Moje dítě nespí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4457
14.12.19 22:51
@Anonymní píše:
@cverunka bílý šum pouštíme furt, a to zavinování mě napadlo ale bojím se že už je pozdě. Protože když ho jakože uklidním vlastním tělem tak usne rychleji. Asi to bude chtít pořádnou zavinovačku 💪a vyzkoušet to

Některé děti vyžadují zavinout i v roce. Pokud mu to pomůže, tak bych ho motala klidně do první třídy :mrgreen: Je dceru zavinovala asi do půl roku do miminkovske osušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.12.19 22:54
@Anonymní píše:
Dobrý večer, potřebuji radu nebo podporu. Mám 5 měsíční miminko které přes den nespí jinde než v kočáru, VENKU.. Už nemůžu, nemám náladu každý den chodit ven nebo to počasí nedovoluje.. Jenomže on prostě doma neusne nikde, ani v kočáru, ani na mě, ani v po3stýlce ani v houpadle prostě nikde.. A když usne třeba u prsa spí max 30 min a nedej bože abych odešla.
Nevadí mi že nespí ale v tu dobu mezi kojením celou prořve. Musím s ní max někam ject aby spal v autě a neřval. Sem psychicky i fyzicky vyčerpaná. Poslední dobou i špatně usíná a spí v noci takže už se nevyspím ani v noci.. 90% svého času jen řve a já už nemůžu.. Sem pak akorát podrážděná a hnusná a pak si to vyčítám. Nemáte někdo radu?
Ps: zkoušela sem i vyřvání, řval 2 hodiny v kuse… A stejně únavou neusnul..
Omlouvám se že je to tak dlouhé a předem děkuji všem za odpověď ❤️️

mela jsem to podobne, ale na 5-6m se to zacalo lamat k lepsimu.

Uspavani se branila tak, ze si sousedi museli myslet, ze ji zabijim.

Holky mi tehdy poradily, ze je mozna pretazena a ze paradone by potrebovala vic spat. Nechtelo se mi to verit, protoze se uspavani vzdy silene branila a ejhle, mely pravdu. Uspavala jsem podle Karpa: Zavinout, dudan do pusy, napolohovat a pak chodit houpat zpivat a ignorovat rev. Po cca 25min se naraz vyklidnila a usnula. Odlozit ji bylo vzdy trochu problematicke, ale dalo se, kdyz ji clovek neodlozil hned. Takze uspavala jsem 25min, dalsich 15min jsem sedela na gauci a cekala, az usne hloubeji, teprve pak jsem ji ooooopaaaaaatrneeeee odlozila. Kdyz jsem mela stesti, spala dalsich 30min.

A jak zacala vic spat, tak se i celkove spanek lepsil.

Jinak, naprosto te chapu, me taky vsichni radili, at s ni chodim na prochazky, ale ja byla tak vycerpana, ze se mi nechtelo s ni courat vetsinu dne venku. Doporucuju uspavat proti jeho vuli, ignorovat rev a vytrvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
14.12.19 22:56
@warita píše:
mela jsem to podobne, ale na 5-6m se to zacalo lamat k lepsimu.

Uspavani se branila tak, ze si sousedi museli myslet, ze ji zabijim.

Holky mi tehdy poradily, ze je mozna pretazena a ze paradone by potrebovala vic spat. Nechtelo se mi to verit, protoze se uspavani vzdy silene branila a ejhle, mely pravdu. Uspavala jsem podle Karpa: Zavinout, dudan do pusy, napolohovat a pak chodit houpat zpivat a ignorovat rev. Po cca 25min se naraz vyklidnila a usnula. Odlozit ji bylo vzdy trochu problematicke, ale dalo se, kdyz ji clovek neodlozil hned. Takze uspavala jsem 25min, dalsich 15min jsem sedela na gauci a cekala, az usne hloubeji, teprve pak jsem ji ooooopaaaaaatrneeeee odlozila. Kdyz jsem mela stesti, spala dalsich 30min.

A jak zacala vic spat, tak se i celkove spanek lepsil.

Jinak, naprosto te chapu, me taky vsichni radili, at s ni chodim na prochazky, ale ja byla tak vycerpana, ze se mi nechtelo s ni courat vetsinu dne venku. Doporucuju uspavat proti jeho vuli, ignorovat rev a vytrvat.
:palec: Naprosto souhlasím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30905
14.12.19 23:01

Zakladatelko, posilam :hug:, ono to materstvi je mnohem vetsi mazec, nez je kdokoliv ze starsi generace ochoten pripustit (protoze to zapomneli, chapu je, ja mam tri deti 7r, 5r a 2,.5r a uz taky zapominam). Kazdopadne spatne mi spaly vsechny tri deti, prvorozena jen u me na ruce az do roka, jinde nespala, doted si vybavuju ty silene krece v nadlokti. Kdyz nespala, rvala. Spala malo, takze obcas rvala i 17 hodin denne. Ale zadny zasadni problem nezjisten a hloubeji se mi patrat fakt nechtelo, nakonec jsem to uzavrela, ze se nudila, preslo to trochu s lezenim a uplne s chozenim. Odvazila jsem se druheho ditete, to bylo lepsi, ale zase nespal jinde nez v postylce. To bylo taky k prdu, protoze se tim musel ridit rezim cele rodiny. Treti dite spalo pres den jen v satku. To mi prislo jeste nejlepsi, potoze satek jsem mohla mit vsude s sebou a nebyli jsme vazani byt v case spanku doma. A vic jak 30 minut v kuse mi nespaly deti nikdy, dokud nezacaly spat jen jednou denne. Vim, ze spousta okamziku byla hrozne narocnych, ale ted na to zpetne clovek vzpomina skoro s laskou, strasne to utece, vsechno se u deti meni, i spankove navyky… :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.19 23:06

@warita zkusim to 🙏 zavinout, dudlík a prostě uklidnit třeba usne. Děkuji za radu! ❤️️ Aspoň že mi spí v tom kočárku ale jako on vážně občas člověk nemá energii nebo náladu.. A nejradši by zalezl a spal a spal a spal.
Prostě ho uspat proti vůli, já na něm vidím jak j unavený a vyčerpaný, holt zavinovačku a pojedem :-) děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.19 23:08

@Hobitka děkuji za podporu 🙏 za „objetí“ a milá slova. Upřímně sem čekala komentář typu tak sis neměla dělat dítě (upřímně? Myslela sem že miminka asi tak 80% času prospí, ach jak sem mladá a.. 😂) ale já vím jednou budu vzpomínat s láskou a pousmívat se až tohle bude prožívat se svým dítětem ❤️️
Holt zkusíme ještě pár triků a když to nepůjde budeme muset vydržet!

• Citovat
  • Upravit
2450
14.12.19 23:10

Mer hlavne i kazdy den teplotu, kdyz tak place a ten calgel na zuby zkus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30905
14.12.19 23:15

https://www.emimino.cz/…-spi-118240/ Taky jsem byvala mlada a naivni :mrgreen: :hug:. A druhe si kvuli tomu uplne neodpirej, clovek to druhe dite vnima uplne jinak, pro me bylo prvni dite uplne desne, je to hrozny sok, protoze s narocnejsim miminkem ani minutu denne nemuzes delat, co chces ty. S druhym jsem se pripravovala, jaky to bude des, ze se zblaznim nebo zkolabuju a svete div se, clovek byl mnohem vic nad veci, nic uz si nemaloval… naivita byla ta tam, a ve vysledku to vlastne fungovalo. Treti bylo uz uplne levou zadni (ted to ovsem ukocirovat - mam takove mirne receno "divocejsi "deti - to uz byva na Chocholouska, ale je to krasny, kdyz pak vidim, jak se milujou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
14.12.19 23:23

Vydrž, nakup kvalitní oblečení, thermohrnek na kafe, strčila bych do uší sluchátka s audioknihou a courala se venku.
Zkusila bych zjistit to ABKM. Syn mi takhle prorval cca 3-4mesice pak jsem už zoufalá zkusila u sebe vysadit mléko a spol a najednou byl zlatej 8o fakt se to strašně zlepšilo. Zavinovačka nekomu vyhovuje, někomu ne.
Každopádně u nas šum, zavinovačka a bezmelcna dieta. Vigantol dáváš? Ten taky často dráždí. U nás byl a je strašně kontaktní takze stačilo i hodně chovat. Přijde mi zvláštní že řve i když je u Tebe :think: zkus vyloučit to ABKM. Taky se zkus v rámci možností uklidnit ty, cítí to z Tebe (vím začarovaný kruh). Pokud je mu dobře v kočáru, nebránila bych se tomu, pořádně se oblékni, procházku si něčím zpříjemni a v rámci možností relaxuj. Stáhni si do mobilu třeba pomahej pohybem a ještě můžeš pohybem pomáhat :mrgreen:
Já měla urvanka a k tomu doma starší ségru. V noci jsem kojila co 2hodiny přes den většinou taky 2 hod ale někdy i hodina a půl :mrgreen: :roll:
Vydrž :) taky se zamysli zda se nenudí, má nejake zajímavé hračky? Co třeba nějaký kurz pro miminka, třeba by se tam zabavil a ty mohla popovídat s ostatníma já na kurzu narazila vždy na prima ženské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
14.12.19 23:47

Mela jsem neco podobneho s druhym synem. zacalo to ve 4. Mesicich tak, ze vetsinou navecer zacal byt nespokojeny a musela jsem ho nosit, aby neplakal. Pridal se k tomu tichy reflux a s tim spojeny kasel a prestal usinat pres den doma (i kdyz byl unaveny, tak neusnul doma nikde).Kazdy den jsem chodila i 4× ven v dobe, kdy potreboval spat. Bylo to vzdy-nakojit, dokrmit UM, hodinu byl vzhuru, pak ven do kocaru, domu nakojit, hodinu vzhuru a zase do kocaru a takto dokola cely den cca 3 mesice. Nakonec jsme nahodou, kdyz dostal prujem, prisli na to, ze mu nedelalo dobre to UM, ktereho mel za den vsehovsudy max jednu davku. Kdyz jsem ho vynechala, dalsi den byl syn uplne jine dite.
Tim chci rict, ze bych za tim hledala nejaky zdravotni problem, nebo minimalne bych byt tebou zkusila vyradit nejbeznejsi alergeny-mleko, lepek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.19 00:05

@Elen8 jenomže zvláštní je že já mám mléko a obecně mléčné Výrobky tak jednou v týdnu :-/.. Takže právě proto mi to přijde zvláštní :nevim: no každopádně to zkusím třeba to zdědil po mě.
Vigantol si myslím už od začátku že je to on protože to začalo všechno až s ním. V šestinedělí byl zlatej i když nespal.
Já vím že 2× denně na procházku ale já sem ráda že jdu odpoledne 😂 jo potom když už jdu je to super, sluchátka a poslouchám ale než se dokopu a ještě 2×?😩 😂 Budu muset pro klid nás všech, přemýšlím že začnu i večer aby usnul 😂 ❤️️
Na plavání začínáme chodit až začátkem Ledna tak snad se to zlepší i díky tomu, vodu miluje ❤️️
Ale strašně děkuji za podporu, hned je mi lépe

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.19 00:07

@dupejj00 určitě se lépe poradím a budu nalehat více u dětské a vyřadím vše a budu jist jen kaše ředěné vodou a dětské přesnídávky 😂 🤷‍♀️ ❤️️
Děkuji všem ještě jednou za tolik slov útěchy, podpory a všeho 🙏 ❤️️ najednou se člověk necítí tak sám..

• Citovat
  • Upravit
2193
15.12.19 00:38

@Hobitka úplně souhlasím pro mě 1.dite byl šok ve směru omezení sama sebe.. Šíleně… Jak já se těšila do práce… A to dcerka nebyla tak problemovama přiznávám ale někdy bývá náročná.. Druhé miminko? Užívám si to naprosto jinak… Spoustu věcí hazim za hlavu, protože vím že přejdou… A i když se malá teď ve 2 letech žáky začala projevovat vzorem atd… Tak si to užívám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
15.12.19 00:42

Ještě zkuste přes den… Ho vzít k sobě do postele… Holky u nás vždy spí líp a dyl… Já si třeba sedla vzala malou do náručí, podeprela si polštářem lokty a spala takhle sní než tvrde zabrala… Pak nám pomohl tzv. Hajanek co dostala různé se k němu tuli dodneška..a melodie.. Jednu a tu samou písničku.. Udělat jakoby z usínání rituál. Pořádně vyvětrat,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
15.12.19 00:50

Ahoj, to zvracení po příkrmech se mi nezdá normální, zkus to řešit s doktorkou. Píšeš, že v kočárku nebo kdekoliv jinde je hodný - tzn mimo domov? Může se prostě nudit. Dcera byla taky hodná všude, jen ne doma, takže jsme od 3 měsíců chodily na cvičení a od 5m plavat. Jenže ona přes den spala, takže nic hrozného jako u vás to nebylo. Když ho nosíš tak taky řve? Zkus se naučit obstarat domácnost s tím šátkem, mně nešlo akorát vytírání :lol: a s příkrmy se to spaní může zhoršit, dcera se najednou budila od půlnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí