Nová práce - učitelka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@vokishka píše:
na diskusích to tak nevypadá
ano, ti, co ve vyzkumech hlasuji pro ucitele, pak v diskuzich po nich plivou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děkuji. A jak prosím vysvětlujete svým manželům to, že máte tolik práce? Respektují to? U nás je to příčina každodenních hádek. Každý den slyším, že v Lidlu za kasou bych měla podobné peníze a doma bych se mohla starat o domácnost místo opravování písemek.
V Lidlu by sis fakt nemohla nadiktovat směny po-pá a volné prázdniny, volné státní svátky apod. Máš děti ve školce, ta ještě funguje víc, ale na ZŠ je běžně kolem 60 pracovních dnů volna ročně (hlavní a všechny vedlejsi prázdniny a k tomu pár dnů ředitelského volna). To prodavačka v Lidlu fakt nepokryje dovolenou. Za mě je super, že si teď prokopeš tu cestu a s dětmi na prvním stupni budeš mít prostor a vyrazne vám to ulehčí rodinnou logistiku veškerého volna. Nemůžeš třeba ze školy brát obědy k večeři manželovi nebo si z nějak ulehčit? Za mě je fakt největší argument těch 8 týdnů dovolene a fakt, že tě učení baví a máš možnost se živit hlavou, takže ohánět se Lidlem mi přijde od manžela dost hloupé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano. Je to zcela normální sedět první roky v přípravách. Já už mám spoustu materiálů, kartiček, pracovních listů, mapek, prezentací…
Právě proto jsem nesmírně šťastná, že jsem měla praxi 5 let před dětmi. Neumím si představit, toto podnikat s rodinou za zády. Taky by ses mela školit a dale vzdelavat v oboru.
Je mi jasné, že prostě něco/někoho ošidit musíš.
Po návratu z mateřské mě čekal jen jeden nový předmět, který už učím devět let…
Drž se. Bude to lepší, ale letos určitě ne. S rodinou bys měla mít jako začátečník jen částečný úvazek. Proč jsi neučila před dětmi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
na diskusích to tak nevypadá
Ano, ale to je pouhá závist absolventů VŠŽ. Když se jedná o zvýšení platu lékařů, soudců, příslušníků bezpečnostních sborů, diskuze jsou dost podobné. Závist je závist… Navíc učitelé mají určitou moc, zkouší, udělují hodnocení a mnohdy i dost rozhodují o osudech ostatních, což už samo o sobě je problémové. Špatné vzpomínky má kde kdo a není nic jednoduššího než generalizace ![]()
- Citovat
- Upravit
@truelly Před dětmi jsem pracovala v jiném oboru, na mateřské jsem si dodělala minimum a teď učím. Ale celkově nemám odpracováno moc. VŠ jsem končila ve 24, pak rok a půl v práci a následně dva rodičáky
Tehdy jsem měla nějaké zdravotní problémy a bylo mi doporučeno otěhotnět co nejdříve.
Původně jsem měla mít zkrácený úvazek, ale nakonec došlo k určitým personálním změnám a musela jsem vzít plný. A k tomu ještě jeden předmět, který je trošku mimo mou aprobaci (naštěstí ho učím jen 2 hod týdně).
Právě mě překvapila tchýně, že prý si i na začátku dělala přípravy nejvýše 5 hodin týdně a pak už vůbec! ![]()
Celkově mi vadí takový nátlak rodiny, ať tu školu co nejvíc šidím, prostě dám děckám přečíst něco v učebnici a pak je na to vyzkouším. Tohle mě vůbec nebaví, studentům to nevyhovuje, jsou zvyklí na něco jiného…Ale to se mi doma špatně vysvětluje.
Manžel chodil na školu, kde údajně většina učitelů otevřela knihu a četla. Což mě teda šokuje - u nás na škole nic takového neexistovalo…No a učit tímto způsobem teď, tak na mě koukají s otevřenou pusou. Ale tohle doma nevysvětlím…
Známá učí a vím, že taky na začátku byla hodně zadřená přípravami. Ale teď před manželem to bohužel dost zlehčila, že je to jen o time-managementu a že si mám nechat dělat materiály pomocí umělé inteligence a budu hned hotová atd., takže mi zrovna moc nepomohla ![]()
Příspěvek upraven 30.10.23 v 18:28
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@truelly Před dětmi jsem pracovala v jiném oboru, na mateřské jsem si dodělala minimum a teď učím. Ale celkově nemám odpracováno moc. VŠ jsem končila ve 24, pak rok a půl v práci a následně dva rodičáky![]()
Chce to velkou podporu a toleranci rodiny. Zvláště v těch prvních letech. Odměnou je neřešení děti v době prázdnin.:hug: Drž se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se tyce platu, pockej na konec zkusebky. Ted mas cca 35tm snad ti daji nejake osobni ohodnoceni. A pokud se zaradis mezi vykonne cleny tymu, muzes dosahnout na odmeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit