Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele vydrž, nadřízený musí vědět, že jsi po škole a nová, tak se čekají nějaké nedostatky. Dej tomu aspoň 2 týdny, to si to většinou sedne. Hlavně se snaž, ať je vidět že na to nekašleš a zbytek dojde sám, jestli je to tvůj vysněný obor, tak bych to nevzdávala po 3 dnech.
Vydrz. Je blba doba. Ja kdysi taky chodila z nove prace s tim, ze to nedam. Bulela jsem na zachode. A uz tam budu 15 let. Prvni rok byl krusny, nektere veci se delaji jen 1× za rok. Ten dalsi rok jsem uz jsem byla vic v pohode a ted uz je to rutina. Kdyz je neco noveho, mam uz sit lidi, se kterymi to resim. Kousni se a vydrz. Zlepsi se to.
Ještě je příliš brzo. Kdybys to pobrala tak brzy, byla by to moc nudná práce do budoucna ![]()
Dej tomu ještě šanci. Tři dny je krátká doba. Já to tak měla v současné práci. Vůbec se mi to nelíbilo, byla jsem z toho špatná a nechtěla jsem tam jít hned druhý den.
no a jsem tam už 9 let a neměnila bych.
![]()
Výdrž já měla za to, že tu hromadu práce nedám asi půl roků a když mě potom neférově vykopli, protože potřebovali místo pro příbuzného tak taky
protože mi zase práce chyběla
Je to moc brzy. Učený z nebe nespadl a prostě než se vše naučíš, tak ti trvá. Řekni si o pomoc.. Já su začala být jistá tak po půl roce.. Ale doteď bych se musela ptát na složitější případy
až se budu vracet, bude to to samé.. Hlavně klid
Co známého čerstvě po škole? Státnice nebo maturita vloni? Co jsi dělala dosud? Něco mimo obor?
V hodně oborech je placená pozice toho, kdo Tě má zaučit a kdo se o Tebe má v prvních týdnech postarat. Otravovala bych ho i online nebo telefonem, pokud by tomu bylo tak.
Zatni zuby a vydrz
, pokud jde o odbornou pozici a specializovanou práci, dovedu si představit, že budeš někoho potřebovat k ruce i několik měsíců až rok.
Vítej v realitě života, zaučovat se můžeš klidně i půl roku než vše zvládneš, záleží na tom, co děláš
Ahoj:) Osobně mám také „čerstvou“ práci, a trvalo mi zhruba měsíc až dva než jsem se trošku rozkoukala a pochopila, co přesně mám dělat. Není to jednoduchý, doba je zlá, a nejde si zvyknout hned. Je lepší se kohokoli ptát, pokud nevíš, a hlavně si trochu věřit ♥️ Držím palce! Zvládneš to, chce to jen zkousnout nervy, vše si zapisovat, a hlavně sebevědomě začít dřít.
První den je strašně brzo, to se mi vždycky chtělo brečet v každé práci a to se považuju za poměrně bystrou. Prostě je všechno nové, noví lidé, prostředí, činnosti… Bude to trvat určitě několik týdnů, než se rozkoukáš.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o názor.
Jsme čerstvě po škole a dnes 3. den v práci. Už dnes jsem tak asi polovinu věcí vůbec nepobrala, několikrát myslela že budu brečet a přehodnocovala, jestli jsem si nevybrala úplně špatné vzděláníZítra mám vypracovat nějaký úkol s kterým si moc nevím rady.
Navíc jak teď byl covid není moc lidí na firmě a skoro všechno probíha online, takže nemáme pořádně ani nikoho k ruce..
Asi je ještě hodně brzo hodnotit že? Stalo se někomu, že to opravdu brzy vzdal?
Díky za názory
Ptej se, ptej se, ptej se - na vsechno, co nevis.
A to, co ti rikaji, si zapisuj (!), neni nic horsiho nez nekomu neco vysvetlovat furt dokola.
Musis se to naucit.
Klid. Neházej flintu do žita. Ono si to musí sednout.
Teorie ve škole a realita v praxi se často rozchází.
Jak si vše sedne a zvykneš si na režim, tak to bude dobré.
Ptej se, zapisuj si, sedni si k tomu, kdo tě má zaučit, ke stolu, ať ti přesně ukazuje, co dělá a proč. S tím covidem je to na houby, že jsou teď lidi různě na HO. Měla bys mít k sobě nějakého školitele, který na HO odcházet nebude, ale bude se ti věnovat, ne že se ho můžeš zeptat, ale fakt si k tobě sedne a společně budete ty úkoly řešit. Měl by ti pomoci i s tím prvním úkolem - dodat materiály, navrhnout postup, kontrolovat, že kráčíš správným směrem a že fakt chápeš, co děláš a proč. Já se teď taky zaučuju v nové práci, jde mi z toho hlava kolem, ale nesmírně oceňuju třeba jen takovou blbost, že si kolega přisedne a společně projedeme moje maily a ke každému si konkrétně řekneme, co s tím, abych věděla, jak to řešit, takže mi tam nezůstává nic nedořešené, ke každému úkolu si společně určíme další postup a já se nezasekávám a neztrácím čas dlouhým dumáním nad tím, co po mně ten člověk v mailu vlastně chce a hlavně si mnohem rychleji osvojuji nějakou tu firemní komunikaci a způsob práce.
Je to normalni, uceny z nebe nespadne. Mne takhle na jednu z prvnich sluzeb muj muz poslal kytku, protoze jsem po sluzbe doma bulela, ze to nedam.
Ahoj holky, prosím o názor.
Zítra mám vypracovat nějaký úkol s kterým si moc nevím rady.
Jsme čerstvě po škole a dnes 3. den v práci. Už dnes jsem tak asi polovinu věcí vůbec nepobrala, několikrát myslela že budu brečet a přehodnocovala, jestli jsem si nevybrala úplně špatné vzdělání
Navíc jak teď byl covid není moc lidí na firmě a skoro všechno probíha online, takže nemáme pořádně ani nikoho k ruce..
Asi je ještě hodně brzo hodnotit že? Stalo se někomu, že to opravdu brzy vzdal?
Díky za názory