Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vas znervounuje ten cas? Mě se děti nikdy nekojily dyl… Starší dokonce později zvládla 5min a byla spokojená… Pokud je spokojeny pribira tak bych to asi neřešila… A že si strká ruce… No některé děti by se dudlaly na prsů pořád… Já jsem dcerky vždycky po kojení chvilku nechala ale nechtela jsem si je naučí mama=dudlík…
Dej mu dudlík. 10-15 minut je úplně v pořádku. Buď ráda že ti na prsu nevisí hodinu. Můj dvouměsíční už se nakoji dřív jak za 10 minut.
Taky bych mu dala dudlik. Paklize ho nechce, tak bych vyzkousela uplne maly dudlicek, je na nem napsano 0-2 mesice, nekdy taky deti nechteji ty tvarovane dudliky, ale spis ty kulate. Oblibene byvaji takove retro jako kyticka. Lepsi dudlik nez palec.
Na kojení ho nebuď, pokud dobře prospívá. Nabídni mu něco na dudlání-naše děcka měla stužku, dečku a poslední uši plyšáka
Já malé strčila do pusy svůj malíček, 20vterin podudlala a usnula ![]()
Ahoj. Jsem prvorodička a mladá mamina a potřebuji radu, prosím. Mám necelých 14 dní starého syna a ač kojim. mléka mám hodně tak ji celkem málo cca 10-15 min, denně několikrát samozřejmě. Hlady mi nepláče, většinou ho na jídlo budím jen k ránu se hlásí. Jenže občas (ne pořád) po nakojeni večer když se jde spát si strká ruce do pusy, jakoby hledá prso, ale když ho ještě přiložím k prsu tak nesaje dlouho spíš vyloženě cucá nebo mi u toho usne s jen pocucává. Po odložení zase zběsile hledá a cuca ruku a u toho se vzteká, vypadá jako když má hlad… jenže opravdu nepije, hlad vypadá jinak. Jinak po jídle přes den krásně spinká, většinou i vecer az na pár výjimek.
Děkuji