Odmita kakat do nocniku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odmita kakat do nocniku
Ahoj,
precetla jsem vetsinu diskuzi o nocnikach tady na emiminu, nicmene si stejne jdu pro radu. ![]()
Příspěvek upraven 26.06.13 v 06:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli Tě to uklidní, tak moje maminka říká, že každý se to jednou nakonec naučil
Určitě nebudete výjimkou. Slabá útěcha, ale aspoň něco
Držím palce. Musí to být pakárna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi píšeš o našem Šimonovi. Ale on, pokud ho při tlačení vy:,–(ím, kadění potlačí a prostě se nevykadí jinam než do kaťat nebo do plíny. Už mi z toho tečou nervy, jak musím stále prát hovínka - a to je má docela tekutý
GZT
- Citovat
- Upravit
Lucci,,,, asi Tě něpotěším, ale opravdu asi vyčkat. Kamarádky 4letý syn se asi před rokem zatnul a na nočník ani na záchod se nevykadí. To to radši dva tři dny drží, a čtvrtej den mu dá kamoška plínku a ve vteřině je to venku. u čtyřleťáka je to pomalu už ostuda, ale zkusili vše, i s Dr. to konzultovali, nic nezabralo, tak prostě vyčkávají. Znám z okolí ještě jeden, vlastně úplně stejnej případ, kdy se kluk vykadil taky pouze do plínky, a to už byl skoro pětiletej. pak to najednou ze dne na den přešlo. Je to sice nepříjemný, divný, u starších už i ta ostuda trošku, ale vy ještě máte čas,,,,,, no prostě jednou to vážně přejde
vydrž a nestresuj, ani malýho. A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, tak to jsme na tom stejně a trochu jsem se vyděsila, že to můžou zadržovat takhle i 4letí apod.
Jsem si právě říkala, že jednou na to příjde
Naše kadí do kalhot a vůbec ji to nevadí - včera jsem převlékala4× - dnes 2× ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holčiny… ![]()
Tak já jsme v tom úplně stejně. Čurá vzorně do nočníku, venku i na záchod. Sice si neříká a musím ho hlídat - ale Víťa skoro nemluví tak co chci, že? ![]()
Ale to kadění
- jenom a pouze do kaťat. Sice kadí max jednou denně, ale já jsem si na ty hovínka nikdy nezvykla. Takže pokaděné dítě a likvidace škod je u nás hodinová záležitost, protože já se furt nadavuju nebo lítám na záchod v předtuše, že v sobě neudržím snídani.
![]()
Chválíme, odměňujeme, zkoušeli jsme i vynadat
- NIC NIC NIC
Tak to nakonec bude kdo z koho........ale já nepolevím, ani za nic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, diky za reakce. ![]()
Je mi jasny, ze nejsme jediní s tímto problemem, ale i tak me tesi, ze to ctu.
Kdyby si alespon rekl o plinu, dalo by se to resit postupnym davanim s plinou na nocnik atd… ale takhle?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidávám se do klubu
Lucka kaká jedině do plíny během poledního spaní. Jindy prostě ne. No aspoň se mi nepo… někde venku
. Nedávno byl omylem bobik do nočníku při čurání, tak jsem děsně chválila, dala bonbony…a stejně to nepomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja se taky pridavam. NAs malej ma 2,5 roku a stale to trva.....za chvili ma jit do skolky,tak se desim,jak to bude delat tam…ELa
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
obě moje děti měly stejný problém. Michalka měla kolem 2,5 roků jednou zácpu a od té doby z toho byl velký problém, odmítala kakat úplně. Po 2 dnech zadržování došlo na bolesti bříška, pláč, scény na záchodě, no hrůůůza, měla psychický blok, že to zase bude bolet. Pomohla jí až Lactulosa (projímadlo), asi 2 měsíce ho dostávala až se toho bloku zbavila.
Vítek v tomtéž věku kakal zá:,–(ně a pouze do plíny, vždycky si o ní řekl, zalezl pod stůl nebo do kouta nebo se zkrátka někam schoval a vykonal
. Vůůůbec jsem to nijak neřešila, byla jsem šťastná, že se vykaká a nemá problém jako měla jeho ségra. Kolem 3 let s nástupem do školky to přešlo a začal chodit normálně na záchod.
Radím nijak zvlášť to dětem nevnucovat jako problém. Už vůůůbec ne po zlém! Myslím, že psychický blok v tomto směru je velmi snadné vypěstovat. Nevím teda co pak se 4-5 letým dítětem, to asi radši řešit s doktorem, jestli není nějaký problém se střevama.
Pravidelné stolici zdar ![]()
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elo, když začal Vítek chodit do školky, kakal ze začátku jenom doma. První 3 měsíce chodil teda jen na 4 hodiny tak to bylo v pohodě. Pak už i spal po obědě a tak nějak to přišlo samo, že tam začal i kakat. Radši si to teda stejně odbyde doma, ale když to na něj přijde tak holt jde i ve školce.
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky holky muk 3 letej syn taky nechce kakat do nocniku, curani to jako docela jo uz sme ho i naucili aby si stahoval teplacky kdyz jde na nocnik ale nekdy na to zapomene a proste se pocura do teplaku a s hovinkama to je tak ze kdyz je nahatej tak se vykadi nekde na koberec a nebo taky do teplaku…a na zacho to nechce uz vubec to je panika…tak ho radsi nenutim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nějak jsem získala dojem, že u chlapečků tohohle věku je to normální - vím nejmíň o dvou přesně stejných případech. Tomu jednomu už jsou teď čtyři, je dubnový a do kalhot kakal někdy do léta po druhých narozeninách, pak prý se to odnaučil prakticky ze dne na den na dovolené u moře a od té doby žádný problém. Druhý chlapeček, o kterém vím, je asi o měsíc starší než naše Zuzka (čili taky ve věku tvého) a dělá přesně to samé. Oni se to naučí
.
Já zas čekám na to, kdy si naše slečna vzpomene, že se jí chce čůrat, dřív, než si trošku učůrne kalhotky
. Přitom když je nahatá, problém to není, takže nechápu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
oni si totiz mysli ze ty kalhotky nebo teplacky jsou jako plynky…asi v tom nevidi zadny rozdil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky se pridavam do ‚klubu‘ s tim, ze nas synator (25mes) na nocniku ani zachodovym nastavci nechce sedet vubec. Uz jsem to probirala v predchozich diskusich tak jen hlasim ze zadna zmena
Zrovna TED mi udelal peknou sisu na koberec. Jeste ze pekne kompaktni
A to se ho ptam 100× jestli bude delat ‚ee‘ samozrejme ze ‚ne!‘ a do koupelny s tim nejde, prestoze vi ze tam na nej nocnik ceka. Achjo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit