Nová práce - úřad práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nová práce - úřad práce
Ahoj,
nevíte, do kolika dní musím nahlásit na úřad práce, že jsem zaměstnaná na hpp?
A musím nahlásit na úp zrušení o pracovní činnosti?
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@pajule022 hned, jak máš smlouvu. nemusíš tam osobně, stačí zavolat, zafaxovat smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není na to nějaká lhůta? Někde jsem četla 3 dny, ale nevím, jestli to není zase jinak.. a nevíš, jak je to s dohodou o pracovní činnosti? do kdy musím nahlásit její zrušení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně řekli do 8 kalendářních dnů. Radši zavolej a oznam to. Pokud budeš vědět, že smlouvu nestihneš donést osobně, radši ji pošli doporučeně poštou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajule022 mi řekli, že okamžitě, že ty lhůty už neplatí - stačí jim zavolat, zbytek donést později, poslat faxem, poštou. Ale zavolat, že se musí hned ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju
pro jistotu jsem ještě volala do kontaktního centra úřadu práce a zrušení dohody o pracovní činnosti se musí nahlásit do 3 dnů a smlouva na hpp se musí hlásit do 8 dnů. Třeba se to někomu bude hodit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se @Marcelka146 Musí se to vůbec dokazovat (faxovat nebo dokládat smlouvu), nestačí to oznámit?
Získá uchazeč vyřazený z evidence uchazečů z důvodu, že získal zaměstnání, nějaké výhody (myslím v úřední rovině) oproti uchazeči, který je vyřazen na vlastní žádost bez uvedení důvodu?
Příspěvek upraven 02.01.14 v 18:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se No, a kdybys řekla, že chceš být vyřazena z evidence bez uvedení důvodu, tak co? Co kdyby ses třeba začala živit jako OSVČ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Ne každá OSVČ je živnostník (existují taky svobodná povolání).
Mimoto: Podle mého názoru neexistuje žádná povinnost být evidován jako uchazeč o zaměstnání, tudíž při vyřazení z evidence uchazečů na podnět uchazeče by neměli žádné doklady požadovat, dle mého názoru.
Nevíš, jaký je to zákon? Mrknu se sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím jsem našel oznámit (ne doložit) a taky, že uchazeč může být vyřazen na vlastní žádost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zákon 435/2004 Sb. o zaměstnanosti § 29
Uchazeči o zaměstnání ukončí krajská pobočka Úřadu práce vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání dnem…
- kdy nastala některá ze skutečností bránících zařazení nebo vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání, které jsou uvedeny v § 25, s výjimkou skutečností uvedených v § 25 odst. 2 písm. a) a c), a to na základě osobního nebo písemného oznámení uchazeče o zaměstnání,
- doručení písemné žádosti uchazeče o zaměstnání o ukončení vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání, pokud není dán některý z důvodů pro vyřazení z evidence uchazečů o zaměstnání podle § 30,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit