Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A ja bych to nevidela az tak cerne, pokudto mimco vylozene nema zdravotni problem-boleni briska, spatne traveni atd..
tak bych proste zavedla rezim a ven s nim opravdu kazdy den chodila, vy se projdete, vyvetrate hlavu, udelate neco i pro zdravi a mimco se pekne prospi..a spatne pocasi? v desti se odjakziva spalo nejlip..a jak pak doma chutna teply caj ![]()
@Renca8 řešila sem to s doktorkou a když přibírá tak prý v pohodě 🤷♀️ a od tolika lidí sem slyšela že jejich děti taky zvraceli. Tak když přibírá za týden tak 200g tak to neřeším 🤷♀️ :-/ a zoubky nam rostou, obě najednou to vím. Ale on nespal ani jednou od příchodu z porodnice.. Ale ten gel zkusím třeba pomůže, aspoň večer
Měli jsme to úplně stejně, nezbylo nic jinýho než jezdit 2× denně po venku 2-3h v jakomkot počasí…i noční spaní bylo šílený, budil se 10-12× za noc… vyzkoušeli jsme všechno, přešli i na UM, nepomohlo nic…je nutný to prostě přežít…doteď je to dost přecitlivělé dítě…spaní se upravilo až snad teď v 11letech na jedničku…do té doby pořád něco…
@biggi to bych pak na ten čaj musela mít čas 😂 já neříkám já chodím každý den, musím když chci klid 😂 ❤️️ ale občas se tomu tělu tka nechce a vy by jste nejradši zalezla do postele klidně s mimcem ale neeee řev 😂. No dneska nás skoro odnesl vítr
A malej mi jinak celkově nepřijde že strádá, jen je to prostě Psychicky náročné :-/ a já sem občas tak vyřízená.. Navíc bydlíme ve vesnici kde nikoho neznám a kamarádky taky nemají čas takže je to celkově náročné.. Ale já vím že to jednou přejde a pak bych dala vše za ty časy kdy nespí 😂 🤷♀️ ❤️️
Měli jsme to samé akorát kočár naprosto odmítal. Skákali jsme na míči. Přes den spal třikrát po 15ti minutach a v noci se budil co dvě hodiny. Někdy dřív. Dnes má čtyři a budí sev noci pořád, ale už max dvakrát, třikrát. Já byla totálně v koncích. Vyléčilo mě to z druhého potomka.
No on to taky může cítit z tebe, že si nervózní a rozhozena a je pak taky a už to jede dokolečka. Zkus se co nejvíc zklidnit a být v pohodě. Taky jsem se u malé nervovala, když něco nešlo a když jsem se s tím smířila, tak to najednou nebylo tak strašný.
Vozila jsem po trávě, i v zimě, na snehu byly vyjděte koleje od kočárku.. Jen aby to mimino na 30 minut ztichlo… Potom po 30 min řev, tak do naruce na postel nakojit. A mít ho více méně pořád u sebe. Šátek střídat s nošením v rukách. Někdy zvládl, když jsem ho položila do kolíbky pod hrazdičku, někdy zase řev. Někdy pět minut vydržel položeny na dece a koukat po hračkach, než byl zase řev. No, bylo to hodně o nošení jinak řev. Ale v noci spal. V 22 nakojit potom kol 3 a potom až ráno. Později jen v 22 a ráno. Noci byly záchrana. Kdyby řval i v noci..uspavala jsem u prsa a přendala do pelíšku. Někdy jsem ho udrncala v kočárku přes práh. A spal.
Reflux, nebo ABKM to může byt, malej mi taky takhle řval a bylo to ABKM. Pokud zvrací mělo by se to vyšetřit. Není normální aby dítě takhle řvalo. Mě malý prořval 16 hodin denně v noci spal jen když jsem jezdila s kočárem přes práh. Nerada na to období vzpomínám, ale přešlo to při dietě a začla jsem si to užívat a z malého je úžasný smíšek.
Na rostouci zuby Calgel a na noc Nurofen. A to zvraceni taky nebude normalni. Muze mit reflux, paleni zahy. Nenechala bych se u pediatra odbyt. Nemate aspon balkon, terasu? Nekde jsem nedavno cetla, ze se da koupit na kočárek,, drncatko", aby si dite na balkone myslelo, ze jede.. Zkus to vygooglit.
@Pajka89 taky mě napadlo že bych zkusila nurofen 🤷♀️ mě říkala sestřička že ho můžu dát i bez teploty. A s tím zvracením se teda ještě poptám ale jak píšu tolika lidí mi napsali že je to v pohodě že jejich dítě bylo taky zvracející 🤷♀️ a malej přibírá přímo ukázkově. Jsme v baráku takže balkon nemáme max terasu a to „drncátko“ za 1099,– máme a potřebovali by jsme Tak 4 aby to vypadalo že jedete 😂 ❤️️
Zkusila jsi zavinout a bílý šum? On třeba brečí, protože je přetažený a z toho už pak nemůže ani usnout. Je to kolotoč. Jako moc ti rozumim, měla jsem takovou starší dceru. Mladší v noci nespala víc jak hodinu v kuse do 2 let
Drž se. ![]()
@Bobsh ABKM sem měla já jako miminko 🤷♀️ taky mě to napadlo. Určitě na to doktorku upozorním.
@cverunka bílý šum pouštíme furt, a to zavinování mě napadlo ale bojím se že už je pozdě. Protože když ho jakože uklidním vlastním tělem tak usne rychleji. Asi to bude chtít pořádnou zavinovačku 💪a vyzkoušet to
Moje obě děti měly v tomhle období spánkovou krizi, dcera spala max 30 minut v kuse, cca 3× denně, ani v jedoucím kočárku nespala déle a když se v něm vzbudila, tak rvala, než jsme dojeli domů. V noci se taky budila třeba 8×. Naštěstí přes den si trochu vydržela hrát na bříšku nebo jsem ji dávala do houpatka a koukala na mě. Syn byl o něco hodnější miminko, ten spal doma i hodinu a v kočáře klidně 2h. Ale v noci se budil a stále ještě budí taky furt (je mu 14m).
@stavros obdivuji že jste do toho šla znova, já to riskovat už nebudu 😂 🤷♀️