Norethisteron, abych dostala MS?

6792
6.1.12 19:00

Norethisteron abych dostala ms?

Ahojky,dneska sjem zhruba 54DC.Pred asi 23 dny jsem byla na injekci agolutinu ale ani po te ms neprisla.Tak sjem sla znova na gyndu a dostala jsem predepsane norethisteron ale co ctu na netu tak je to na oddaleni ms a je to asi nejaky driak zejo? moc se mi do nich nechce teda :nevim: mate nekdo zkusenost?prosim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1284
6.1.12 19:08

Nevím, jestli je lepší dostat další injekci agolutinu nebo brát norethisteron. Oboje rozhází cyklus a nemusí pak ani ovu přijít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makáš02
6.1.12 19:47
jaja84 píše:
Ahojky,dneska sjem zhruba 54DC.Pred asi 23 dny jsem byla na injekci agolutinu ale ani po te ms neprisla.Tak sjem sla znova na gyndu a dostala jsem predepsane norethisteron ale co ctu na netu tak je to na oddaleni ms a je to asi nejaky driak zejo? moc se mi do nich nechce teda :nevim: mate nekdo zkusenost?prosim :kytka:

ja toto mela na oddaleni MS,nemohli to splest v lekarne,ze to blbe precetli?:??

• Citovat
  • Upravit
6792
6.1.12 19:50

mne to prave taky prijde divne,nene mela jsem to i na receptu. V pribalovem letaku nepisou nic o dostani ms..mam ho prej brat 5dni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
6.1.12 19:51

Mamka ho bere na upravení cyklu…Spatně se při MS čistila…Ona to má spojené s hormonální nedostatečností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
6.1.12 19:51

Ja mela taky takové zpoždění a ms nedošla ani po Agolutinu a tak když ani po 14 dnech po injekci nepřišla,tak mi dr pichnul dalsi a druhý den ms dorazila. Teď beru nerothisteron na úpravu cyklu. Po vysazení by mela ms dorazit do 3 dnu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
6.1.12 20:10
Makáš02 píše:
jaja84 píše:
Ahojky,dneska sjem zhruba 54DC.Pred asi 23 dny jsem byla na injekci agolutinu ale ani po te ms neprisla.Tak sjem sla znova na gyndu a dostala jsem predepsane norethisteron ale co ctu na netu tak je to na oddaleni ms a je to asi nejaky driak zejo? moc se mi do nich nechce teda :nevim: mate nekdo zkusenost?prosim :kytka:
ja toto mela na oddaleni MS,nemohli to splest v lekarne,ze to blbe precetli?:??

Jsou to hormony, takže ms se po vysazení dostaví. Vlastně takový špatný způsob ha bych to nazvala :) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
6.1.12 20:20
jaja84 píše:
jako on je na oddálení aj na vyvolání- jak ho přestaneš brát tak do 10-ti dnů by se ms měla objevit…
ale je to hrozný sajrajt.. už nikdy více!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
7.1.12 20:26

holky dekuju a jak to ze je to sajrajt? co vam bylo? tyjo ja to vubec nechci brat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
8.1.12 14:28

Je to prostě něco jako ha. Taky ti většinou cyklus rozhází. Má taky antikoncepční účinky. Nevím, že ti raději nedal další agolutin. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
8.1.12 16:28

jaja: Ahojky :mavam: Vnesla bych tady mírný protinázor a snad i uklidnění. Nevím, proč se traduje že Norethisteron je strašný dryák. Je to systetický gestagen - podobně jako třeba Duphaston nebo komponenty VŠECH HA. Tapověst pravděpodobně vznikla „nemocí z příbalového letáčku“. který doporučuji brát s rezervou. Já s Norethisteronem na vyvolání MS zkušenost mám, a to opakovanou. Taky nekrvácím po Agolutinu, což je dané malým množstvím estrogenů v krvi (není vystavěná děložní sliznice, takže není co odmenstruovat). Norethisteron má mimo jiné i estrogenní účinek, což znamená, že pomůže sliznici vystavět a k MS pak dojde. U mě je výsledek 100%. Cca za 5 dní po vysazení menstruuju. Alternativou k Noresthisteronu je podávání estrogenů i gestagenů (HA), ale z hlediska zátěže pro organismus je to jedno. On i ten Agolutin představuje zátež, takže se neboj, Norethisteron určitě ve zdraví přežiješ. Mimochodem, já po něm nemám vůbec žádné nežádoucí účinky, a to jsem brala i tři denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
8.1.12 23:34

holky dekuju moc,ted mi zacina dovolena tak to zacnu brat.Mam brat tri denne po dobu 5dni tak uvidim,ve stredu se jdu jeste objednat na laparku 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
20.7.12 13:32

Holky, potřebuji poradit. Co byste dělaly v mé situaci?? Před týdnem jsem silně krvácela, v období ovulace-opravdu, jak průtokáč! 3. den jsem si došla na gyn. dostala jsem injekci a norethisteron prášky-beru 3× denně jeden, dle doktorky. Můj problém: je mi po nich šíleně zle!! Už od pondělí jsem čistá-žádná krev :-) Už mi jich zbývá jen pár, ale fakt se to nedá -poslední bych měla vzít v neděli večer. V noci (ani přes den) mi nejde usnout, usínám až tak kolem 4., 5. hod, v 7 vstávačka s malou :nevim: celý den se mi točí hlava, je mi na zvracení.. prostě nic moc stav :cert: Přestaly byste je brát, když už je problém pryč?? Nebo byste je poctivě dojedly?? Předem děkuji za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
20.7.12 13:34

Ještě doplním: má doktorka má dovolenou, jinak bych jí samozřejmě zavolala a zeptala se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
20.7.12 14:35

@klara123 A jak dlouho je už bereš? Já jsem měla norethisteron na zastavení krvácení letos v dubnu (byla jsem taky jak průtokáč a bylo to asi z důvodu SP) a měla jsem je brát 10 dní, ale vykašlala jsem se na to po 6ti dnech a všechno v poho. MS došla do třech dnů v normální podobě a od té doby pořád pohodka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí