Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nosila jsem miminko v šátku a pak i v manduce (od 6 měsíců) a když to srovnám tak pro malé mimi určitě manduku ne. Dítě je tam moc navolno, nedrží to pořádně hlavu a nohy jsou tam prostě divně. Má to sice novorozeneckou vložku, ale mě se nezdála moc dobrá. Když jsem srovnala jak je dítě v šátku a v manduce, tak to byl velký rozdíl.
Měli jsme doma manduku od 4.měsíce, a jakmile do ní poškot dorostl, tak už byla super a jsme s ní moc spokojení (a na léto byla určitě lepěí)
Šátek jsem měla elastický a nic komplikovaného to není, nosila jsem cca od 4 týdnů (šlo by to i dřív, ale byla šílená zima…). Nosítko se srovnatelnými vlastnostmi bohužel neznám, taky jsem ho nejdřív chtěla, ale rozmyslela jsem si to…
Na dceru jsem používala od 2 týdnů do 6 měsíců Babyvak od Pechů. Syn je daleko větší pořízek, takže pro něho to bylo tak do 4 měsíců. Teď je mu 6 měsíců a používám Manducu. Ale nosím opravdu jen nezbytně nutnou dobu ( pokud se někam nedostanu s kočárkem, potřebuji mít volné ruce a přitom utišit dítě…). Vyhovuje mi rychlost nasazení.
Na úplně malé miminko je vhodné nosítko Bondolino které se dá upravit aby sedělo mezi nožičkama atd. Později klidně Manduca, Kibi a další.
Ahoj holky, koupila jsem si toto nosítko - Babybjörn Nosítko BabyBjorn ONE,. a kamarádka mi trvdi že je špatné..
Názory prosím ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, koupila jsem si toto nosítko - Babybjörn Nosítko BabyBjorn ONE,. a kamarádka mi trvdi že je špatné..Názory prosím
Souhlasím s ni. Oproti třeba manduce není prakticky vubec ergonomicke. Svému dítěti bych ho neporidila
@Anonymní píše:
Ahoj holky, koupila jsem si toto nosítko - Babybjörn Nosítko BabyBjorn ONE,. a kamarádka mi trvdi že je špatné..Názory prosím
Ano, tohel nosítko je špatné. Jednak jsou v něm nohy ve špatné poloze vůči kyčlím (nejsou ve tvaru písmene M), jednak v něm lze nosti čelem od sebe, což není vhodné pro rozvoj nervové soustavy, protože dítě nemá možnost „uniknout“ od okolních vjemů.
http://www.dance4mom.cz/…-vs-visitka/
Myslím, že nejjasnější je to zde. Zkuste si představit sama sebe takhle ![]()
A jak na něj koukám, tak kromě výše napsaného má vyztužená záda - opět špatně. Páteř se má v nosítkutvarovat do písmene C (při pohledu z boku) a to jde jen pokud záda nejsou vyztužená.
@Anonymní píše:
http://www.ecocapart.cz/…eti-cervene/
To je pořádku, ale jen pro opravdu malé děti, moc dlouho nevydrží.
@Anonymní píše:
http://www.ecocapart.cz/…eti-cervene/
tohle je ergo ![]()
Holky, pokud si nejste jisté, jestli poznáte rozdíl mezi ergo a neergo nosítkem, udělala jsem takový letáček, který by měl napovědět. Snad pomůže.
Ahoj skusim obnovit tuhle diskuzi,chtela bych se zeptat a poradit jestli je lepsi satek nebo ergo nositko pro miminko,mala ma mesic a kousicek,mela nizsi porodni vahu (2780g) donosena rodila jsem tri dny po terminu. A chtela bych si poridit nejake nositko nebo satek na obcasne poponeseni treba kdyz pujdu nakoupit nebo neco vyridit,proste na obcasne noseni. Bydlime na vesnici a kdyz jdu na vetsi nakup musim zajet do vetsiho mesta ktere je cca 20min autem. A s kocarem toho moc nenakoupim. Tak predem diky za rady pokud se nekdo ozve. ![]()
@Kikulele Mne se pro tak malé mimco osvědčil šátek, miminko v tom krasne utáhneš a drží. Nositko spíše pro starší.. kdy už drží hlavičku pekne atd… ![]()
Ja mam treb a oboje (satek jsem dostala a nositko pozdeji koupila). Satek mi vyhovoval kdyz byl syn mensi ale od ctiyr mesicu nosim spis v nositku (do te doby byl syn na nositko maly). Nejlepsi asi bude zajit treba do nejake pujcovny nositek a vyzkouset si to… Take zalezi kolik chce clovek investovat. Jsou satky i nositka vhodne pro deti od miminka az treba do tri let ale takova sranda zase vic stoji. Nebo se da koupit nositko jen na male mimco, potom prodat a koupit vetsi… Pro me je satek malinko pohodlnejsi ale zase je slozitejsi to vazani (venku pro me nerealne vazat do satku). Asi jsem moc nepomohla
no opravdu je nejlepsi to nekde vyzkouset pokud je moznost…