Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, vybiram nositko pro mimco a rada bych znala vas nazor na nositko Close, libi se mi ze kombinuje vlastnosti satku a nositka. S noseni deti nema zadne zkusenosti
.
http://www.eshopbaby.cz/…eparent-p121
Osobní zkušenost nemám, ale přiznám se, že docela o tom pochybuji.
Určitě to nevystačí do 15kil (možná ani do 10 ne
).
Co do nosnosti bych ti přirovnala k elastickému šátku, který je fajn na první měsíce nošení..
Takže bych řekla, že tohle nosítko bude pohodlné tak na první 4 měsíce.
A nejsem si jistá, zda bys ho pak výhodně a snadno prodala.
Přijde mi to jako celkem drahej špás na to, že to využiješ tak maximálně půl roku. Viděla jsem s tím jednu maminku v obchodě, jak si to zkouší a nepřišlo mi, že by to nějak výrazně usnadnilo manipulaci s dítětem. stejně tam jsou ty dlouhé cípy, které můžeš oválet po zemi ![]()
Podle mě by ti už lépe finančně vyšlo třeba manduka nebo ergo , které využiješ podstatně déle, novorozenecká vložka jde koupit celkem za levno z druhé ruky.
Nicméně pokud jsi rozhodnutá, tak je to určitě lepší varianta jak nějaká klokanka, nošení v nosítku respektuje zásady zdravého nošení a to se počítá ![]()
Ahojky,
tady http://www.e-plenky.cz/…_skupina.php?… jsou dva názory
manduca se mi moc libi,ale vadi mi,ze nemohu menit polohu mimca. Ergo neznam ,najdu si..
Pokud chci mit moznost ruznych poloh,je tedy nejlepsi pevny satek - takovy jako ma na fotce Cappy?
Mě tedy taky nepřijde, že by to bylo do 15ti kilo…
A u ergonosítek nejde měnit poloha mimča, je prostě jenom jedna - buď na břiše, nebo na zádech.
A pevný šátek je to, co má na fotce Cappy nebo i já.
Dá se dobře sehnat z druhé ruky na MMB.
lucie.t píše:
Pokud chci mit moznost ruznych poloh,je tedy nejlepsi pevny satek - takovy jako ma na fotce Cappy?
Těmi polohami myslíš vertikál a tzv. kolíbky?
Kolébkuje se hlavně v ČR (za předpokladu, že má dítě zdravé kyčle, jinak do kolébky nesmí).
Ve světě se i malá miminka váží rovnou do vertikálu (zakulacená zádíčka, podsazený zadeček).
Takže bych se erg. nosítka, kde jde usadit dítě jen do vertikální polohy, nebála ![]()
Jinak teda ještě pevný šátek jako mám v avataru já a Saxana.
Záleží na tom, co myslíš měnit polohy. Jestli máš na mysli kolíbky, ty jdou v close baby taky, tak některá miminka je mají rády, některá je nenávidí a záleží na kyčlích, v případě nějakého nálezu na kyčlích jsou kolíbky nevhodné, protože stlačují nohy k sobě.
Pokud myslíš i na nošení na zádech, tak si nějak nedokážu představit, jak by to v close baby šlo. tam je to dané, na břicho.
Pokud máš na mysli nošení čelem ven… Tak na to nemysli vůbec, je to nevhodná nezdravá poloha, dítě má při ní nevhodně prohnutou páteř, nemluvě o tom, že se nedoporučuje maličké dítě nosit čelem dopředu, protože ještě nedokáže zoracovat tolik podnětů. mohlo by to vést k dráždivosti.
temi polohami myslim kolibku.
Kolik vazi vase deti? Unesete je snadno? Moje dcera vazi 14kg a jsou ji 4r. Nejak si neumim predstavit, ze bych tak tezke(velke) dite mela nosit. Tak si myslim,ze mi pro mimco staci i elastisky satek(nositko),protoze ho tak dlouho nosit nebudu. Ale kdo vi, treba se mi noseni zalibi a stacit mi nebude, kvuli tem kilum. ![]()
Tak ke kolébce. Né každé miminko je kolébkové. Některé ji nesnesou.
Navíc se v kolébce nesmí nosit, pokud má dítě problémy s kyčlemi (nedovyvinutá jadérka) a pokud má problémy s ublinkáváním - což jsou věci, které dopředu nelze odhadnout.
Syn 2r, možná už taky 14 kilo (nevím, nevážila jsem ho rok) a nemám s nošením problém.
Syn má v 1,5r 12-13kg. Nosím v batolecím nosítku na zádech. Podle mě je jednou, zda budeš nosit v close nebo elasťáku, vyjde to podle mě nastejno s dobou, kdy v tom půjde nosit. Ale elastický šátek pak snadněji prodáš. No a pak můžeš upgradovat
Pokud budeš nosit své dítě první 4m, tak mi věř, že se ti pak nebude chtít přestat. Je to moc krásné.
Přidávám se k holkám. S closebaby nemám tké osobní zkušenost, ale bude to vpodstatě předvázaný elastický šátek. Uvázat kříž s kapsou venku není podle mě žádné velké umění, zvládne to každý, i kopyto jako já. Pokud chceš něco lehčího na začátek, pořiď si elastický šátek. Později ho prodáš a koupíš pevný šátek. šátkovat s pevným je možné již od novorozence, jen je to drobet těžší, ale já s pevný začínala a šlo to dobře. Sama nevím, jestli bych na novoše teď elastik kupovala. ![]()
K váze - kluk má teď 11 kilo, kočár nepoužívám, jen na balkon na spaní, venku všude nosím, i několik hodin a jde to. Musí být ale kvalitní pevný šátek, vybrat vhodný úvaz a nejlépe nosit na zádech.
Ještě k tomu Close nosítku. Údajně by to měl být jen předvázaný Dvojitý kříž, co se materiálu týče, tak je to hodně pružný elastik.
Kapsa má asi sloužit jako fixace dvojitého kříže. Takže vlastně něco jako Kříž s kapsou venku ![]()
Těžko číst jen z fotek, ale já na nich prostě postrádám to správné podsazení a fixaci kyčlí ![]()
Otázkou je, zda je to způsobené jen tím, že aktéři neuměli dítě správně napolohovat nebo zda to prostě tohle nosítko líp nedokáže ![]()
No já měla ze začátku s nošením na zádech problém, po chvíli mě začali bolet. Ale mám je křivý, pokrácený svaly. a postupem času se vycvičili ![]()
Já osobně o elasťáku docela uvažuju, láká mě možnost nošení v kříži s kapsou venku, s batoletem za prdelí bude pro mě předvázaný úvaz, který nepotřebuje dotahovat, docela praktická věc.
a to closebaby má dotahování jako ring sling, tuším, na každé straně dva kroužky.