Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Dobrý den, mám doma 3.měsíčního syna. Zvažuji, že bych si koupila šátek na nošení, není už pozdě na to si ho pořizovat?
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Nošení dětí v šátku: Jak bezpečně nosit miminko?
@88monika neni, nejvetsi ochotu se nosit jsem taznamenala cca od 3-4 mesicu, u tech minimimin to byla spis moje potreba nez jejich.
Není, ale možná bych si ho třeba půjčila od kamarádky moje děti nošení v šátku neměli radi
, tak nejdřív vyzkoušet, jak se tam dítěti bude líbit.
Ono kolem 4 mesicu dozravaji, uz dobre vidi, zajima je koukat kolem, drzi hlavu, takze to navazovani jde lip nez s novorozenym slimejsem, ktery se hybe vicemene jen dle gravitace.
Dobre je dat diteti na nohy ponozky navic, cepicku, zapnout pres vas bundu (treba manzelovu) a vyrazit ven, necourat se. Pak uvidis, zda to diteti vyhovuje.
@88monika není pozdě. já jsem malou nosila sice už i dřív, ale jen nárazově. nechtěla jsem z toho dělat zvyk a používala jsem šátek v čistě praktických situacích (věšení prádla, vaření, rychlá procházka na poštu a zpět) takže klidně pořiď, využívala jsem ho tuším do nějakých 8-9 měsíců…pak už mi v tom malá moc nechtěla být a navíc byla už těžší…pokud plánuješ někdy i druhé, tak si ho schováš..a jinak se i dobře prodávají dál pokud koupíš nějakou rozumnou značku
Pozdě není, já mám teda zkušenost od tří měsíců z nosítkem a super, pěkně v něm spinká, uspávali sme tak občas i doma, jen opravdu více přiobléknout nožky popř ručky a čepičku, já teda asi oblékám hodně, ale je spokojený a kdyby mu bylo vedro kroutil by se, zpocený není nikdy jen pěkně teploučký. tak ať jste oba spokojení a také doporučuju si to nejdřív odzkoušet, některé obchody dokonce i nabízejí možnost zapůjčení..
Krásný :den, potřebovala bych poradit, jaké zvolit nositko. Synovi budou v srpnu dva roky a chtěli bychom nositko, kde bude syn nošen na zadech. Zároveň by bylo bezva, kdyby se dalo využit i pro mladší dite, protože plánujeme druhe, tak aby se dalo nosit i mimco. Nosit bude převážně manzel. Navic by mělo byt nositko nejlépe ergo, žádná visitka. Moc Dekuji za rady.
@Kačule.J-Dobrý den, my máme Kibi a dá se myslím používat do 20 kg možná i více teď přesně nevím, dá se použít na břicho, do boku i na záda, je regulovatelné dle velikosti dítěte
Přejeme hodně štěstí při výběru
@kačule.j píše:
Krásný :den, potřebovala bych poradit, jaké zvolit nositko. Synovi budou v srpnu dva roky a chtěli bychom nositko, kde bude syn nošen na zadech. Zároveň by bylo bezva, kdyby se dalo využit i pro mladší dite, protože plánujeme druhe, tak aby se dalo nosit i mimco. Nosit bude převážně manzel. Navic by mělo byt nositko nejlépe ergo, žádná visitka. Moc Dekuji za rady.
Presne na tohle mame manducu. V srpnu dvouletou v ni ted muz nosil, kdyz mu usla na houbach v lese a ja v ni nosim mesicni novorozene. Za nas spokojenost
@kačule.j píše:
ja porizuji Ergobaby. Vyzkouseno nema, ale vypada moc dobre. Chtela jsem napred Manducu, ale vubec se mi nelibi design. Tak jsem na to taky zvedava jak se v nem bude male libit.
@anivbl a manduca se tedy dá nosit i na zádech? Většinou jsem ji viděla na břiše. Do kolika je manduca kg?
@lucypaja syn ma kolem 12 kg, takze drobek.
@kačule.j ano da se nosit i na zadech. Ergobaby i na boku. Ale to urco i Manduca jsou to typove stejna nositka.