Zralá na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vašík se to naučil přesně jako děti od Lentilky, prostě krátce po druhých narozeninách když potřeboval čůrat, tak stáhnul kalhoty a šel si sednout na nočník…ze dne na den, před tím naši snahu sabotoval (já se snažila tak od 20ti měsíců)…nehody pak už vůbec nebyly…
Na noc už to taková sranda nebyla, měl plínky do čytř let…naučil se to zase sám, prostě měl týden v kuse sucho, tak jsem mu ji přestala dávat…
Posazovat dítě dříve, než je zralé ovládat močový měchýř mi připadá nesmyslné…a to bývá okolo 15ti měsíců…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:
Trochu sem vklouznu.Nasi male jsou teprve 4mesice ale uz ted zacinam uvazovat o vhodne dobe kdy davat na nocnik.Rika se ze se ma zacit zkouset davat tak okolo 8mesicich ze ty deti se to uci rachleji.A pak az v dobe okolo 1,5 se to dokazi naucit coz jak jsem pochopila tak jste je to naucili.Ale zkouseli jste to drive?Trochu me to zajma.Oni ty nase mimca jsou v tomto trochu linejsi nez jsme byli my no mydostali latkove pleny ktere studili kdyz jsme se pocurali ale oni to neciti pres ty papiraky.Bylo mi doporuceno zkouset obcas davat latkovky zhruba v tom 8mesici.Zkouseli jste to nekdo??
Ano, my jiné plenky nepoužíváme
. A že by to těm dětem vadilo se rozhodně nedá říct. Asi nejsou v takovém mokru
.
A jak jsem psala, my jsme naše dítě nenaučili vůbec nic, na něj nikdy neplatila žádná forma drezúry v žádném směru. Tři měsíce jsem holt látkovala dvě děti. Ani nemám zahradu, kde by přes léto lítal dole bez (a to mu ty roky v tomhle krásně vycházejí), prostě to pochopil, to je celé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, vtírnu se se svým dotazem: Naše malá už asi 2 měsíce hlásí, když se počůrá/ vykaká do plíny.( Říká EE a stahuje si tepáky). Ale oznamuje to vždy až PO akci - jak jí přimět, aby to hlásila PŘED tím ? Jo, a když jí dám cvičně na nočník, tak bulí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pehot, já bych to ve věku tvé dcerky vůbec neřešila. Jí spíš vadí, že jí něco překáží v plínce, ona se k tomu dopracuje. Já bych řekla, že i tak je to úspěch, o hlášení počůrané plíny jsme si my v 15 měsících dcery mohli nechat jenom zdát.
I když nevím, jestli zrovna my jsme ten nejlepší příklad. Zuzanka teď ve 25 měsících po několika měsících boje došla k tomu, že si na čůrání řekne (nebo sama jde na nočníček), když je doma s holým zadečkem nebo v tepláčkách naostro. Venku s tepláčky (případně spoďárky) je to tak půl napůl. A jakmile dáme plenu (třeba když ji potřebuju vzít do města a nechci ji cestou 4× převlíkat), pustí to prostě do ní. Nějak nepochopila, že když má plenu, je potřeba hlásit taky, a to ani když jí dáme takovou tu „cvičnou“ a několikrát zopakujeme, že si má říct. Jenom občas (ale opravdu jen občas) řekne: „Zuzanta čůrá do plíny“, a tím to pro ni hasne. Fakt už nevím, co s tím. A navíc se děsím, že po velkém boji přinesem z porodnice miminko a bude tu další kolo nočníkové války.
Přitom Zuzka přesně chápe, oč jde. A navíc spolupracuje jenom, když není na mě naštvaná - jak jí něco nepovolím, v tu ránu se vyčůrá na zem nebo do tepláčků a ďábelsky se tomu směje
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, také máme problém s nočníkem,malá 2 roky, také nechce na nočník, když se tam po:,–(í, tak jenom naříká, nočník nechce, chce suchou plínku, jak neustále volá,sedí na něm, protože ví, že musí, ale celou dobu brečí a prosí at může z nočníku. Nepomůže si ukazovat obrázky, číst, zpívat, nic ji nezabaví. Už jsem přísná, pak zase slibuji,nic. Dávám ji v době, kdy by měla čůrat, po probuzení, po jídle, třeba i 20minut, ale pořád nic. Vypadá, jako by nechtěla do nočníku čůrat, o kakání ani nemluvím. Už to zkoušíme týden, bez pokroku. Nevím, jestli mám pořád pokračovat nebo si dát na pár dní pohov, poradíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evuško, být v tvé situaci, tak se na to na nějakou dobu vykašlu. Mně pediatr říkal, že když to nepůjde, nemáme nočník hrotit, do 3 let je prý normální, když dítě na nočník nejde, a kdybychom ji nutili, můžeme jí jenom udělat nějaký blok. (Řešili jsme to tedy v souvislosti s vyrážkou na noze, kterou jí zhoršuje plena.) My právě máme ten problém, že Zuzka na nočník jde, je spokojená, že se to povede, ale procento nehod i po několika měsících je značné, zvlášť když je oblečená
, proto pořád zkouším. Ale vyloženě nutit bych ji nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
potrebuji se optat…dcera zacla chodit na nocnik, kdyz je bez plinky zvladne to i castokrat sama a i obcas je nehoda. Ale jakmile ma kalhotky (umi si je sundat) tak ji to evidentne irituje plenu a porad se pocurava. Asi mi nic neporadite nez vydrzet ze?
Ale…bude zima…jak potom mam zacit resit za plenku ven… nekdy nedat apod.?
Zatim samozrejme budu davat, ale jsem v tomhle naprosto nezkusena a nevim jak poznat, kdy ji zkusit dat i na ven jen kalhotky.
Diky predem za Vase zkusenosti a tipy
- Citovat
- Upravit
Bez plenky ven v tomto pocasi, az se nepocura za žádných okolností, rekne si v kazde situaci, kdekoliv a s předstihem. Toho je většina deti schopna kolem dvou let.
Pokud ji kalhotky připomínají plenu, tak zralá není, to je jen mezikrok u deti, které maminky z nejakeho duvodu odplenkovavaji driv. Nejmenší je dvacet měsíců, doma chodi na nocnik, venku ma plenu.Je astmaticka s věčným zánětem průdušek, rozhodne nemůže v rannich 8 stupních nekde vystrkovat zadek. A doma s ni byt zavřená nemuzu, nehrotim.
Jedna ze starších dcer je taky narozena v zimě, koncem listopadu, bez plen byla pomerne bezpečne od 19 měsíců, ale celou následující zimu jsem dávala natahovaci plenku, po letní pauze, kdy byla bez pleny.Tak male dite ma malou kapacitou močového měchýře, potrebuje casto a neříká si s předstihem. Vetsinou byla suchá, ale diky tomu to bylo bez nervů, co kdyby.
Dnes ma 8 let a nasledky to fakt nemá
Zbyvajici dve deti odplenkovane ze dne na den ve dvou letech, tam pohoda od začátku.
Nejde to urychlit, zalezi, co preferujes, jestli zustat zavřená doma a vysazovat za kazdou cenu nebo nehrotit a nebát se kombinace plen a nocniku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se vtírnout? Co si myslíte o odplenkování 18m holčičky ještě teď před zimou? Jsem na vážkách, ona je na to zjevně zralá, občas si i řekne, že chce, ví, co se na nočníku dělá a když jí tam posadím, vždy se alespoň trochu vyčůrá. Jenže přijde mi malá na odplenkování před zimou - přeci jen, ty holčičky než se venku vysvlečou ze všech zimních vrstev, tak to bude v gatích…A na to fakt nemám nervy. Ale zároveň nevím, jak mám reagovat, když mi teď třeba venku hlásí, že se jí chce.. Mám jí tedy nechat pleny a svlékat a doufat, že to stihneme? Nebo to neřešit a nechat jí počůrat plenu?
Prvního jsem odplenkovávala letního kluka, v těch dvou letech už byl na čůrání jistej a v zimě jsme neměli jedinou nehodu - ale tam stačilo vyndat pinďu
A byl o ten půlrok starší no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná My máme cestovní nočník Pottete plus, je skládací, slouží jako sedatko na trávu, sedatko na záchod, a jdou tam dat save sáčky, po pouziti vyhodis jako plenu. Šikovná věcicka porizena právě pro tu ted osmiletou dceru.Kdyz to fakt neslo, tak jsem ji řekla, at se vycura do plenky, treba ba dálnici v autě.
Když si ta nejmenší, ráno venku chytá na plenku a hlásí, taky ji reknu, ze se nedá nic dělat, ted musi do plenky, odpoledne vytáhnu ten nocnik, bud to stihneme nebo ne.
Holčičku bych castecne odplenkovala, podle toho, jak se chová, zralá je. Pokud to necháš na jaro, taky se Ti muze stát, ze prosvihnes ten jeji správný cas a bude se pocuravat z lenosti ještě v 5 letech, jak deti v cizině, kde k tomu maji jiny přístup.
Ty dve odplenkovane ve dvou letech mam taky letní. Zkoušela jsem to driv, ale syn cural vsude mozne, bylo mu to fuk a dcerka zase nechtěla sedet na nocniku, to jsem vzdala, nema cenu nic lámat pres koleno. Zlomilo se to kolem druhých narozenin, kdy jsem to vyzkoušela znovu, bez ohledu na počasí. Stejne tak se ve dvou letech u te osmileté dcery zlomilo to, ze si zacala rikat v předstihu a nepotrebovala tak často. Pokud dítko spolupracuje, proc ho nepodpořit. Neboj se kombinací plen a nocniku, jak píšu, dcera byla na ven od kvetna cca do zari bez plen, potom znovu dostala natahovaci. V listopadu se to zlomilo, ale plenu jsem ji pod zimním obleceni ponechala do jara ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tu nejmenší jsem zacala prosazovat na nočník, protoze tam začala sedat sama a leze i na zachod, kdyz vykonala velkou potrebu do plenky, začala si ji sundavat. I ted se dožaduje okamžitého prebaleni.Doma ma natahovacku a chodí si vetsinou sama, nekdy to nestihne. U babičky a v Mc, kdyz ji posadim, nekdy se vycura. Osobne moc nechapu vytírání podlah, praní haldy pocuraneho obleceni, čištění sedačky, kočárku a bůhví čeho, kdyz mame ruzne druhy plen. Nehledě na to, ze musim i do mist, kde by byla louze krajně nepříjemná, např. skola, skolka a kroužky starších deti, pošta…Pokud je ale úspěšný den a nejsme nikde dlouho, ma na den jednu, dve pleny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:Tak to my umíme v pohodě čůrat na travičku, spíš jde o to, že svléknout v zimě bundu, kalhoty s laclem (nebo kombinézu) a všechny ty punčocháče a kalhotky, to se obávám, že bych nestihla
@unuděná My máme cestovní nočník Pottete plus, je skládací, slouží jako sedatko na trávu, sedatko na záchod, a jdou tam dat save sáčky, po pouziti vyhodis jako plenu. Šikovná věcicka porizena právě pro tu ted osmiletou dceru.Kdyz to fakt neslo, tak jsem ji řekla, at se vycura do plenky, treba ba dálnici v autě.
@Jana206 píše:
@unuděná
Holčičku bych castecne odplenkovala, podle toho, jak se chová, zralá je. Pokud to necháš na jaro, taky se Ti muze stát, ze prosvihnes ten jeji správný cas a bude se pocuravat z lenosti ještě v 5 letech, jak deti v cizině, kde k tomu maji jiny přístup.
Toho se právě bojím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Bez plenky ven v tomto pocasi, az se nepocura za žádných okolností, rekne si v kazde situaci, kdekoliv a s předstihem. Toho je většina deti schopna kolem dvou let.Pokud ji kalhotky připomínají plenu, tak zralá není, to je jen mezikrok u deti, které maminky z nejakeho duvodu odplenkovavaji driv. Nejmenší je dvacet měsíců, doma chodi na nocnik, venku ma plenu.Je astmaticka s věčným zánětem průdušek, rozhodne nemůže v rannich 8 stupních nekde vystrkovat zadek. A doma s ni byt zavřená nemuzu, nehrotim.
Nejde to urychlit, zalezi, co preferujes, jestli zustat zavřená doma a vysazovat za kazdou cenu nebo nehrotit a nebát se kombinace plen a nocniku.
Jedna ze starších dcer je taky narozena v zimě, koncem listopadu, bez plen byla pomerne bezpečne od 19 měsíců, ale celou následující zimu jsem dávala natahovaci plenku, po letní pauze, kdy byla bez pleny.Tak male dite ma malou kapacitou močového měchýře, potrebuje casto a neříká si s předstihem. Vetsinou byla suchá, ale diky tomu to bylo bez nervů, co kdyby.
Dnes ma 8 let a nasledky to fakt nemáZbyvajici dve deti odplenkovane ze dne na den ve dvou letech, tam pohoda od začátku.
Super, dekuji. Vim, ze dozravaji kolem dvou let. Ona to spis asi brala i jako hru. Ale v kazdem pripade i povedene pokusy doma v 18m. jsou moc fajn. A vic to nehrotit:-D
- Citovat
- Upravit
Naše malé obě dve dcerky doslova řvaly při posazeni na nočník. ale jednou, to jim byly asi dva roky a neco si na něj samy sedly. zkusily to, a bylo to. Nočnik stál v koupelně a najednou sla malá okolo a sedla si na něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná nesouhlasím s pravidelným vysazovanim nebo dotazování se co deset minut. Hovory s batoletem by se neměly točit jen kolem vyměsování. Verim, ze to může brzdit vyvoj jinych dovedností
Ale je to vec názoru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit