Nosítko Wild ride

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
2.12.23 22:12

Nosítko Wild ride

Dobrý den,
bydlíme v pátém patře bez výtahu a každý den tak nosím syna nahoru a dolů po schodech. Neb však již váží 10kg a já jsem relativně drobná a ne moc silná, začínám s tím mít problém. Bojím se, že už ho prostě neunesu a pokládat na zem ho nechci. A sám ta patra asi ještě dlouho nevyjde (je mu 9m).
Narazila jsem na internetu na nosítko wild ride, máte s ním někdo zkušenost? Jde mi vysloveně jen o přenášení z přízemí do patra, nebo občasné přidržení doma, když vařím, aby se mohl dívat.
Jinak syna vozím v kočárku nebo nosím v klasickém ergonomickém nosítku, ale s ohledem na zimu, kdy nemám nosící bundu a hlavně nechci řešit venku na hřišti dooblékání, tak upřednostňuji kočárek.
Donést syna v nosítku do přízemí je taky k prdu, většinou nesu ještě třeba batoh na nákup, odpadky apod. takže táhnout ještě svou bundu nezvládám, natož pak zpět, kdy třeba ještě mám nákup…
Nejde mi o značku, budu ráda za jakýkoliv nápad.
Děkuji 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68816
2.12.23 22:38

Tak na poponesení do schodů je to asi použitelné, na cokoliv delšího bych řekla, že budou hodně bolet záda (hlavně tebe :-D). Koukla bych po ring slingu - šátku s kroužky. Princip je podobný, je to rychle nahozené a pak použitelné i pro chodce, co chtějí dvacetkrát za procházku nahoru-dolů. Děti v botech jsem nandavala spodem. Máš lépe vyřešené těžiště a díte nemusíš přidržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.23 22:42

@Sarinka22 tak rs. Ale moc nechápu.. máš nosítko, potřebuješ ho snést z nebo do patra. Tak nahodim, bundu přes sebe, nezapinat a dole do kočáru. Kde je problém? Osobně nosím málo kvůli páteří, nosící bundu nemám, stačí mikina. Mám chlapovu :think: taky úplně nechápu dooblekani na hřišti. Ty dáváš mrne do sněhu nebo jak? 8) :mrgreen: jo a mmchdm, už jen kvůli té váze bych dítě do žádného noname nosítka nedala. Protože bych nevěřila tomu, že to to dítě unese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
2.12.23 23:16

Já asi nechápu problém? Píšeš, ze mas klacicke ergo nositko. Tak v něm proste snes dítě dolů, svoji bundu měj na sobě rozepnutou a ruce mas tak volné. Dole das dítě do kocarku a hotovo. Batoh a tašky taky v klidu pobereš. Proč bys jako táhla bundu v ruce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
3.12.23 01:15

Nekupovala bych něco extra kvůli nošení do schodů. Nosítko máš, tak bych využívala to, vždyť je to raz dva. Tohle nijak závratně práci neusnadní. Naopak, pokud nosíš tašky, je nosítko lepší, protože máš volné obě ruce. V tomhle musíš dítě pořád přidržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.12.23 08:37
@martina.se píše:
@Sarinka22 tak rs. Ale moc nechápu.. máš nosítko, potřebuješ ho snést z nebo do patra. Tak nahodim, bundu přes sebe, nezapinat a dole do kočáru. Kde je problém? Osobně nosím málo kvůli páteří, nosící bundu nemám, stačí mikina. Mám chlapovu :think: taky úplně nechápu dooblekani na hřišti. Ty dáváš mrne do sněhu nebo jak? 8) :mrgreen: jo a mmchdm, už jen kvůli té váze bych dítě do žádného noname nosítka nedala. Protože bych nevěřila tomu, že to to dítě unese

Dole kočárek mám u vchodových dveří do domu, jinde není místo, v zimě je pro mě dost nepraktické stát u dveří, kde je nejvíc našlapáno a stalé někdo chodí a vyndavat dítě z nosítka, do kterého ho již v bundě nebo kombinéze nedostanu a dooblékat ho. Nemám si věci kam položit, krom kočárku.
Ano, dávám syna do sněhu, na písek, houpačku apod. Už trochu chodí, stál v 6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.12.23 08:40
@Tichošlápek píše:
Já asi nechápu problém? Píšeš, ze mas klacicke ergo nositko. Tak v něm proste snes dítě dolů, svoji bundu měj na sobě rozepnutou a ruce mas tak volné. Dole das dítě do kocarku a hotovo. Batoh a tašky taky v klidu pobereš. Proč bys jako táhla bundu v ruce?

Protože bych se upekla :D a viz moje reakce níže - oblékání syna u kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.12.23 08:47
@ugluk píše:
Tak na poponesení do schodů je to asi použitelné, na cokoliv delšího bych řekla, že budou hodně bolet záda (hlavně tebe :-D). Koukla bych po ring slingu - šátku s kroužky. Princip je podobný, je to rychle nahozené a pak použitelné i pro chodce, co chtějí dvacetkrát za procházku nahoru-dolů. Děti v botech jsem nandavala spodem. Máš lépe vyřešené těžiště a díte nemusíš přidržovat.

Děkuji. Ring sling neznám, ale zní to jako skvělé řešení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.12.23 08:48

5 pater už musí mít výtah ne?

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
3.12.23 08:51

Jinak ono táhnout dítě za ruku 5 pater, k tomu nákup a mít na sobě bundu v které se vařím je taky dobrá blbost.

Já jsem kdysi nosila dítě v Jane Slalom do 3 patra ( nákup jsem tedy nechávala manželovi za dveřmi) a byla to lepší volba než někde parkovat kočár. Snést 3 patra byla otázka chvilky.

• Citovat
  • Upravit
72725
3.12.23 09:23
@Sarinka22 píše:
Dole kočárek mám u vchodových dveří do domu, jinde není místo, v zimě je pro mě dost nepraktické stát u dveří, kde je nejvíc našlapáno a stalé někdo chodí a vyndavat dítě z nosítka, do kterého ho již v bundě nebo kombinéze nedostanu a dooblékat ho. Nemám si věci kam položit, krom kočárku.
Ano, dávám syna do sněhu, na písek, houpačku apod. Už trochu chodí, stál v 6m.

Asi úplně nechápu, proč bys dítě nedostala do nosítka v kombinéze :think: vždyť na tom nic není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.12.23 09:27
@kocourGarfield píše:
5 pater už musí mít výtah ne?

To nevím. Je to starý dům asi že 40-tých let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.12.23 09:48
@martina.se píše:
Asi úplně nechápu, proč bys dítě nedostala do nosítka v kombinéze :think: vždyť na tom nic není

Já zase nechápu, proč máte potřebu to rozporovat. Synovi je 9m, asi sama nejlépe umím posoudit, proč to 8m šlo, mohla jsem ho nosit v náručí nebo nosítku a následně přendavat do kočárku a teď to nejde.
Nemám batolecí nosítko. Mám nosítko pro děti do 80cm, s křížením přes záda. Když má kombinézu, nedosáhnou mi přezky, nezapnu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24990
3.12.23 10:15

Normálně si kup ergo nositko pro větší děcko a nevymyslej kraviny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24990
3.12.23 10:16

Rs s takto velkým děckem a s tím že nejsi zvykla a jednostranné zatížení bude k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí