Nová práce - vymyšlený diplom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8514
21.7.20 06:31

@Trojlístek no jo, jenže ona nemá ani maturitu a VŠ si udělala ve photoshopu. Takže pochybuju, že by absolvovala nějaké kurzy. Možná taky jen v PC. A odzačátku pracuje z domova, takže v praxi taky nic. Takže pokud je to pravda a dělá takto účto, ono se to brzy pozná. Stačí první jakákoli kontrola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65246
21.7.20 06:50
@pomme píše:
@Radkar1 mám kamaráda, který dělá v NASA a když mu dělali bezpečnostní prověrku, tak neváhali dojet do jeho rodné vsi a vyptávat se sousedů, zda jako dítě nekradl zvýkačky. 8o ale to je trochu jiný level. :lol:

Dcera nastupovala do běžné firmy, jen mají tajná data a než ji dali smlouvu, probíhala nejméně 14 denní lustrace, podepisovala povolení. Ale neví, co kontrolovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
21.7.20 06:53
@Anonymní píše:
Ahojte, je tu nějaká personalistka, která ví, jak to funguje při ověřování vzdělání u zaměstnavatele?

Já bohužel nedokončila střední, odjela jsem do světa a teď jsem se po letech nechala zaměstnat v praze ve velké zahraniční firmě jako účetní… No to není zrovna dvakrát kvalifikovaná práce, ale protože umím španělsky a znám SAP, tak mě vzali hned.

Protože to bylo zrovna v korona době, tak chtěli všechny dokumenty poslal mailem a jen občanku jsem ukazovala při podpisu smlouvy, to je vše. A diplom není pravý. Teď jsem se jen stavila na personální podepsat pracovní smlouvu na dobu neurčitou, jinak pracuju už 3 měsíce z domova.

Kámoška, co dělala personalistku ve velké firmě říkala, že pokud nejsou v dokladech zjevné nesmysly, tak se tím nikdo dál nezabývá. Je to pravda?

Jednou se to provalí a budeš za pěknou blbku.
Nechápu, proč tohle děláš :nevim:
U nás si to namátkově ověřují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
21.7.20 10:58
@Anonymní píše:
Jenže to už jsou skoro 4 měsíce a dávno mám smlouvu na neurčito, tak snad to už snad nebudou znovu řešit.

Účetní je povolání, kde je třeba kvalifikace. Ta, kterou nemáš. Takže věř, že si to pohlídají, poletíš jako namydlenej blesk a ještě budeš ráda, když vyfásneš jenom podmínku. Asi nemusím mluvit o tom, že na nějaké lepší pozici si pak ani neškrtneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21454
21.7.20 12:03
@Anonymní píše:
I kdybych dostala nějakou podmínku, tak ani v mojí stávající práci teď výpis z rejstříku trestů nechtěli a nebo se uživím všude ve světě. Za to mít teď normál práci v čechách a vzít si hypotéku, ten risk mi za to vlastně stojí.

U ucetni nechteli vypis z rejstriku trestu? Tomu fakt neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
21.7.20 12:05

Proč začínám mít pocit, že nás zakladatelka pěkně houpe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21454
21.7.20 12:19
@neumisa píše:

Taky myslim. Podobne prispevky uz jsem tady cetla nekolikrat. Vzdycky je to o tom, jak ma zakladatelka falesny diplom, ktery jen poslala mailem, a diky tomu super praci. Hodne se v tech prispevcich objevuje zahranici. Bud ze tam pracovala nebo pracovat bude a nikdo diplom overovat nebude. V uvodnim prispevku je vzdycky obava, jestli to nekdo pozna, a v dalsich reakcich uz jen utvrzovani, jak je v klidu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
21.7.20 12:21

Ja myslim, ze treba ani nehoupe. Ona mysli praci ucetni jako prace u PC ve spolecnostech, kde se proste datluji cisla faktur, ctrl c, ctrl v, pro ty firmy, ktere zpracovavaji ve velkem zahranicni faktury. Vzdelani neni treba v ucetnictvi, jen jazyky a sap se nauci kazdy v tom danem modulu, to vetsinou i skoli. Spis se divim, ze to tu pise, tech firem sice par v Praze je, ale kdyz uz to falsuju, tak se tim nebudu chlubit. Na HR kolikrat delaji lidi ze zahranici, kteri to tu maji taky jako brigadu, treba to vsude nekontroluji tak moc, verim, ze pokud nemaji lidi - tuhle praci dost lidi vzda, je to ponekud opruz - tak si to treba nezkontroluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
21.7.20 12:57

@admin Ověřte prosím, jestli to není troll a pokud ne, bylo by dobré upozornit PČR na porušení zákona. Už té blbky mám fakt dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.7.20 13:37
@neumisa píše:

Myslím si to od začátku. Příbuzná pracuje v personální agentuře a vzdělání se ověřuje.
Navíc tím, že by sem něco takového napsala, by se vystavila trestnímu stíhání. Kdokoliv může podat podnět na policii a Emimino by muselo spolupracovat(je to i někde v pravidlech). Beru to jako další z anonymních prázdninových diskuzí, kterym předcházela dlouhá karantena.

Navíc poznat falešný doklad je učivo střední školy a úplně každá personalistika v jakékoliv firmě by měla mít aspoň stín podezření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65246
21.7.20 13:40
@Jana206 píše:
Myslím si to od začátku. Příbuzná pracuje v personální agentuře a vzdělání se ověřuje.
Navíc tím, že by sem něco takového napsala, by se vystavila trestnímu stíhání. Kdokoliv může podat podnět na policii a Emimino by muselo spolupracovat(je to i někde v pravidlech). Beru to jako další z anonymních prázdninových diskuzí, kterym předcházela dlouhá karantena.Navíc poznat falešný doklad je učivo střední školy a úplně každá personalistika v jakékoliv firmě by měla mít aspoň stín podezření.

Ona tu něco podobného píše už ve třetí diskuzi, jen co jsem z chytila. Tu první jsem četla o dost dřív, nebyla to její diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
21.7.20 13:41

Tak tenhle uživatel tady urputně trollí i pod svým nickem, tak je to skoro jedno :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.7.20 13:44
@vokishka píše:
Ona tu něco podobného píše už ve třetí diskuzi, jen co jsem z chytila. Tu první jsem četla o dost dřív, nebyla to její diskuze.

Ano, taky si vzpomínám minimálně na jednu. Poslední dobou je tu více toho, čemu nevěřím na první pohled. Jsou prázdniny a myslím si, že po nich se to uklidní. Nevěřím tomu, že kdyby to byla pravda, tak to napíše na nejčtenější a nejoblíbenější fórum pro matky s dětmi, které čte kde kdo, nejen tato cílová skupina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.7.20 13:44

@Jan Exekuovaný honzi, ty delas ucetni. Pocem :hug: Dalsi pohadku prosim na dobrou noc :srdce:

Příspěvek upraven 21.07.20 v 13:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.7.20 13:45
@vokishka píše:

zakladatel je odtajneny, muj oblibeny pohadkar :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat