Nová práce - vymyšlený diplom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2756
20.7.20 22:39

Ja bych se bala, ale kdyz politici falsuji, obcane se zrejme inspiruji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@eumedon píše:
Obvykle se tím zabývají orgány činné v trestním řízení a stíhají to jako padělání a pozměňování veřejné listiny - § 348 TZ.

https://www.ceskenoviny.cz/…olog/1828088

https://plzenska.drbna.cz/…diplomy.html

https://www.idnes.cz/…-zpravy_vac2

https://ct24.ceskatelevize.cz/…it-100-tisic

Je na to sazba 3 roky.

Příspěvek upraven 20.07.20 v 22:38

Tak budu doufat, že si to už neotevřou, ale jestli mi dali smlouvu na neurčito, tak se tím snad na HR už znovu zabývat nebudou.

• Citovat
  • Upravit
401
@Anonymní píše:
To co je na každým diplomu. Prostě aby údaje seděly.

Pokud je diplom pravý a pod tím číslem máš skutečné studium, nemáš se čeho bát. V takovém případě tě škola jako absolventku potvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.20 22:41
@Radkar1 píše:
Ano. Ověřuje se to. Pokud jsi předkládala diplom, tak se kontaktuje škola, ze které diplom máš. A katedra potvrdí, jestli jsi studium dokončila/nedokončila. Zaměstnancům se nehlásí kroky, které se dělají. Tohle je věc personálního.

Jenže to už jsou skoro 4 měsíce a dávno mám smlouvu na neurčito, tak snad to už snad nebudou znovu řešit.

• Citovat
  • Upravit
7204
20.7.20 22:41

Zfalšovat maturitní vysvědčení je asi celkem snadný (vypadá stejně jako klasické vysvědčení). Ale diplom z VŠ? Už jenom mít to na správném papíru správné gramáže, včetně všech náležitostí :think: To smrdí trollem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
20.7.20 22:43
@Anonymní píše:

a dodatek k diplomu jsi taky zvládla? nebo ten se nedává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
20.7.20 22:44
@Anonymní píše:
Jenže to už jsou skoro 4 měsíce a dávno mám smlouvu na neurčito, tak snad to už snad nebudou znovu řešit.

Ale tady nejde o práci. Oni ti tu smlouvu klidně nechají, jenom to nahlásí na PČR a pak půjdeš k soudu. Ona to není věc zaměstnavatele a trestem není výpověď. To si maluješ dost na růžovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Aletheia píše:
Zfalšovat maturitní vysvědčení je asi celkem snadný (vypadá stejně jako klasické vysvědčení). Ale diplom z VŠ? Už jenom mít to na správném papíru správné gramáže, včetně všech náležitostí :think: To smrdí trollem. :nevim:

Teď nechtěli až na občanku nic v originálu, jen jsem to měla naskenovat. Prý kvůli koroně. Jako školu začnu dodělávat. Naštěstí ta moje práce je technologická firma v Praze a neplánují propouštět, takže se toho budu držet.

• Citovat
  • Upravit
10651
@Anonymní píše:
Jenže to už jsou skoro 4 měsíce a dávno mám smlouvu na neurčito, tak snad to už snad nebudou znovu řešit.

no a ty si myslíš, že když máš smlouvu na neurčito, že jsi jako nedotkutelná? Nebo co tu teda řešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
@Anonymní píše:

Pracuji jako personalistka a není jediný člověk, který by v práci nebyl zkontrolován. V některých pracovních smlouvách jsou i saknce, takže si dá každý pozor hodit to za hlavu a ani pojistka na blbost nepomůže… Takže jak myslíš. Ale pokud to máš koupené, že jsi na škole i vedená jako absolventka, tak se nemáš čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
20.7.20 22:46
@Anonymní píše:
:lol: hele teď je mi jasný že jsi troll.
Jak si zvládla přepsat jméno přes ten vodoznat státního znaku? :mrgreen: Seš čarodějka?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.20 22:46
@bublinek píše:
a dodatek k diplomu jsi taky zvládla? nebo ten se nedává?

Nic takového po mně nechtěli. Jen skeny pár dokumentů. Naše firma má nějaké nařízení, že všechny pobočky nemají brát papírové dokumenty, pokud to není něco urgentního.

• Citovat
  • Upravit
401
20.7.20 22:47
@Aletheia píše:
Ale tady nejde o práci. Oni ti tu smlouvu klidně nechají, jenom to nahlásí na PČR a pak půjdeš k soudu. Ona to není věc zaměstnavatele a trestem není výpověď. To si maluješ dost na růžovo.

Ano. Souhlasím. Také to tak děláme. Musíme. A bohužel už tři případy proběhly. Pak už to není naše věc, ale policie. Jestli to někdo smetl ze stolu nebo ne, to už neřešíme. My máme oznamovací povinnost. Tím to pro nás končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.20 22:47
@Aletheia píše: :lol: hele teď je mi jasný že jsi troll.
Jak si zvládla přepsat jméno přes ten vodoznat státního znaku? :mrgreen: Seš čarodějka?

Ha paní vyšetřovatelka z diskuze… Známý mi to upravil ve photoshopu, ale to je jedno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.20 22:50
@Radkar1 píše:
Pracuji jako personalistka a není jediný člověk, který by v práci nebyl zkontrolován. V některých pracovních smlouvách jsou i saknce, takže si dá každý pozor hodit to za hlavu a ani pojistka na blbost nepomůže… Takže jak myslíš. Ale pokud to máš koupené, že jsi na škole i vedená jako absolventka, tak se nemáš čeho bát.

A seš v nějaké korporaci nebo v české firmě, bance…? Tím že mi prodloužili smlouvu, tak mi trochu spadl kámen ze srdce, protože jsem měla obavy, že do té doby si to můžou ověřovat a nic.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat