Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Medvíšek píše: Více
NE.
Nevim, proc bych hloupe koukala na nekoho, kdo je nosi? Ses si jista, ze lidi tohle resi?
Jinak ja jsem z Prahy, a i jako bezdetna jsem mela i nizsi podpatky vecne sedreny o dlazebni kostky. Krome toho uz me nebavi bolavy a zkrouceny nohy. Dam si maximalne nizky podpatek do divadla/na nejakou formalni akci. Jehly uz bych si nevzala ani omylem. Dobre, bude ted jedna akce, kde chci, abych byla „dokonala“
Tak mozna na ty dve hodinky udelam vyjimku a tenisky si vezmu do kabelky.
Příspěvek upraven 28.02.25 v 07:45
Záleží, čemu říkáš vysoké podpatky. Jestli jehli, tak to je výsada ukrajinek. Cesky už mají alespoň trochu sebeúcty- zbytečná bolest kvůli vzhledu…
Nenosím. Chodím i dost pěšky. Boty na podpatku si vezmu jen na slavnostní příležitosti, pokud je to nutné jako např. ples, divadlo, koncert. A tenisky třeba k letním šatům, to teď móda byla. Záleží, co máš za práci, pokud třeba v bance, na úřadu, tak tam je to součástí dress codu, ale jinde se nedivím, že se to může někomu zdát na běžné nošení moc.
Záleží, odkud si, ale že by lidi nějak divně koukali na ženu v podpatcích, to bude spíš tvůj dojem, než realita. Možná tak na malinké vesnici, jinak je to lidem spíš jedno.
Já podpatky nosím dle nálady. Na společenskou událost běžně lodičky, přes zimu kotníkové boty taky na podpatku, v létě zase sandály na platformě. Nenosím tedy boty na nízkém podpatku (do těch 5 - 6 cm), to se mi nelíbí, když už, tak vyšší. Ale stejně tak ráda nosím tenisky k šatům nebo šněrovací kotníkové boty bez podpatku.
Ono dost záleží, jestli je tak umíš nosit. Spousta holek si vezme lodičky na jehlách, ale chodí v nich jak chromá koza. Tak to v úžasu koukám i já.
Dřív jsem podpatky nosila, ale s mou výškou skoro metrosmdesát už jsem vyčnívala fakt hodně. Teď ze zdravotních důvodů a s malýma dětma dávám přednost pohodlí. Buď malý podpatek nebo vůbec. Navíc denně řídím, to s podpatkama není moc bezpečný.
Nosím do práce a baví mě to. Mam sice 173cm takze jsem pak dost vysoká, ale je mi to fuk. Podpatky jsou super (ale nenosím jehly, spíš trochu sirsi podpatek). Reci neřeš, ženský závidí asi ze si to neodváží obout
At si kazdy nosi, co chce. Osobne doma zadne boty na podpatku nemam, protoze mam rada svoje chodidla, nohy, zada a vubec telo. S prechodem na barefoot/kompromisni/sirokou sportovni botu se mi vyresily problemy s plochou nohou a chodidlo se mi srovnalo do prirozeneho tvaru. Nosit podpatky, tak uz davno bych musela resit napriklad halux.
Nenosim podpatky vubec, NIKDY
Saty taky skoro nenosim a kdyz ano (v lete), tak existuje neco, cemu se rika sandalky bez podpadku. Nemusi to byt hned tenisky.
Ahoj,
mám jich pár, ale pohodlnější jsou mi tenisky a mám spoustu šatů ke kterým se conversky prostě hodí a je to můj styl. Tvůj styl jsou štekle, můj zase conversky. Proč to hodnotit? Nos co ti je pohodlné ![]()
Příspěvek upraven 28.02.25 v 08:21
Holky děkuji za reakce, máte pravdu co je komu dotoho
jen mi to přišlo divné tak jsem se chtěla zeptat i na názor druhých. Moc děkuji a podpatkům zdar ![]()
Nosím, když je příležitost. Běžně ne, protože hodně chodím pěšky.
Nenosim, nosila sem drive (10+ let zpatky), ale nejak zvítězilo pohodli ![]()
Me napadlo, jestli spis ty lidi nekoukaji, ze se jim to prave libi. Nebo jestli mas fakt jehly, tak zase s obdivem, ze na tom umis chodit.
Ja nikdy nenosila lodicky apod jen tak. Inkdyz se mi to libilo, moje nohy trpely. A jsem i dost vysoka, byla jsem pak jak zirafa.
Ted kdyz jdu na ples, tak na konci trpim a jdu domu v teniskach, co si prinesu s sebou prave na odchod. Uz i minule mi z nizkyho podpatku dokonce otekly nohy🙈
Vysoké podpatky nenosím, protože to neumím, nebo spíš zcela výjimečně, protože manžel to má rád. Takže za sebe civění na ženskou na vysokých podpatcích má jen dvě možná vysvětlení:
Já sama na to nemám talent a vždycky žasnu, proč do nich někdo jako já leze, vypadá to strašně, to už jsou lepší elegantní tenisky, i když vysoké boty jsou víc sexy.