Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Možná blbý dotaz, ale nemá hlad? Je dobře napapany? Hladový děti špatně spí…
To vypadá na nějaký zdravotní problém miminka,, nebolí ho něco??nebo nemá hlad? s tím spaním to může souviset,, radši bych navštívila pediatra, může mít něco vážného. Takto pláče a nespí už dlouho? nebo je to jen někdy.
Ještě mi napadá, jak máte doma teplo? Nemáš nějak extrémně pretopeno?
V šátku usne jak kdy, jenomže upřímně já s ním třeba myčku nebo vařit nebo vytirat moc neumím a musím to někdy dělat.. A v kočárku sice doma usne ale jen taky tak na 20 min Max.. Už papá i příkrmy a přibírá ukázkově, furt po jídle zvrací takže mám pocit že je plný a v kočárku nebo kdekoliv jinde je hodný miminko.. Doktorce se zdá v pořádku s ní už sem to řešila.. Nebo jestli mám víc nalehat aby ho vysetrila více? Nebo nás někam poslala?
odpoledne doma nespal ještě ani jednou od příchodu z porodnice. Vážně už nemůžu..
@Anonymní píše:
V šátku usne jak kdy, jenomže upřímně já s ním třeba myčku nebo vařit nebo vytirat moc neumím a musím to někdy dělat.. A v kočárku sice doma usne ale jen taky tak na 20 min Max.. Už papá i příkrmy a přibírá ukázkově, furt po jídle zvrací takže mám pocit že je plný a v kočárku nebo kdekoliv jinde je hodný miminko.. Doktorce se zdá v pořádku s ní už sem to řešila.. Nebo jestli mám víc nalehat aby ho vysetrila více? Nebo nás někam poslala?odpoledne doma nespal ještě ani jednou od příchodu z porodnice. Vážně už nemůžu..
A v noci spí jak? Ono některé děti prostě nejsou spací. Náš malej tomu spánku taky přes den moc nedá. To je 20 minut tudle, ctvrt hodinky v kočáru, když usne 2× na půl hodiny já se raduju a čím je starší, tím se ta potřeba spánku zmenšuje.
@Kriss Tina poslední dobou čím dál hůř.. Častěji se budí a jelikož já si přes den neodpočinu u kojení vždy usnu a on spí semnou v posteli. Dřív spal celou noc max se vzbudil 1 a teď? Každý tři hodiny jídlo.. Právě proto jsme i začali příkrmy ale zdá se mi že s nima je to jeste horší
@Anonymní píše:
V šátku usne jak kdy, jenomže upřímně já s ním třeba myčku nebo vařit nebo vytirat moc neumím a musím to někdy dělat.. A v kočárku sice doma usne ale jen taky tak na 20 min Max.. Už papá i příkrmy a přibírá ukázkově, furt po jídle zvrací takže mám pocit že je plný a v kočárku nebo kdekoliv jinde je hodný miminko.. Doktorce se zdá v pořádku s ní už sem to řešila.. Nebo jestli mám víc nalehat aby ho vysetrila více? Nebo nás někam poslala?odpoledne doma nespal ještě ani jednou od příchodu z porodnice. Vážně už nemůžu..
Já teda mám děti spavé,,ale někdy byla situace že dítě bylo nevrlé, plakal a nespal,,dala jsem mu fenistil kapky a byl klid,, můžeš vyzkoušet.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina poslední dobou čím dál hůř.. Častěji se budí a jelikož já si přes den neodpočinu u kojení vždy usnu a on spí semnou v posteli. Dřív spal celou noc max se vzbudil 1 a teď? Každý tři hodiny jídlo.. Právě proto jsme i začali příkrmy ale zdá se mi že s nima je to jeste horší
Jo mám to samé, mám 7 měsíčního, v noci po 2 hodinách se budi na jídlo, přes den tak dohromady hodinku spánku, čím je větší tím spí min. A musí spát aby sis mohla odpočinout? Já ho prostě dám na podložku, hromadu hracek a zkoumá, mlátí s nima, hraje si. Já si mezitím sednu vedle, dám si kafe. Kdybych čekala až bude spát tak padnu na hubu.
Ale jak píšu mě by ani nevadilo že nespí ale kdyby aspoň vydržel ty 2-3 hodinky sám. Ale ne on prostě celý ty 2-3 hodiny prořve a já neudělám nic a akorát brečím s ním..
No právě to je ono, nemůžu si odpočinout protože řve. Nemůžu nic protože řve. Hraju si s ním řve, nejsem u něj řve, jsem na záchodě řve.. Proto se vždy snažím každý den vymyslet něco abych ráno někam musela a jeli jsme autem.. A odpoledne s kočárkem venku..
Dobrý večer, tak zakladatelko já jsem na tom stejně akorát mám tři dcery a všechny tři dcery mi nespaly doma v postýlce, ale jen venku v kočárku a to za jízdy, když jsem zastavila, tak se vzbudili.. Byl to mazec a je… Nejmladší dcera má skoro 11.měsíců a také spí jen v kočárku musím s ní chodit 2,5hoďky venku a v noci se mi budi tak 2× 3× na kojení.. Babičky nepomáhají, manžel je pořád v práci má směny, tak jsem na ně většinu dne sama. Dcery 9let, 5let a 10.měsíců
![]()
Pises ze po jidle zvraci, tohle bych resila! A jinak nektere miminka proste chteji byt porad u mami, to se neda nic delat. Napadlo me jeste ze ji muzou tust prvni zoubky. Moje mala mela ve 4mesicich prvni zuby. Nejdriv rostou dve jednicky dole. Zkusila bych v lekarne koupit Calgel a namazat dasne dole jak budou jenicky.
Dobrý večer, potřebuji radu nebo podporu. Mám 5 měsíční miminko které přes den nespí jinde než v kočáru, VENKU.. Už nemůžu, nemám náladu každý den chodit ven nebo to počasí nedovoluje.. Jenomže on prostě doma neusne nikde, ani v kočáru, ani na mě, ani v po3stýlce ani v houpadle prostě nikde.. A když usne třeba u prsa spí max 30 min a nedej bože abych odešla.
Nevadí mi že nespí ale v tu dobu mezi kojením celou prořve. Musím s ní max někam ject aby spal v autě a neřval. Sem psychicky i fyzicky vyčerpaná. Poslední dobou i špatně usíná a spí v noci takže už se nevyspím ani v noci.. 90% svého času jen řve a já už nemůžu.. Sem pak akorát podrážděná a hnusná a pak si to vyčítám. Nemáte někdo radu?
Ps: zkoušela sem i vyřvání, řval 2 hodiny v kuse… A stejně únavou neusnul..
Omlouvám se že je to tak dlouhé a předem děkuji všem za odpověď ❤️