Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete šátek, tak já na novorozence doporučuju Caboo. Spojuje výhody elastického šátku (dobře se přizpůsobí miminku i nosiči) s výhodami nosítka (jednoduchá a rychlá manipulace, bez složitého vázání).
@Anonymní píše:
A nosil jste někdo mimčo od narození v manduce?
Já jsem nosila v manduce od měsíce a vsechno bylo ok, dítě spokojené, já taky.
Ja mela manduku a nosila sem od 3.mesice. Syn naprosto spokojený ![]()
Dovolim se zeptat. Jake nositko by bylo vhodne pro skoro rok a pul lete? Ma to vubec jeste cenu? Radi bysme do Tater, v kocare byt nechce a uz ma 12 kg, takze noseni dost narocne. Dekuji
@paandatko Volila bych krosnu, mají stříšku proti sluníčku, je vzdušnější, je z ní lepší výhled, je jednodušší si přehkdit dítě třeba s manželem mezi sebou, po položení slouží jako židlička. Super je Deuter Kid Comfort, ale prý i nějaké české levnější jsou fajn, na jednorázovou dovolenou bych půjčila v půjčovně.
@Kassy máš zkušenost s určitým typem?? A jak dlouho v něm asi lze nosit?? Řeším to samé, pořád brouzdám a nemůžu si vybrat, mimčo bude v červenci a od září určitě budu potřebovat nosit nejpozději, kdy starší budu vodit do školky a třídu mají v patře, což s kočárem lze těžko..
Mam doma manducu a nosila jsem v ni obe deti az od tech 4-5mes, drive tam proste tak nejak podivne sedely
myslim, ze tem uplnym mimcum to není moc pohodlne, nozky se tam nedaji dobře porovnat, ta vlozka je dost na prd. od novorozence se krasne nosi v caboo, je to něco mezi satkem a nosítkem, elasticke, ale zadne ty slozite uvazy, moc prijemne. koupila jsem ho a za par mesicu zase za stejnou cenu prodala a poslala dale (jinak ma nosnost tusim do 10kg, ale ja pak používala tu manducu).
Manduca není rozhodne pro novorozence jak psalyi holky nejlepší elastický šátek..mam caboo je supr rychle a pohodlne pro maminku i miminko caboo je tak do 10 kilo nám male půjdeme už do nosítka
Holky takze vam ta novorozenecka vlozka prijde spatna? Male se tam libilo.
ale taky to bylo asi tim ze sem ji nosila v zime takze byla navlecena tak tam hezky drzela na zabicku
@Boudová asi tak byla větší a spevnena..Já. měla dite letní a prostě mu tam litala hlavu a měla jsem prostě špatný pocit ze tam nedrží..potom co jsem zkusila satek tak jsem poznala rozdíl..100 a 1
teda predvazanej satek..úvazy neumin ![]()
@Boudová píše:
Holky takze vam ta novorozenecka vlozka prijde spatna? Male se tam libilo.ale taky to bylo asi tim ze sem ji nosila v zime takze byla navlecena tak tam hezky drzela na zabicku
ja ti nevim
oba kluky jsem tam jako mala mimca taky mela, tez na zabicku, vypadali spokojene, pekne tam chrupkali. ale mne se tam jako mrnousci hure nandavali a proste jsem z toho mela takovy spatny pocit, ze to není uplne spravne a pohodlne. ta vlozka je proste jen pruh latky, nepripadal mi moc rozdil ji pouzit nebo ne.
s tim caboo, co jsem tech par mesicu vždy používala se to neda vůbec srovnat, to bylo taaak pohodlne, uplne jsme spolu splynuli ![]()
My jsme, teda hlavne tatinek, nosili v manduce od narozeni. Dost si to spolu uzivali:-)
@medunka23 píše:
@Kassy máš zkušenost s určitým typem?? A jak dlouho v něm asi lze nosit?? Řeším to samé, pořád brouzdám a nemůžu si vybrat, mimčo bude v červenci a od září určitě budu potřebovat nosit nejpozději, kdy starší budu vodit do školky a třídu mají v patře, což s kočárem lze těžko..
Já mám tohle: http://www.mamaja.cz/…aboo-nositko
Tady je podrobnější popis: http://www.nositko.cz/…ABOO-nositko
Psané je do 15kg, ale je elastické, hodně se pak prověšuje, podle mě max. do 10kg. Já ho u obou dcer vyměňovala za pevnější asi kolem 7 kil, protože přestávalo být pohodlné mně, připadalo mi, že mi už moc táhne ramena.
Mám ale mrňavé děti, těch 7 kg měly až po půl roce, takže starší jsem pak nosila rovnou v Kibi, na mladší jsem si jako mezikrok pořídila mei-tai a teď nosím v tom.
Dotaz zněl na nosítko pro novorozence - takže já doporučuju Caboo a pak přejít na Manducu/Ergo/Kibi nebo jiné pevné ergonomické nosítko, které sedne dítku i nosiči.
@Kassy díky moc, já právě budu mít letní dítě, taky jsem přesně na tohle koukala, počítám, že na zimu budeme pořizovat nosítko typu manduca nebo něco jiného, manducu jsem právě viděla i s dítětem a tak nějak si nedovedu představit tam dát opravdu novorozeně