Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak uz holky rikaly- nenechat ji v pokadenem. Taky jsem pouzivala perlan misto vlhcenych ubrousku- sezenes v lekarne a namacela do cisty vody. Ted je teplo, nechavej ji na podlozce bez pliny vetrat. Na opruzeniny je nejlepsi sudocreme, telicko jsem opravdu mazala modrou indulonou. Spani v noci se u miminka jeSte 100× zmeni. Koj podle potreb maly. Ja jsem v lete kojila pres den i po pul hodine- jen se deti potrebovaly napit na zizen…
Nepouzivej jednorázové pleny a hned vyměň plinky, případně zkus bezplenkovou metodu. Dej sudokremu ještě šanci
mimi jsem ničím nemazala, zadeček jsem myla pravidelně, ale koupali jsme jednou za 3-4 dny. Mlíko budeš mít vpohode, ale možná malá potřebuje jíst častěji, může mít růstový spurt.
Malá měla opruzeniny většinou z pampersek… Jsou naparfemovane a to byl asi ten problém… Všechny plenky jsem měla vytažené z těch krabic a pytlů aby větraly… Na zadeček jsme dávali sudocrem a linteo baby krém na opruzeniny… A ten se nám taky osvědčil…
A omývat pod vodou nebo nepoužívat parfémované ubrousky… A nechávat větrat… ![]()
Děti jsem nikdy nemazala, používám pouze kojenecké koupel od Weledy, to samé pod plenku, používám krém od weledy. Pokud ji mas takhle opruzenou tak co nejvíc větrat, nepoužívat ubrousky, zkusit změnit značku plen, v případě nutnosti kdy má opravdu ošklivé opruzeniny tak použit imazol. V noci se budit bude ještě dlouho a pokaždé jinak, moji je 5 měsíců a pokaždé spí jinak.
Nejdriv bych vymenila doktorku, pak urcite vlhcene ubrousky za perlan… nam s mala oprudila prave z ubrousku a z obyc plenek, a to jsem pouzivala ubrousky s co nejmene chemii… ted pouzivam perlan a do vody si nakapu kojenecky mesickovy olej od weledy, predtim mandlovy obyc a super… pekne osusim a maznu kremem od weledy na opruzeniny, nekdy nechavam vetrat, snazim se casteji prebalovat a je to dobry… pokud to ma hodne spatne, zkus Imazol, jednou az dvakrat denne, do par dni by to melo byt dobre, pak pokracovst sudocremem apod, ale ten se nam taky neosvedcil, ve vsem je tolik sra***
, fakt nejlepsi ten mandlovy nebo mesickovy olej… nevim, proc by se to nemelo pouzivat, nechapu… my zboznujem weledu a uz pouzivame jen ji, celou radu a je to super, dcera ma 6 tydnu
Jo a k tomu nespani, napada me, ze ji trapi ten zadecek, jak treba kaka a boli ji to, a taky ze chce proste maminku
kdyz nase mala nechce bxt v postylce, tak si ji soupnem do postele do hnizdecka a je to, pekne spinka mezi nama, treba ted taky spi vedle me v hnizde v posteli, ja u ni sedim a pohodicka…
Jo a probiotika se taky hodi, dobry je biopron nebo biogaia
A co tak prochazim diskuzi, pouzivame eko plenky, muumi baby, bambo nature, ty jsou levnejsi, pripadne i babylove nature… tyhle troje mi prijdou nej… a taky je vytahuju z igelitu, mam je v kosiku na prebalovaku, aby vetraly, je to treba na dva dny a pak doplnim zas
Na zadek pouzivam rybilku nebo bepanthen, v pripade opruzeni sudokrem. Zasyp jsem nepouzila nikdy, ackoli ho mam doma. Prvni mesice jsem koupala v ciste vode, 1-2× do tydne v mesickove koupeli od weledy. Ze zacatku jsem mazala mesickovym olejem od weledy, zahyby na rukou a nohou infadolanem, protoze je mel popraskane. S prichodem leta jsem olej vymenila za mesickove pestici mleko z weledy, to mu byly odhadem tak 3 mesice. Mydlo pouzivam od doby, co se placa v blate, pisku a je spinavy, tak cca od roku. A taky ne denne. Sampon mel poprve na hlave vcera v 16 mesicich.
Zkus misto otirani oplachovat malou pod tekouci vodou v umyvadle, nechavej hodne vetrat bez plenky.
Já doporučuji Gilbert emulze. Je dostupná v DM a jsem spokojená. Syn je bez opruzenin.
@vedma007 no měli jsme pampers plenky ale teď máme happy a happy ubrousky sensitive, malou jsem teď dala pod umivadlo a brečela ale zvladly jsme to a větrat ji nemuzu nechat na podložce protože má ortopedickou vložku kvůli kyčlí a tu musi mít furt na sobě ![]()
@Musinka45 píše:
@vedma007 no měli jsme pampers plenky ale teď máme happy a happy ubrousky sensitive, malou jsem teď dala pod umivadlo a brečela ale zvladly jsme to a větrat ji nemuzu nechat na podložce protože má ortopedickou vložku kvůli kyčlí a tu musi mít furt na sobě
Ještě můžeš zkusit látkové plenky. Není v nich takové teplo a asi i trochu vetraji. Vlhčené ubrousky vyhoď nebo s nima umyj záchod.. I když jsou sensitive, obsahují dráždivé ropné hnusy. Malá si na vodu zvykne, uvidis, naše po narození vodu nesnasela třeba půl roku, umyvala jsem ji zinkou z látkové pleny, nahratou teplou vodou, to se jí líbilo.
@Bamace mala u toho strašně pláče tak že ji musim dat plinku a bud jest nebo na ruky nevydrží ležet ![]()
Jedinou kosmetiku kterou používám je znacky Dr. Konrad olej do vody. Jinak nic jineho. Nemazu pravidelně sudocremem, jen když má červený zadeček. Asi právě proto mám pořád jedno balení od prvního syna
prebaluji často a omyvam zinkou. Vlhcene používám jen na cesty.
Jo a čtu, že máte červený zadecek. Zkusila bych uvařit repik a potírat zadeček, případně přidat do koupele.
Často přebalovat, zkusit jiné pleny, hodně ji nechávat větrat bez plenky. Nepoužívat vlhčené ubrousky, ale otírat např. Perlanem s Medvídkem (to je taková emulze olej+voda), je to zároveň náhrada za mazání, takže pak už není potřeba ničím zadeček mazat.