Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,dneska sjem zhruba 54DC.Pred asi 23 dny jsem byla na injekci agolutinu ale ani po te ms neprisla.Tak sjem sla znova na gyndu a dostala jsem predepsane norethisteron ale co ctu na netu tak je to na oddaleni ms a je to asi nejaky driak zejo? moc se mi do nich nechce teda
mate nekdo zkusenost?prosim ![]()
Nevím, jestli je lepší dostat další injekci agolutinu nebo brát norethisteron. Oboje rozhází cyklus a nemusí pak ani ovu přijít ![]()
jaja84 píše:
Ahojky,dneska sjem zhruba 54DC.Pred asi 23 dny jsem byla na injekci agolutinu ale ani po te ms neprisla.Tak sjem sla znova na gyndu a dostala jsem predepsane norethisteron ale co ctu na netu tak je to na oddaleni ms a je to asi nejaky driak zejo? moc se mi do nich nechce tedamate nekdo zkusenost?prosim
ja toto mela na oddaleni MS,nemohli to splest v lekarne,ze to blbe precetli?:??
mne to prave taky prijde divne,nene mela jsem to i na receptu. V pribalovem letaku nepisou nic o dostani ms..mam ho prej brat 5dni ![]()
Mamka ho bere na upravení cyklu…Spatně se při MS čistila…Ona to má spojené s hormonální nedostatečností.
Ja mela taky takové zpoždění a ms nedošla ani po Agolutinu a tak když ani po 14 dnech po injekci nepřišla,tak mi dr pichnul dalsi a druhý den ms dorazila. Teď beru nerothisteron na úpravu cyklu. Po vysazení by mela ms dorazit do 3 dnu ![]()
Makáš02 píše:jaja84 píše:ja toto mela na oddaleni MS,nemohli to splest v lekarne,ze to blbe precetli?:??
Ahojky,dneska sjem zhruba 54DC.Pred asi 23 dny jsem byla na injekci agolutinu ale ani po te ms neprisla.Tak sjem sla znova na gyndu a dostala jsem predepsane norethisteron ale co ctu na netu tak je to na oddaleni ms a je to asi nejaky driak zejo? moc se mi do nich nechce tedamate nekdo zkusenost?prosim
Jsou to hormony, takže ms se po vysazení dostaví. Vlastně takový špatný způsob ha bych to nazvala
![]()
jaja84 píše:jako on je na oddálení aj na vyvolání- jak ho přestaneš brát tak do 10-ti dnů by se ms měla objevit…
holky dekuju a jak to ze je to sajrajt? co vam bylo? tyjo ja to vubec nechci brat ![]()
Je to prostě něco jako ha. Taky ti většinou cyklus rozhází. Má taky antikoncepční účinky. Nevím, že ti raději nedal další agolutin. ![]()
jaja: Ahojky
Vnesla bych tady mírný protinázor a snad i uklidnění. Nevím, proč se traduje že Norethisteron je strašný dryák. Je to systetický gestagen - podobně jako třeba Duphaston nebo komponenty VŠECH HA. Tapověst pravděpodobně vznikla „nemocí z příbalového letáčku“. který doporučuji brát s rezervou. Já s Norethisteronem na vyvolání MS zkušenost mám, a to opakovanou. Taky nekrvácím po Agolutinu, což je dané malým množstvím estrogenů v krvi (není vystavěná děložní sliznice, takže není co odmenstruovat). Norethisteron má mimo jiné i estrogenní účinek, což znamená, že pomůže sliznici vystavět a k MS pak dojde. U mě je výsledek 100%. Cca za 5 dní po vysazení menstruuju. Alternativou k Noresthisteronu je podávání estrogenů i gestagenů (HA), ale z hlediska zátěže pro organismus je to jedno. On i ten Agolutin představuje zátež, takže se neboj, Norethisteron určitě ve zdraví přežiješ. Mimochodem, já po něm nemám vůbec žádné nežádoucí účinky, a to jsem brala i tři denně.
holky dekuju moc,ted mi zacina dovolena tak to zacnu brat.Mam brat tri denne po dobu 5dni tak uvidim,ve stredu se jdu jeste objednat na laparku
![]()
Holky, potřebuji poradit. Co byste dělaly v mé situaci?? Před týdnem jsem silně krvácela, v období ovulace-opravdu, jak průtokáč! 3. den jsem si došla na gyn. dostala jsem injekci a norethisteron prášky-beru 3× denně jeden, dle doktorky. Můj problém: je mi po nich šíleně zle!! Už od pondělí jsem čistá-žádná krev
Už mi jich zbývá jen pár, ale fakt se to nedá -poslední bych měla vzít v neděli večer. V noci (ani přes den) mi nejde usnout, usínám až tak kolem 4., 5. hod, v 7 vstávačka s malou
celý den se mi točí hlava, je mi na zvracení.. prostě nic moc stav
Přestaly byste je brát, když už je problém pryč?? Nebo byste je poctivě dojedly?? Předem děkuji za reakce ![]()
Ještě doplním: má doktorka má dovolenou, jinak bych jí samozřejmě zavolala a zeptala se
@klara123 A jak dlouho je už bereš? Já jsem měla norethisteron na zastavení krvácení letos v dubnu (byla jsem taky jak průtokáč a bylo to asi z důvodu SP) a měla jsem je brát 10 dní, ale vykašlala jsem se na to po 6ti dnech a všechno v poho. MS došla do třech dnů v normální podobě a od té doby pořád pohodka.