nocnikovani

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3158
31.7.09 08:40

nocnikovani

Ahojky, mam syna ma 23mesicu a v pondeli jsme zacli zkouset nocnicek. Odebrala jsem plinku na den. V pondeli katastrofa cural kde se dalo, v utery jsme meli litani tak musel mit plinku bo ve meste bych si jeste netroufla, ve stredu mel 3nehody a 2× se vycural do nocniku,a le to jsem ho vy:,–(ila ja, upozornuji ze vydrzi necurat i 3h, coz koukam jak to umi drzet. Kdyz se vycural hlasi kaka, on tomu tak rika a ma radost ze se mu to povedlo. Kdyz se vycura do kalhot take mi to hlasi a je zarazeny, ze to asi nestihl. NO a vcera byl celej den bez nehod, dokonce cural i venku na travicku, az vecer prd koupani se pocural.
Dnes uz me 1 nehodu a to jsem se ho minutu pred tim ptala. Nevim zda to zkouset dal, me pripadne ze vi, ze udelal chybu, kdyz se pocural.
No a kakani se nam jeste nepovedlo :?
Take se u vasich deticek stavalo, ze jeden den uplne super a pak nastal zas den desnej?? Jo a jeste mi pripadne, ze uz mu s tim ptanim lezu na nervy, bo jak se ho ptam zda chce curat, tak utika :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
31.7.09 08:49

Já myslím, že když už se jednou začne, tak by se plíny dávat neměly (jako že někdy jo, někdy ne). Děti by v tom mohly mít zmatek. A i něco podobného nám říkala dětská psycholožka na semináři, kam jsem chodila v rámci kurzu v těhotenství a po porodu (bylo to i s cvičením). Takže já bych radila buď se rozhodni, že už je čas a pak ale bez plín každý den (nebo třeba zkus trénovací kalhotky, když jdete do města apod). Nebo jestli máš pocit, že ještě není ten správný čas, tak ho chvíli nech a za pár týdnů zkus znovu.

U nás bylo odplínkování na dlouho, zkoušela jsem od druhého roku, ale pak to vzdala. Anežka moc dobře věděla, co po ni chci, i to uměla předem poznat, ale ona prostě na nočník ani jinam nechtěla. Pak začala ve 2,5 letech chodit do jeslí a přišlo to nějak samo - asi potřebovala tu správnou motivaci. Najednou byla bez plín - ale zjistila jsem, že když jí je dám, tak je počůrá. Když měla jen kalhotky, tak byly nehody výjimečné. Totéž v noci - když jí manžel zapomněl dát plínu, byla suchá, když ji měla, totálně počůraná.. Vím, že v jeslích je dávali na nočník pravidelně - před každým jídlem, před spaním, před procházkou. Ne, že by je nutili, ale prostě všechny šly čůrat. A když někdo chtěl jindy, tak samozřejmě problém nebyl. Kolikrát se mi doma pak stalo (a to dodnes), že se Anežka vyčůrá do nočníku a já to zjistím až za nějakou dobu, že je nočník plný. Někdy to hlásí, někdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
31.7.09 10:07

Tak my zacli ve 20 mes. Sundala jsem pliny pres den a odchytavala curani. Zacli jsme ve CT, v SO byl schopny si rict, kdyz chce. Pliny do auta, na spani a ze zacatku i na ven jsem nechala. Ovsem pak prisel na to, ze kdyz ma venku plinu, nemusi rikat, takze jsem zrusila plinu na ven (byt byl leden), jen jednou jsem na ulici prevlikala gate a puncochace, pak dobry.
Ale samozrejme byly ze zacatku dny kdy dobry, a kdy se pocural 5× do hodiny. I ted (2r4mes) kdyz je zabrany do hry, tak si nerekne.
Kakani je jina zalezitost, to je u nas desny problem do ted. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
31.7.09 10:36

My jsme to zkoušeli v 22mesícu, H to začal zvládat, ale musel mít holý zadek aby mi na nočník sedl a vyčural se. Takže byl prosinec chodil v teplych ponožkách s holým zadkem :lol: Jakmile ze začátku měl něco na zadku asi si myslel ze je to plinka a počural se. Tak doma chodil cca 1mesic. Občas jme dali trenovaci kalhotky ale jen ven, většinou udržel. Taky se mu líbilo čurání do sněhu, takze kdyz jsme vyšli z domu, tak hlásil, že chce „šuat“.
Potom jsme řešili bobek-potřeboval mít soukromí, pod stolem za křeslem jakmile bylo ticho začal jsem hledat kde se schoval a kde tlací.
Jednou přišel do kuchyně a rekl bobo ja na nej koukla šáhla na zadek, a vždyt nemáš bobek? A on zase BOBo. Tak jsem stahla punčošky a slipy a uz viděla jak to leze, tak mi nezbylo jen nastavit ruku!! :lol: :lol: Ruka se umyje, koberec se čistí hůř. Do dnesniho dne na to vzpomínáme s usmevem. Mámá chytala bobek do ruky :lol:
Je léto vyzkoušejete chodit doma s holym zadečkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
31.7.09 13:40

S holým zadečkem to léto po 2. narozeninách taky chodila, ovšem výsledek byl takový, že jsem pak nacházela loužičky. Nehlídala jsem ji pořád, takže se občas stalo, že se vyčůrala, nic neřekla a já pak už jen nacházela loužičky. Kromě dětského pokojíčku máme všude korek, takže to zas tak moc nevadilo, ale to bych ji musela pořád hlídat, jestli nečůrá, tak jsem se rozhodla dát radši kalhotky. Navíc bobek kalhotky zadrží. A jak už jsem psala, někdy kolem Vánoc to přišto ráz naráz - čůrání, kakání, ve dne, v noci. Plíny už máme doma jen pro plyšáky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
31.7.09 20:28

Tak my jsme vzali plíny ve 21 měsících a řekla bych,že do týdne pochopila,trochu nám dělá problém kakání,protože se jí nechce na tom hrnci posedět,takže to nám někdy bobek skončí v kalhotkách.Po dvou měsících dávám plíny na spaní a delší cestu autem,ale i tak je většinou suchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze