Zralá na nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
15.5.09 21:08

zralá na nočník

Ahoj,
tak jsem si řekla, že zkusím malou naučit na nočník. Má 21 měs. Na co je nočník ví, občas si tam sedne. Dnes jsem jí doma vzala plenku a během 45 min. se mi 8× počůrala. Ani jsem nevěřila, kde se to v ní pořád bere :-)
Nehlásila, jen když začla čůrat, upozornila na to takovým kňouráním - jako by se vylekala, co to jako je ??

Jak dlouho Vám trvalo, než dítě pochopilo a začlo hlásit? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2047
15.5.09 21:18

Ahoj, první den uplně stejně jako u vás, druhý už lulaly do nočníku a sem tam nějaká ta nehoda a třetí den už perfektně chodily na nočníček, sami si stáhly gatky a hlásili lulu. Je fakt, že jsem teda celý tři dny s nima proseděla v pokojíku a neustále je kontrolovala a posazovala. Tak hodně štěstí. Nejlepší je to v létě zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.5.09 21:22

Ahojky,
tak pro mě je to velmi bývalé aktuální téma, malou jsem ve 20 měsících úplně přes den odplínkovala, a bylo to jak píšeš, prostě jsem ji vzala plínku a asi 1000× za den vysazovala a furt se ptala chceš lulu?? a nebo ji nechala fakt chvililinku počuranou, v tom ať ví, jak je to nepříjemné..a za 14 dní nebylo co řešit, fakt to pochopila..na noc ještě teď plínu máme ale už si říká před spaním a kolikrát v noci se probudí a volá, že chce čůrat..ale noc zatím nehrotím:-)

Přeju hodně štěstí

Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.5.09 21:35

My jsme zkoušeli v létě po 2.narozeninách (narozeniny v květnu) a nepovedlo se nejen za celé léto, ale ani na podzim. Nechala jsem ji bez plínky několik dní a výsledkem byly jen loužičky po bytě a samozřejmě časté komplet převlíkání. Bez plen je až od Vánoc a myslím že především dílky tomu, že v listopadu začala chodit do jeslí. Na Vánoce se krom plín rozloučila i s dudlíčkem, ale to je do jiné diskuze. Každopádně přeju pevné nervy a ať to máte jednodušší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
15.5.09 21:45

Netrvalo to nijak dlouho, protože jsme to prostě neřešili. Úderem dvou let (přesně, on měl všechny vývojové mezníky úderem nějakého ukončeného měsíce :nevim: ) přišel, že „čůrat“ a od té doby byl bez plen ve dne v noci.
Už jsem to ale psala do jiných diskusí… v tvé mě hlavně zaujaly ty nádherné počty 8) . Nedělala sis čárky :lol: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
15.5.09 21:56

Tak já jsem nedala na rady babiček - dávej ji na nočník od roka, ať si zvyká a v momentě, kdy se Emi zastavila a soustředěně konala a pak následně i hlásila, „mámo Emiška čuá“, tak jsem jí sundala plínu. Bylo jí tehdy 21 měsíců. Vytírala jsem nonstop, čistila jsem koberce a lítala nakupovat nové tepláčky. :lol: Tak týden čurala po zemi :lol: protože to nestíhala nahlásit a po vysazení se vyčurala jen semtam. Po tom týdnu už byla doma bez nehod, ale ne na návštěvě, ne když někdo přišel k nám a ne mimo domov. Úplně bez plenek je od 2 let. I na noc.

Držím palce a přeju pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.5.09 22:11

Dagmarko, a jak jste tu noc dokázaly ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.5.09 22:22

Trochu sem vklouznu.Nasi male jsou teprve 4mesice ale uz ted zacinam uvazovat o vhodne dobe kdy davat na nocnik.Rika se ze se ma zacit zkouset davat tak okolo 8mesicich ze ty deti se to uci rachleji.A pak az v dobe okolo 1,5 se to dokazi naucit coz jak jsem pochopila tak jste je to naucili.Ale zkouseli jste to drive?Trochu me to zajma.Oni ty nase mimca jsou v tomto trochu linejsi nez jsme byli my no mydostali latkove pleny ktere studili kdyz jsme se pocurali ale oni to neciti pres ty papiraky.Bylo mi doporuceno zkouset obcas davat latkovky zhruba v tom 8mesici.Zkouseli jste to nekdo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
15.5.09 22:41

Katko - já jsem fakt přesvědčená, že dřív to nemá cenu. Dítě neví, že čurá, spíše se jedná o instinkt. Kamarádka dávala holčičku brzo na nočník, potom ji někam po:,–(ila na studený povrch a holčička začala čurat. Okolo dvou let je to fakt tak akorát.

Denis - já jsem sama byla v šoku, jak to Emi vzala hopem. Prostě začala čurat na travičku, byla bez plen i venku, v autě, v cizím prostředí a ve stejné době začala mít suchou plenku i v noci. Po 3 suchých nocech jsme ji nedali a ona spala až do rána suchá. Ráno vyčurá plný nočník. Jednou za týden se vzbudí na čurání tak kolem půlnoci a to zavolá. Ještě ale nemáme vyhráno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.5.09 22:51

Dagmarko, no u nás to byl taky celkem fofr, jen ty noci, no nechci ji upírat pití, když chce napít, ale plínku má zatím tak 6× do měsíce suchou, tak asi ještě vyčkám…
 Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
15.5.09 23:01

Deniso - já jsem taky čekala, že plínku na noc bude mít Emi ještě tak půl roku…Emi totiž na noc nepije a jednou za ten týden, když se vzbudí na čurání, tak vyžaduje i napít. U vás už to taky bude za chvilku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.5.09 08:19

Taky sem vklouznu, protože pro nás je to právě aktuální téma. Začala jsem tento týden dávat moji 11 měsíční holčičku na nočník a paráda!!! Pokaždé se vyčůrá nebo vykaká. Jasně, že si ještě neumí říct, ale už ví, k čemu nočník slouží. Nechci to zakřiknout, ale myslím, že budeme brzo bez plínek. A nedělám to kvůli šetření - jen jsem to prostě chtěla vyzkoušet, když já jsem jako malá byla v roce bez plínky. Tak uvidíme. Každopádně držím všem palec. Ono je jedno, kdy se to dítě naučí. Nakonec - věčně s plínkou nebude ;) Tak hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.5.09 09:23

My jsme více méně pořád látkovali (kromě cest k dr. a podobně) i v noci a rozhodně to Matýska netrápilo. S vysazováním jsme začali tak v 1,5r, bez plín jsem ho nechala někdy po 2 narozeninách a trvalo tak týden, než pochopil, že to může ovládat a nebyl věčně pročůraný naskrz. Další 2-3 měsíce trvalo, než přestal před čůráním dělat kolečko na slipech a někdy kolem 2,5 r byl bez plín i přes polední spaní. Teď se ještě občas vyčůrá v noci, dávám mu látkovky. Zkoušela jsem budit na nočník, ale jak ho vytáhnu z postele, rozrušením mu stoupne pindík, nemůže se vyčůrat. Tak čekám, až to opadne a mezi tím se mi úplně vzbudí a je po spaní. Takže jsem se vrátila k látkovkám a zatím to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.5.09 09:35

My jsme zkusili látkovky a žádná změna. Anežce to prostě nevadilo. A nevadilo jí ani být v mokrém (to jsem ji teda úmyslně rozhodně nenechávala, ale občas se stalo, že jsem si toho hned nevšimla - v létě).

A co se týká toho raného vysazování na nočník, tak myslím, že hodně záleží na dítěti a tohle to podle mě moc neovlivní. Ne že bych malou vysazovala na nočník moc brzy (moje babička takhle mamku vysazovala už od pár měsíců věku), ale kolem roku byla doba, kdy jsem ráno Anežku po:,–(ila na nočník a ona se tam každodenně vyčůrala a vykakala. Bylo to pravidelně a trvalo to několik dní (možná i týdnů). Taky jsem si už říkala, že budem brzy bez plín, ale pak to ze dne na den přestalo fungovat a plíny jsme měli skoro do tří let. Jedna moje známá holku posazovala na nočník ještě dřív než holka sama seděla (já jsem teda rozhodně proti tomu) a prý byla od roka bez plín. Možná jo, ale jsou to naši sousedi, a tak vím, že pak i byly nehody a hlavně jsem několikrát byla svědkem toho, jak holku drželi na nočníku, aby se vyčůrala (neměla už plínu, tak aby se pak někde nepočůrala) a holka chudinka seděla, i když se jí moc nechtělo. Když jsem tohle viděla, tak jsem si řekla, že to ať máme radši plíny do tří let než tohle. Podle mě hodně záleží na dítěti, Anežka odmítala nočník i pak v době, kdy jsem já jistě věděla, že pozná, že bude čůrat. Ale prostě plíny byly lepší. Dalším problémem bylo to, že dlouho trvalo období, kdy si řekla, že chce čůrat, ale odmítala čůrat venku (jedině na nočník, což všude nešlo). A na veřejné WC ji zase odmítám já pouštět, tak jsem jí radši v podobných situacích dávala plínu.

A v noci přetala plíny používat poté, co jí jednou tatínek zapomněl plínku na noc dát a ona byla suchá. A další den podobně. Do té doby měla pokaždé plínu mokrou. V té době už chodila do jeslí, kde čekali na to, až bude mít přes spaní plínu suchou. Dodnes by se ale nedočkali. Teď už nemá plínu vůbec ani v těch jeslích a myslím, že je to hlavně tím, že jsem si neuvědomila, že tam plíny má a že asi už došly, tak jí tety nechaly spát bez plíny a poznaly, že když je nemá, tak je to OK. Takže ne vždy je nutné čekat, až bude dítě několik dní v noci suché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
16.5.09 09:48

No tak to je téma akorát :lol:
Taky zkoušíme, 2 měsíce zpátky, čural tak 10×do půl hodiny. To by na tom nočníku musel sedět nonstop - a taky tam někdy seděl třeba celé dopoledne :evil:
Poslední týden, ho vysazuju tak co 30min, a pokaždé se vyčurá. O nějakém říkání nemůže být řeč, protože Vítek zatím téměř vůbec nemluví (táta, máma, auto), zkoušela jsem i nechat počuraného - jako že mu to bude vadit, studit, ale je mu to jedno - nemá to efekt. Takže trpělivě vysazuju, odměňuju a postupně budu zkoušet prodlužovat dobu mezi čuráním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze