Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Nošení dětí v šátku: Jak bezpečně nosit miminko?
@Kačule.J-koukala jsem a Kibi je tak cca do dvaceti kg..tak to v pohodě, drobeček je, náš má rok a má 9.600, možná by to chtělo v nějakém obchodě vyzkoušet, Manduca je také fajn..
Holky diky za inspiraci. Bude to hlavně pro chlapa, tak vybírám i jednoduchou manipulaci. ![]()
@lucypaja v našem okolí nikde neprodavaji, jen šátky, takze jediné Praha. Ja mela na malého šátek, ale nechtěl v nem byt, byl tam moc svazany, tak jsem ho přestala nosit. Ted přes léto budeme hodne vyletit a cele to syn neujde, tak by se vždycky jen poponesl.
@Kačule.J-Kibi je jednoduché, jen je třeba pak dokoupit buď nosící bundu na zimu, či vak přesn nosítko my máme kapsu z Merino vlny a super je to i do deště chtěla jsem i pláštěnku, ale je to strašně drahé, majitelka z obchůdku odkud nosítko mám, nosí všechny své děti nebo ty starší teda už ne a měli jen to z té merino vlny a dobré, u pláštěnek většinou platíš značku a to je teda zbytečné,,záleží teda, zda budete pak nosit i v chladnějším počasí
@Kačule.J-aha,tak leda Praha já jsem z Prahy takže ho máme koupené v Praze u paní Moniky roubalové v jejím obchůdku, šátek je sice moc super pro novorozence, ale myslím, že já bych se do něj zamotala tolik se mi nelíbí jak nosítka, Kibi je také super, že se dá pěkně složit do kabelky, tašky, možná i Manduca tu jsem nezkoušela
Díky moc, libi se mi jak ergo baby, tak i to Kibi. Jedno vyberu, snad se v nem bude malému líbit.
@kačule.j v obchodech, kde nositka prodavaji, je vetsinou i na par dni pujcuji. Je lepsi si je vyzkouset dopredu, aby ti fakt vyhovovalo. Jinak manduca jde nosit na brise, zadech i boku a manipulace je snadna
@kačule.j koukni se na sbazar tam jsou super ceny za nova nositka. Ergobaby za 1700 a neorigos ergobaby za 600 a taky vypada skvele. A nova Manduca za 1600.
Zdravím, mám asi hodně blbej dotaz, ale mám 3,5 měsíční holčičku a chtela bych si koupit nosítko. Už pokukuji po manduca nosítkách. Když je teď léto jak mám do nosítka malou obléci aby ji nebylo horko? Když ji dám šatičky nevadí ze na ni bude svítit sluníčko? Mám koupit nějakou 50tku pro miminka??
@Petul02 píše:
Zdravím, mám asi hodně blbej dotaz, ale mám 3,5 měsíční holčičku a chtela bych si koupit nosítko. Už pokukuji po manduca nosítkách. Když je teď léto jak mám do nosítka malou obléci aby ji nebylo horko? Když ji dám šatičky nevadí ze na ni bude svítit sluníčko? Mám koupit nějakou 50tku pro miminka??
@Petul02 Nejlepší je funkční oblečení. Je to teda docela drahá sranda, já koupila malý dvě bodýčka z merina…Navíc merino má přirozený UV filtr, takže jedno mám i teď na léto s dlouhým rukávem, ona je to taková pavučinka. Jinak určitě namazat a hlavně čepičku na hlavu.
A jsi už rozhodnutá pro Manducu? Jsou i lepší nosítka, nosnější, pohodlnější ![]()
@Petul02 já osobně Manducu mám,využívám ji jen do terénu,kde se nedostanu s kočárem,nebo když jdeme na různé akce,kde je hodně lidí. Malého oblékám lehce(hřeješ ho vlastním tělem),nožičky mu namažu krémem(dle doktorky 30,50 uz je prý moc a mazat jen,když to musí být) a na hlavu většinou šátek!
@Aduš8 píše:
@Petul02 já osobně Manducu mám,využívám ji jen do terénu,kde se nedostanu s kočárem,nebo když jdeme na různé akce,kde je hodně lidí. Malého oblékám lehce(hřeješ ho vlastním tělem),nožičky mu namažu krémem(dle doktorky 30,50 uz je prý moc a mazat jen,když to musí být) a na hlavu většinou šátek!
Proc je 50 moc? ![]()
@Limi123 myslím si že to bude mít rada, rada se nosí ze mi kouká jakoby přes rameno. Nemám to jak zkusit nikdo koho znam ho nemá. Jedině mám doma co jsme dostali zn. Chicco ale ty nejsou ergonomické. Ale jen na zkoušku to asi nevadí ne? @Patie vyloženě rozhodnuta pro manducu nejsem ale všude ji chválí, ale jestli víte o lepším nositku tak si nechám rada poradit.
@Petul02 píše:
@Limi123 myslím si že to bude mít rada, rada se nosí ze mi kouká jakoby přes rameno. Nemám to jak zkusit nikdo koho znam ho nemá. Jedině mám doma co jsme dostali zn. Chicco ale ty nejsou ergonomické. Ale jen na zkoušku to asi nevadí ne? @Patie vyloženě rozhodnuta pro manducu nejsem ale všude ji chválí, ale jestli víte o lepším nositku tak si nechám rada poradit.
Na zkousku to nevadi. Pokud jsi z Prahy, muzu ti pujcit na vyzkouseni Kibi a satek. Nebo napis do skupiny Nosime deti na FB, tam se ti urcite nekdo ozve, u koho si to muzes zkusit, v miste bydliste.
To, ze se rada nosi na ruce, jeste neznamena, ze bude mit rada nositko. Ale pokud to pro tebe nejsou velke penize, tak to klidne zkus na slepo ![]()