale hned zase vstane a utíká
a na záchod???tam ho nedostanu už vůbec. No uvidíme jestli se to nějak posune k lepšímu. Dcerce ještě není rok, tak mi to přijde dost brzo posazovat jí, aby ho motivovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit