Nová práce - vymyšlený diplom
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nová práce - vymyšlený diplom
Ahojte, je tu nějaká personalistka, která ví, jak to funguje při ověřování vzdělání u zaměstnavatele?
Já bohužel nedokončila střední, odjela jsem do světa a teď jsem se po letech nechala zaměstnat v praze ve velké zahraniční firmě jako účetní… No to není zrovna dvakrát kvalifikovaná práce, ale protože umím španělsky a znám SAP, tak mě vzali hned.
Protože to bylo zrovna v korona době, tak chtěli všechny dokumenty poslal mailem a jen občanku jsem ukazovala při podpisu smlouvy, to je vše. A diplom není pravý. Teď jsem se jen stavila na personální podepsat pracovní smlouvu na dobu neurčitou, jinak pracuju už 3 měsíce z domova.
Kámoška, co dělala personalistku ve velké firmě říkala, že pokud nejsou v dokladech zjevné nesmysly, tak se tím nikdo dál nezabývá. Je to pravda?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud nemáš střední a chceš zfalšovat maturitní vysvědčení, tak si všechno ověří na matričním úřadě nebo na škole, kde jsi studovala. A pokud nemáš jazykový certifikát, tak ten se ověřuje na místě, kde jsi jazyk měla údajně studovat. Když ti na to přijdou (a kdybych byla personalistka, tak si to sakra ohlídám) tak tě nejen vyhodí, ale i dají záznam do doporučení pro dalšího zaměstnavatele a pak ještě budeš mít opletačky s policií. Dělej jak chceš, je to tvůj život. Ty si ho zbytečně zničíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Létavice1992 píše:
Pokud nemáš střední a chceš zfalšovat maturitní vysvědčení, tak si všechno ověří na matričním úřadě nebo na škole, kde jsi studovala. A pokud nemáš jazykový certifikát, tak ten se ověřuje na místě, kde jsi jazyk měla údajně studovat. Když ti na to přijdou (a kdybych byla personalistka, tak si to sakra ohlídám) tak tě nejen vyhodí, ale i dají záznam do doporučení pro dalšího zaměstnavatele a pak ještě budeš mít opletačky s policií. Jak chceš, je to tvůj život.
Jako mně přišlo, že ty holky u nás na HR jsou totání nestíhačka. Jinak jsem dávala kopii „bakalářského diplomu“. Maturitu nikdo nechtěl.
Jinak na matrice se eviduje vzdělání?
To jsem vůbec netušila ![]()
- Citovat
- Upravit
To jsi ty, co jsi tu všechny přesvědčovala, že vysoká není důležitá, protože diplom se dá snadno zfalsovat a nikdo to nekontroluje?
Příspěvek upraven 20.07.20 v 22:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podobná diskuze tu nedávno byla. Mám podezření na trolla. Navíc píšeš, že jsi nedokoncila střední a ptáš se na diplom
Jak poznat falešný úřední doklad, je učivo střední školy, všech oborů administrativy. Diplom je papír určité gramáže, má určitý typ písma a číslo, podle kterého jde ověřit jeho pravost. Padělání úředních dokladů je trestný čin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jako mně přišlo, že ty holky u nás na HR jsou totání nestíhačka. Jinak jsem dávala kopii „bakalářského diplomu“. Maturitu nikdo nechtěl.Jinak na matrice se eviduje vzdělání?To jsem vůbec netušila
Počkej, tohle jsi myslela jako naprosto vážně? No tvl.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele asi firma od firmy. U nás je to třeba fuk, ale zároveň ani nepožadujeme od nikoho kopii diplomu. Ale když to chtěli poslat, tak by mi to teda nebylo dvakrát příjemný, chodit tam s tím, že jsem to zfalšovala. Přestože si myslím, že to nejspíš nikdo zjišťovat nebude… Ale zas co jsem zažila, že jsou velký zahraniční firmy schopný řešit, tak bych se nedivila ani, že si ověřujou diplom ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo takže někdo se základním vzděláním a falšuje si rovnou bakaláře?
na to musí být žaludek tedy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manzeluv kamarad ma falesnou maturitu a diplom. Nekde si to nechal udelat a zaplatil. No, asi si to nikdo nikdy neoveroval, protoze uz je mu skoro 50 a ma celkem vysoky post… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojte, je tu nějaká personalistka, která ví, jak to funguje při ověřování vzdělání u zaměstnavatele?Já bohužel nedokončila střední, odjela jsem do světa a teď jsem se po letech nechala zaměstnat v praze ve velké zahraniční firmě jako účetní… No to není zrovna dvakrát kvalifikovaná práce, ale protože umím španělsky a znám SAP, tak mě vzali hned.
Protože to bylo zrovna v korona době, tak chtěli všechny dokumenty poslal mailem a jen občanku jsem ukazovala při podpisu smlouvy, to je vše. A diplom není pravý. Teď jsem se jen stavila na personální podepsat pracovní smlouvu na dobu neurčitou, jinak pracuju už 3 měsíce z domova.
Kámoška, co dělala personalistku ve velké firmě říkala, že pokud nejsou v dokladech zjevné nesmysly, tak se tím nikdo dál nezabývá. Je to pravda?
A jak jsi ho zfalsovala? Cos tam napsala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojte, je tu nějaká personalistka, která ví, jak to funguje při ověřování vzdělání u zaměstnavatele?Já bohužel nedokončila střední, odjela jsem do světa a teď jsem se po letech nechala zaměstnat v praze ve velké zahraniční firmě jako účetní… No to není zrovna dvakrát kvalifikovaná práce, ale protože umím španělsky a znám SAP, tak mě vzali hned.
Obvykle se tím zabývají orgány činné v trestním řízení a stíhají to jako padělání a pozměňování veřejné listiny - § 348 TZ.
https://www.ceskenoviny.cz/…olog/1828088
https://plzenska.drbna.cz/…diplomy.html
https://www.idnes.cz/…-zpravy_vac2
https://ct24.ceskatelevize.cz/…it-100-tisic
Je na to sazba 3 roky.
Příspěvek upraven 20.07.20 v 22:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
A jak jsi ho zfalsovala? Cos tam napsala?
To co je na každým diplomu. Prostě aby údaje seděly.
- Citovat
- Upravit
Ano. Ověřuje se to. Pokud jsi předkládala diplom, tak se kontaktuje škola, ze které diplom máš. A katedra potvrdí, jestli jsi studium dokončila/nedokončila. Zaměstnancům se nehlásí kroky, které se dělají. Tohle je věc personálního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit