Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj lidi, je tu někdo, kdo se vyzná v notebookech? chtěla bych koupit tento notebook a nevím, zda je dobrý? Notebook Asus X551CA-SX012H (X551CA-SX012H)? může mi někdo poradit. děkuji
To záleží, co s ním chceš dělat. Tohle je obyčejný notebook na běžný provoz, jako je internet, Office, fotky, hudba, nějaká nenáročná hra…
Tak jako není špatný, na internet, facebook hry a tak stačí, akorát má slabší procesor, jinak oka ![]()
@monicák
Hele notebook za 7ku s Celeronem - nic moc. Leský display - hm, dobrý zrcadlo (matný/antireflexní by byl lepší) a 4h výdrž (reálně však víc, nic moc).
Nejlepší by bylo napsat, co od toho čekáš, co a tom chceš dělat.
Jak uz tu bylo psano, chtelo by to napsat na co to potrebujes a kolik jsi ochotna do toho dat…treba bych byla radsi i pro to, si poridit notas s displejem co ma 17 palcu, kdyz uz do neceho vrazim penize, tak at to stoji za to a vidim na to ![]()
Já to chci rodičům koupit na Vánoce tak zase tolik peněz nemám, abych jim kupovala nějaký dražší, tatka na tom stahuje fotky, vyhledává různé věci atd, takže nic náročnýho, a prosím Vás a co ty repasované počítače? má to někdo z Vás? co si o tom myslíte?
Když to repasuje někdo, kdo tomu rozumí, tak by v tom neměl být problém.
@monicák repasovaný notebooky máme celá rodina a zatím spokojenost (nejstarší máme 2 roky). Ale hodně záleží, jaký typ se vybere. U nás to má na starosti chlap, protože tomu celkem dost rozumí.
Já myslela, že to jsou jako použité počítače, může mi prosím někdo vysvětlit, co to teda přesně znamená? jaký je rozdíl mezi normálním notebookem a repasovaným? díky moc
Jsou použité a jsou v nich vyměněny buď nefunkční nebo funkční staré součásti.
@monicák píše:
Já myslela, že to jsou jako použité počítače, může mi prosím někdo vysvětlit, co to teda přesně znamená? jaký je rozdíl mezi normálním notebookem a repasovaným? díky moc
repasovaný je použitý notebook. Projde vyčištěním, kontrolou komponent (někdy se někeré vymění) a jde znovu do oběhu. Mívají kratší záruku (všechny co máme, tak 1 rok). Starší notebooky hodně trpí špatnou výdrží baterky (je to jedna z nejdražších částí noteooku), takže se s tím musí počítat.
@monicák
Repasované ThinkPady (Lenovo) - nejlepší, co je. Ideálně se zárukou, či ji dokoupit.
@JayLee
Je Lenovo a Lenovo, co se kvality týče Řada IdealPad je nižší řada, kvalita nic moc (je to plast), některé mají dost problémy s ovladači a Lenovo to neřeší ![]()
ASUS - jedině TravelMate.