Nová práce - vymyšlený diplom
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak zaznam telekomunikacniho provozu nebude narizen na zaklade anonymniho oznamovatelevz internetove diskuse
…zakladatelko, i kdyby te tady udali, tak se s vysokou pravdepodobnosti nebude dit vubec nic
…ale jako mas evidentne bezskrupulozni pristup a nervy ze zeleza…a kachni zaludek k tomu…mne by ta pripadna ostuda, kdyby to prasklo, za to nestala teda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radkar1 píše:
Zakladatelko, když jsi to kupovala, tak ve školách asi mají svého člověka a ten diplom - číslo bude pod tvým jménem. Stejně tak tě určitě vedou mezi absolventky. Pokud máš pochybnosti, oslov fakultu a hned budeš vědět, na čem jsi.
Ona to nekupovala, pomohl kámoš ve Photoshopu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pomme To nepochybně. Ale myslím si, že nikdo není tak hloupý, aby utratil peníze za obyčejný papír a neměl to zajištěné, aby jeho jméno skutečně na samé škole figurovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty jsi falšovala i maturitní vysvědčení? Teď ti to asi projde a pravděpodobně i prošlo, ale pokud něco pracovně provedeš, tak se to jisto jistě provalí. Neměla jsi lhát, pokud máš ten jazyk, tak to je tvá velká výhoda. Měla jsi dát na jevo, jak o tu práci stojíš a jsi schopná ji konat i bez potřebného vzdělání a že si VŠ doděláš. Já tedy maturitu mám, dokonce mám i vyučení list a obyčejně se mi v rámci firmy dařilo vypracovat na pracovní pozice, kde původně chtěli VŠ vzdělání. To si teď dodělávám dálkově, kvůli platu. Mám sice znalosti a praxi, ale diplom z VŠ je někdy prostě papír, který sama vidíš výrazně pomáhá uspět na pracovním trhu.
Obávám se, že tím studiem na sebe výrazně upozorníš. Jako dálkový student máme výuku téměř každý druhý pátek, sobota je celodenní. Neumím si představit nechodit na přednášky. Teď v době koronaviru to bylo úplně hard core. Sice jsem nikam nechodila, ale připravit se na zkoušky bylo dost drsné, nikdo nám nic neodpustil a pak už se jen hrnuly termíny zkoušek. Vždy se jednalo o všední dny. Jak tohle budeš vysvětlovat třeba? Taky nás čeká týdenní jazykový kurz a praxe. Obojí povinné. Jako představuješ si to dost jednoduše…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nell2 V tom případě číslo diplomu, které je uvedeno patří někomu jinému
a ve škole vedena není. Tak to je dost hloupá situace! Navíc pokud si bude chtít jednou vzdělání dokončit, tak se to vždy poveze. Musíš se uvolňovat z práce, co budeš říkat? Dělám si další střední školu? Když má vystudovaného bakaláře? Neuvážené. Osobně si myslím, že se na to přijde. Je mnoho nezaměstnaných a nikdo to nedá bokem, aby ohrozil sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leviatan píše:
Tak když tu práci umíš i když máš jen základku. Mě by zajímalo kde ses naučila účtovat.
Záleží co. Mně na to stačil kurz, který trval týden. Další týden jiný kurz na jinou oblast. Zaplatila jsem, odchodila, udělala zkoušku, dostala certifikát o absolvování a hotovo. Pak už jsem jen nabývala zkušenosti v praxi. Nikdo to nikdy neřešil. Na pohovoru jsem dostala pár účetních případů, hotovo. Většinou jsem byla přijata ještě ten den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek Souhlasím, já se taky učila a učím účetnictví za pochodu, protože si myslím, že se může v životě hodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď je to asi jedno co máš nebo nemáš ohledně pracovní smlouvy. Na prověření nemuselo být dost času. Navíc fakulty nefungovaly a u nás nejede studijní oddělení ani v době prázdnin. Takže taky by tam nikdo nic nezjistil. Ale to se může změnit v okamžiku, kdy začne akademický rok, někdo stále může mít na stole, že má prověřit. Je to hrubé porušení pracovní kázně, takže stále můžeš vyletět jak papírový drak a řešit své chování s policií, to stále není vyloučeno. Osobně bych měla obavu z ostudy a pokud se to provalí, tak se zjišťují a reference a věř, že tuhle pikantnost si nikdo nenechá jen tak pro sebe. Pak nemusíš najít práci hodně dlouho. A pokud už budeš studovat tutéž VŠ kterou jsi uvedla, že máš, tak věř, že i z té tě vyhodí, to nikdo nenechá jen tak. Prostě tě to může kdykoliv doběhnout. 3 roky studia je strašně dlouhá doba. Navíc u tebe se ten nástup ještě prodlouží, protože pokud jsem dobře pochopila, tak akademický rok letos nenastoupíš. Takové lhaní jaké máš v úmyslu tě může kdykoliv sejmout, s tím počítej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak.ja jsem na nekolikatem HR. Udaje se obvykle proveruji, treba se dohledava obor studia, aby se pro instituve vykazoval pod spravnym kodem. Pro ruzne statistiky. Po me chteli diplom donest (loni), protoze prave neco nemohli dohledat. Jako ucetni bys mela byt cista jak lilie, jestli ti na to prijdou, budes mit problem. Jestli te teda nenajali na falsovani ucetnictvi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek tak určitě ale nemůže po kurzu dělat účetnictví komplet. Taky jsem nastoupila po ekonomice do účetní firmy a taková legrace to zase není, že by se to dalo z domova jen tak dělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojte, je tu nějaká personalistka, která ví, jak to funguje při ověřování vzdělání u zaměstnavatele?Já bohužel nedokončila střední, odjela jsem do světa a teď jsem se po letech nechala zaměstnat v praze ve velké zahraniční firmě jako účetní… No to není zrovna dvakrát kvalifikovaná práce, ale protože umím španělsky a znám SAP, tak mě vzali hned.
Protože to bylo zrovna v korona době, tak chtěli všechny dokumenty poslal mailem a jen občanku jsem ukazovala při podpisu smlouvy, to je vše. A diplom není pravý. Teď jsem se jen stavila na personální podepsat pracovní smlouvu na dobu neurčitou, jinak pracuju už 3 měsíce z domova.
Kámoška, co dělala personalistku ve velké firmě říkala, že pokud nejsou v dokladech zjevné nesmysly, tak se tím nikdo dál nezabývá. Je to pravda?
Za falsovani úředního dokladu jsou celk přísné tresty.. Kor pokud jsi to udělala v době nouzového stavu.. Good luck. Ověřit diplom je práce na pár minut.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě - buď kecáš a nebo stejně děláš nějakou dost podřadnou administrativní práci, na kterou by Ti stačila ta maturita. Výběrová řízení na trochu lepší pozice určitě neprobíhaji tak, že dají pár účetních případů a hned člověka vezmou. To je prostě hloupost. Takže za mě úplně zbytečný risk s tím diplomem, vysvědčení by stačilo.
Jinak nerozumím, co je cílem diskuze. Můžou to zkoumat a nemusí, jestli na to přijdou, letíš na hodinu s paragrafem a dlouho si nikde neškrtneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Teď nechtěli až na občanku nic v originálu, jen jsem to měla naskenovat. Prý kvůli koroně. Jako školu začnu dodělávat. Naštěstí ta moje práce je technologická firma v Praze a neplánují propouštět, takže se toho budu držet.
která vysoká bere studenty bez maturity? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doufám, že se podepisuješ i s titulem, byla by škoda ho neuvádět. Na člověka se zš náš docela plechový žaludek. U nás v práci chtějí vše doložit - úředně ověřené kopie. Jsme tabulkově placeni, pokud i ty, věř tomu, že až se na to přijde, bude to i o penězích, které budeš nejspíše vracet a bude to trestný čin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit