Nosítko - jaké vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
237
4.5.16 17:26

Nosila jsem miminko v šátku a pak i v manduce (od 6 měsíců) a když to srovnám tak pro malé mimi určitě manduku ne. Dítě je tam moc navolno, nedrží to pořádně hlavu a nohy jsou tam prostě divně. Má to sice novorozeneckou vložku, ale mě se nezdála moc dobrá. Když jsem srovnala jak je dítě v šátku a v manduce, tak to byl velký rozdíl.
Měli jsme doma manduku od 4.měsíce, a jakmile do ní poškot dorostl, tak už byla super a jsme s ní moc spokojení (a na léto byla určitě lepěí)

Šátek jsem měla elastický a nic komplikovaného to není, nosila jsem cca od 4 týdnů (šlo by to i dřív, ale byla šílená zima…). Nosítko se srovnatelnými vlastnostmi bohužel neznám, taky jsem ho nejdřív chtěla, ale rozmyslela jsem si to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
5.5.16 12:34

Na dceru jsem používala od 2 týdnů do 6 měsíců Babyvak od Pechů. Syn je daleko větší pořízek, takže pro něho to bylo tak do 4 měsíců. Teď je mu 6 měsíců a používám Manducu. Ale nosím opravdu jen nezbytně nutnou dobu ( pokud se někam nedostanu s kočárkem, potřebuji mít volné ruce a přitom utišit dítě…). Vyhovuje mi rychlost nasazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
5.5.16 12:38

Na úplně malé miminko je vhodné nosítko Bondolino které se dá upravit aby sedělo mezi nožičkama atd. Později klidně Manduca, Kibi a další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.16 12:12

Poradí mi někdo?

Ahoj holky, koupila jsem si toto nosítko - Babybjörn Nosítko BabyBjorn ONE,. a kamarádka mi trvdi že je špatné.. :dance: Názory prosím :(

• Citovat
  • Upravit
21311
23.5.16 12:20
@Anonymní píše:
Ahoj holky, koupila jsem si toto nosítko - Babybjörn Nosítko BabyBjorn ONE,. a kamarádka mi trvdi že je špatné.. :dance: Názory prosím :(

Souhlasím s ni. Oproti třeba manduce není prakticky vubec ergonomicke. Svému dítěti bych ho neporidila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.5.16 12:21
@Anonymní píše:
Ahoj holky, koupila jsem si toto nosítko - Babybjörn Nosítko BabyBjorn ONE,. a kamarádka mi trvdi že je špatné.. :dance: Názory prosím :(

Ano, tohel nosítko je špatné. Jednak jsou v něm nohy ve špatné poloze vůči kyčlím (nejsou ve tvaru písmene M), jednak v něm lze nosti čelem od sebe, což není vhodné pro rozvoj nervové soustavy, protože dítě nemá možnost „uniknout“ od okolních vjemů.
 http://www.dance4mom.cz/…-vs-visitka/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.5.16 12:25

Myslím, že nejjasnější je to zde. Zkuste si představit sama sebe takhle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.5.16 12:27

A jak na něj koukám, tak kromě výše napsaného má vyztužená záda - opět špatně. Páteř se má v nosítkutvarovat do písmene C (při pohledu z boku) a to jde jen pokud záda nejsou vyztužená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.16 13:00

A co tohle ?

• Citovat
  • Upravit
12651
23.5.16 13:04
@Anonymní píše:
http://www.ecocapart.cz/…eti-cervene/

To je pořádku, ale jen pro opravdu malé děti, moc dlouho nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.5.16 13:23
@Anonymní píše:
http://www.ecocapart.cz/…eti-cervene/

tohle je ergo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.6.16 16:18

Holky, pokud si nejste jisté, jestli poznáte rozdíl mezi ergo a neergo nosítkem, udělala jsem takový letáček, který by měl napovědět. Snad pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
25.8.18 10:10

Ahoj skusim obnovit tuhle diskuzi,chtela bych se zeptat a poradit jestli je lepsi satek nebo ergo nositko pro miminko,mala ma mesic a kousicek,mela nizsi porodni vahu (2780g) donosena rodila jsem tri dny po terminu. A chtela bych si poridit nejake nositko nebo satek na obcasne poponeseni treba kdyz pujdu nakoupit nebo neco vyridit,proste na obcasne noseni. Bydlime na vesnici a kdyz jdu na vetsi nakup musim zajet do vetsiho mesta ktere je cca 20min autem. A s kocarem toho moc nenakoupim. Tak predem diky za rady pokud se nekdo ozve. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.18 10:17

@Kikulele Mne se pro tak malé mimco osvědčil šátek, miminko v tom krasne utáhneš a drží. Nositko spíše pro starší.. kdy už drží hlavičku pekne atd… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
25.8.18 10:22

Ja mam treb a oboje (satek jsem dostala a nositko pozdeji koupila). Satek mi vyhovoval kdyz byl syn mensi ale od ctiyr mesicu nosim spis v nositku (do te doby byl syn na nositko maly). Nejlepsi asi bude zajit treba do nejake pujcovny nositek a vyzkouset si to… Take zalezi kolik chce clovek investovat. Jsou satky i nositka vhodne pro deti od miminka az treba do tri let ale takova sranda zase vic stoji. Nebo se da koupit nositko jen na male mimco, potom prodat a koupit vetsi… Pro me je satek malinko pohodlnejsi ale zase je slozitejsi to vazani (venku pro me nerealne vazat do satku). Asi jsem moc nepomohla :D no opravdu je nejlepsi to nekde vyzkouset pokud je moznost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí