Nosítko - jaké vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.8.18 10:25

@Kikulele pro takového prťouska určitě šátek pokud se úplně necítíš tak existuje předvázané nosítko Caboo ale vydrží tak do 6 max 8kg (spíš do těch 6ti) nebo Storchenwiege to je od narození, nebo i elastický šátek, ale ten je též tak do 6kg a musí se vázat ve 3 vrstvách. Já bych šla do šátku s bambusem (je tak do 8kg, ale tenký) např Šanami oříšek bazarový seženeš max do 1000,– a kdyby vás nošení chytlo tak pořídíš nosnější šátek :)
Poradím Ti na FB skupinu Nosíme děti, tam jsou ucelené informace a nosítka srovnané podle velikosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9794
25.8.18 10:35

@Kikulele
Pro takhle miminko bych také doporučila šátek. Šanami jsou levné a často seženeš za pár korun. Z dalších šátku třeba Vatanai Kipawa ( pár korun a dobrý šátek) , nebo některé Loktu She.
Na fb skupina nosíme děti je dobrá, ale ideálně si najdi nosící skupinku ve tvém okolí ;) Tam můžeš případně dojít na sraz nebo najít maminku která ti pomůže navázat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.8.18 10:46

Přidej se na Fb do skupiny „nosíme děti“, se vším ti tam poradi a v albech jsou vhodná nosítka podle věku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
25.8.18 12:24

@Marselkal @morinka7 @Kristyna.Vechtova ja prave FB nemam,a ani ho zatim nechci. Ale zkusim se zeptat segry a ona me to tam ukaze. Kazdopadne diky za radu. Pristi tyden pojedu do mesta a vim o jednom obchudku kde nositka i satky pujcuji tak to zkusime jestli nam neco bude vyhovovat jenom jsem chtela vedet jake jsou moznosti abych mela alespon nejakou predstavu. Vsem moc dekuji za odpovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.8.18 12:29

@Kikulele hlavně dej pozor, i v kamenných obchodech ti prodají nevhodné nositko, kvůli výdělku. A budou tě utvrzovat v tom, že ty tomu nerozumíš a dané „visitko“ je vhodné a zaručeně ergonomické. (samozřejmě ne ve všech) koukej po tom, aby nemělo novorozeneckou vložku (ani výrobce manduci je už nedoporucuje) aby se nedalo nosit čelem od matky a aby nemělo vyztužená záda. :-)
Edit: překlep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.18 12:55

@Kikulele tak pokud ségra nosí tak určitě bude mít přehled o regionální skupince a tam holky poradí naživo to je nejlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
25.8.18 18:13

Na dceru jsem měla Manducu, ale nosila jsem jí tam od ukončeného 4. měsíce (pouze na místa, kde to bylo složité s kočárkem).
Syn byl náročnější miminko, a tak jsem si došla do půjčovny, kde mi vždycky na týden půjčily třeba šátek či nosítko. A já porovnávala… Šátek se mi zdál pro malé miminko lepší, ale pro mou osobnost se nehodil - je složitější na vázání a já tam malého dávala většinou, když brečel, takže jsem byla nervózní i já, že mi to nešlo…
@Marselkal Teď nerozumím té větě, „aby nemělo novorozeneckou vložku“? Snad novorozenecká vložka by tam pro malého špunta měla být, ne? Manduca ji tam tedy má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.18 18:28

@Pocahonta novorozenecká vložka není vhodná! Nelze v ní správně napolohovat, podsadit i Manduca už od ní upouští a začala vyrábět doplněk size-it na stažení sedu aby byla látka od kolínka je kolínku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
25.8.18 18:57

@Kristyna.Vechtova Aha, tak to je pro mě novinka.. Je to už pár let, co jsem Manducu kupovala… Když se ale kouknu na jejich stránky, tak všechny nosítka novorozeneckou vložku mají… U toho Size-it je pouze zmínka, že se dá použít s novorozeneckou vložkou či bez ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.18 19:00

@Pocahonta no teď začali sami vyrábět novou Manducu kde se stahuje látka a je bez vložky, nosím necelé 2 roky a tohle byla první informace co se mi dostala od holek neb jsme též začínali na Manduca :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
25.8.18 20:10

@Kristyna.Vechtova no segra nenosi zatim je bezdetna a zatim ani mimco neplanuje ale ma FB a muze se me poptat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
25.8.18 20:17

@Marselkal dobre dekuji dam si pozor, neco jsem o tom cetla takze zhruba vim jak to ma vypadat. Kdyz malou boli brisko tak ji je nejlepe kdyz ja stojim (nebo sedim) a ona ma hlavicku polozenou jakoby polezenou na prsou a ja ji drzim pod zadeckem,tak si myslim, :kytka: ze satek nebo neco by me to trosku ulehcil. A aspon bych mohla doma neco udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
25.8.18 20:23

@Kristyna.Vechtova to predvazane nositko Caboo jak jsi psala se me celkem libilo asi zajdeme do obchodu a vyzkousime a kdyztak se pokusim sehnat bazarkove a pozdeji az bude mala vetsi tak poridime neco vhodnejsiho pro vetsi dite. Mam strach abych satek spravne vazala abych male neublizila treba spatnym vazanim jevim co se muze stat ale asi to neni dobre na zada ani na kycle pokud je to spatne uvazane,a z toho mam
nejvetsi hruzu,takze pokud se na to nebudu citit asi budu radeji tahat kocarek. A pozdeji poridim Manducu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.18 20:41

@Kikulele no ona je ta skupina „na vstup“ není veřejná :)
Tak ono i do nosítka ji musíš dát správně, ale na tom není nic těžkého to Ti přijde teď, ale pak je to úplně v pohodě a fakt jednoduchý. A jinak u té Manducy pozor na padělky! Je to nejvíc padělaný nosítko ještě s Ergobaby (to je nic moc). Volila bych pak raději něco lepšího (MartyS, Aloe, MoniLu, Skalandino,VeKa) a mnoho dalšího :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
25.8.18 21:48

@Kristyna.Vechtova dobre dekuji za rady, zkusim se poptat v okoli jestli nebo si mozna kvuli tomu ten FB zalozim. Snad vybereme dobre. :kytka: Diky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí