Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
omlouvám se, že toto téma vkládám anonymně, ale je to pro mě dost osobní a nejsem s tím ještě příliš srovnaná!
Před dvěma roky za mnou přišla moje dcera, že by si strašně moc chtěla nechat změnit křestní jméno. V tu dobu jsem to nebrala vážně a myslela jsem si, že si ze mně dělá legraci. Postupem času jsem, ale zjistila, že to bere velice vážně. Podkládá všechno velice dobrými argumenty a obecně je velice vyspělá. Ale přece jenom je pořád stále dítě (je jí čtrnáct let) a já mám strach z toho, že by si to v budoucnu mohla vyčítat. Ale na druhou stranu vydrželo jí to dva roky a prý je ochotna počkat ještě jeden rok do svých patnáctin. Do svých osmnáctin, ale čekat nechce. Bylo by divné kdybych jí to dovolila a je to vůbec v České republice možné?!
Budu vděčná za jakkékoliv informace!!!![]()
A jak argumentuje? Že je její jméno ošklivé?
Jméno můžou změnit jen z vážných duvodu…napr blanka a příjmení protržená
![]()
Možné to je, osobně bych jí přidala ale tu její vysněné jméno jako druhé. Čili jestli je to Monika a chce se jmenovat Marie, tak bych jí přejmenovala na Moniku Marii Novákovou… když jí to vydrží, to její přesvědčení, že chce být jenom Marie, tak si pak tu Moniku v dospělosti škrtne definitivně.
@Paola21 píše:
Možné to je, osobně bych jí přidala ale tu její vysněné jméno jako druhé. Čili jestli je to Monika a chce se jmenovat Marie, tak bych jí přejmenovala na Moniku Marii Novákovou… když jí to vydrží, to její přesvědčení, že chce být jenom Marie, tak si pak tu Moniku v dospělosti škrtne definitivně.
Taky mi to připadá jako fajn reseni
Také se přikláním k tomu at si své vysněné jméno dá jako druhé. jaké jméno má ted že se jí nelíbí.
@novakova.t Moje dcera si v dospělosti také změnila své jméno a žádný vážný důvod k tomu nepotřebovala.
@Doe_Jane píše:
Z jakeho jmena na jake?
Taky by mě to zajímalo. Ale posledně mě tady někdo sepsul, že když chci vědět podrobnosti, tak jsem drbna
tak se bojím. Na nic se neptám a nic nechci vědět.
@Čičorečka píše:
Taky by mě to zajímalo. Ale posledně mě tady někdo sepsul, že když chci vědět podrobnosti, tak jsem drbna![]()
tak se bojím. Na nic se neptám a nic nechci vědět.
@Doe_Jane píše:![]()
to je zasadni… jestli se jmenuje treba rosalinda tak se nedivim
Nebo nechce být šestá Ella ve třídě. Já to chápu
ale děsně mě to zajímá. Já bych si třeba nejradši změnila jméno na Andělu, ale nemám na to koule ![]()
@Čičorečka píše:
Nebo nechce být šestá Ella ve třídě. Já to chápuale děsně mě to zajímá. Já bych si třeba nejradši změnila jméno na Andělu, ale nemám na to koule
Pokaždé jsem měla ve třídě jmenovkyni a nikdy mě nenapadlo jméno měnit. Jsem na něj zvyklá, rodiče mi ho dali, má v rodině tradici. Přišlo by mi to divné se najednou jmenovat jinak.
Teoreticky to možné je, ale záleželo by na důvodu změny. „Vysněné jméno“ by patrně jako důvod neprošlo ![]()
edit: oficiální informace se dají najít na stránkách Ministerstva vnitra http://www.mvcr.cz/…rijmeni.aspx
Ahoj holky,

omlouvám se, že toto téma vkládám anonymně, ale je to pro mě dost osobní a nejsem s tím ještě příliš srovnaná!
Před dvěma roky za mnou přišla moje dcera, že by si strašně moc chtěla nechat změnit křestní jméno. V tu dobu jsem to nebrala vážně a myslela jsem si, že si ze mně dělá legraci. Postupem času jsem, ale zjistila, že to bere velice vážně. Podkládá všechno velice dobrými argumenty a obecně je velice vyspělá. Ale přece jenom je pořád stále dítě (je jí čtrnáct let) a já mám strach z toho, že by si to v budoucnu mohla vyčítat. Ale na druhou stranu vydrželo jí to dva roky a prý je ochotna počkat ještě jeden rok do svých patnáctin. Do svých osmnáctin, ale čekat nechce. Bylo by divné kdybych jí to dovolila a je to vůbec v České republice možné?!
Budu vděčná za jakkékoliv informace!!!