Nová práce a návštěvy CARu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.11.19 18:44

Nová práce a návštěvy CARu

Ahoj holky,

potřebovala bych poradit. S manželem se téměř dva roky snažíme neúspěšně o miminko. Teď jsme objednaní do CARu, jdeme tam zhruba za 14 dní a předpokládám, že začne kolotoč vyšetření, folikulometrie, případně IUI atd.

A teď k dotazu. Již před nějakým časem jsem chtěla změnit práci, rozeslala životopisy, ale nic z toho. V práci se to trochu uklidnilo, tak jsem to přestala řešit, že vydržím. Teď se mi ale z jedné firmy ozvali a nabídli mi místo. Byla jsem na pohovoru, pro mě práce jako vyšitá. Ještě bych měla absolvovat jednu schůzku s ředitelem, ale vše vypadá, že by mě vzali.

Jenže jak to mám všechno skloubit? Novou práci a návštěvy CARu? CAR není v našem městě, dojíždění by mi vždy zabralo min. 1/2 dne, možná déle. Nerada bych hned přiznávala barvu, kam jezdím, ale z potvrzené propustky se to zaměstnavatel stejně dozví.

Odkládat snažení už nechci, nejsem nejmladší. Co byste dělaly na mém místě? Vydržely v současném zaměstnání, kde není vše úplně OK, ale není problém si kdykoliv odjet k doktorovi bez ptaní? Nebo změnily místo a snažily se to nějak uhrát?

Budu vděčná za každý názor.

Prosím o anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1641
6.11.19 18:48

No tak v tehle situaci nemen praci, muzes byt v klidu, ze te nevyhodí ve zkusebce a ze budes mit nárok na MD.
Jestli nechces, aby to v praci vedeli, tak se objednavej mimo pracovni dobu nebo si ber dovolenou, sick day.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
6.11.19 19:07

No já kvůli tomu odkládám změnu práce už 3 roky. Ale furt věřím, že se to povede, tak se snažím v práci ještě vydržet ( práce mě baví, ale už jsem tam moc dlouho a lidí mě se..u).
Pokud zůstaneš ve stávající práci, tak to máš takovou jistotu( práce, finance). Na druhou stranu, když čtu tady ty příběhy, tak se můžete snažit ještě 5 let( ale přeji, ať se vám zadaří, co nejdříve).
Pokud by jsi změnila práci, tak bych se návštěvy CAR snažila omezit po dobu zkušebky. A pokud ti dají smlouvu na dobu určitou, tak je možné, když uvidí propustky, že ti ji neprodlouží. Záleží na firmě jak se zachovají.
Tak se rozhodni i podle toho, jak si schopná najít si novou práci( pokud by tě třeba vyhodili ve zkušebce) a jakou máte finanční rezervu.
Jinak já být tebou, tak zůstanu ve staré ( pokud to tam není extra hrozný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
6.11.19 19:10

Ja presne kvuli tomuhle problemu praci nezmenila (uz 2 roky :lol: ),protoze jsem se bala, abych o ni hned neprisla.

V soucasne praci taky nechci, aby vedeli kam chodim na vysetreni a tak mi propustky vyplnuje moje prakticka doktorka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.19 19:51

V současné práci nemám s chozením po doktorech problém, je to na domluvě s kolegyní, která ví jaká je u nás situace a vychází mi vstříc. A šéfovi je celkem jedno, kde trajdáme, když vše v kanclu funguje :lol: Jenže vše ostatní nestojí za nic..

V nové práci bych měla smlouvu na dobu neurčitou. Musela bych nějak překlepat hlavně zkušebku. Nástup by byl ale až leden/únor.

Vím, že těhotná nemusím být ještě ani za rok, ale člověk pořád doufá, že tenhle měsíc už to vyjde. Zůstat bez práce si nemůžu dovolit a práce v okolí je bída. Takže pokud bych se rozhodla pro změnu, musela bych překlepat zkušebku a neotěhotět - jenže to je řádově další půl rok v tahu :nevim:

Holky, nemáme to lehký :(

• Citovat
  • Upravit
15117
6.11.19 19:55

Novou práci si nehledej. Není to k zaměstnavateli fér. Zůstaň tam, kde jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
6.11.19 20:41

No občas to funguje jako zákon schválnosti.
Nejde to a jakmile změníš práci, tak otěhotníš. :mrgreen:
Kolik je ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
6.11.19 21:41

@jary1

Jj. Já dala výpověď a o několik dnů později pozitivní test :srdce:.

Podotýkám, že jsem též chodila do CAR - ale absolvovali jsme teprve úvodní kolečko vyšetření a po zpruchodneni vejcovodu bum… A to jsem se doktorky ptala - pry by to byl zázrak a ono jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
6.11.19 21:58

Resila jsem stejnou situaci, praci jsem teda nehledala, prave kvuli planovanemu ivf, ale prisla nabidka pres znamou…prace presne pro me… no nakonec jsem se rozhodla pro ivf a zustat ve stavajici praci. V nove praci by bylo proste potreba vse odlozit, aspon na pul roku treba.. ty navstevy zaberou opravdu hodne casu..a pred odberem vajicke musite byt v CAR co 3 dny a pak narkoza… a nove praci byste nemela ani dovolenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
6.11.19 22:22

@Lara Farseer možná bych to taky mohla zkusit dát výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.19 07:21

@jary1 Máš úplnou pravdu, že zákon schválnosti (občas) funguje, ale spoléhat se na to? No nevím :mrgreen: Za pár týdnů mi bude 32…

@Lara Farseer Kěž by to takhle fungovalo u všech :D

@Melodie91 No právě si neumím moc dobře představit tohle všechno absolvovat v nové práci. A odkládat se mi to už taky nechce, protože vím, že CAR nerovná se mimčo za pár týdnů/měsíců. Práci bych sice změnila moc ráda, ale v současném zaměstnání je ta obrovská výhoda „volnosti“, kterou budu teď asi dost potřebovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.22 18:14

Dobrý den, potřebuju se zeptat. S partnerem navštěvujeme CAR, teď aktuálně máme vše pozastavené kvůli financím, šetříme na úkony. Vše si musíme proplácet sami.
V loňském roce jsem přišla o stálou práci. Od té doby pracuju pouze na brigádnické smlouvy(né z mé vlastní vůle, zaměstnavatelé mi nechtějí dát hlavní úvazek). Nyní jsem viděla inzerát na práci v zemědělském družstvu na ošetřovatelství zvířat, práce je to od 6 do 14h, 2 x měsíčně víkend, na jednom druhu zvířat pracují max. 3 lidi, mzda 25 až 30 tisíc hrubého. Práce to je rozmanitá, ale vadí mi, že bych si tak snadno nemohla vzít dovolenou, kdybych potřebovala. Nebo nemocenská by byl velký problém, protože je tam malý kolektiv a nemohli by sehnat náhradu. Nastoupili by jste tam?

• Citovat
  • Upravit
2068
25.4.22 18:40

Já bych to nedělala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.4.22 19:03

Tak pokud je to dost lukrativni, abys tam treba nejakou dobu takhle makala a nasetrila si ty penize, tak proc ne :nevim: Zalezi, jake mas priority. Pokud potrebujes co nejdriv nasbirat vetsi obnost a tohle je nejlepsi sance, tak do toho jdi. Teda pokud tomu dobre rozumim a aktualne nic nepodstupujete, cekate az zase dosetrite…to bych dovolenou neresila a marodit holt budes jen opravdu nemocna, to pak asi nejde svitit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.22 19:10

Ale až došetříme finance, tak s tím bude problém

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat