Novorozenec holčička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5814
23.7.20 19:27

… já teda u obou dcer vlhčené ubrousky používala - kupovala jsem ty od Hippu - a s opruzeninami jsme neměly problém - jak už tu zaznělo, co nejčastěji přebalovat, mazala jsem buď Sudocremem, nebo Aviril olejíčkem a nechávala větrat… u syna totéž… :) Pokud jde o spaní, první dcera spinkala už od narození ve svém pokoji, vstávala jsem k ní zhruba co dvě hodiny (první tři měsíce), prostřední dcera ze začátku spinkala taky ve své postýlce, ale po nějaké době jsem ji vzala do postele k nám (spala tak asi do půl roka věku) a syn s námi v posteli spal od narození (taky zhruba ten první půl rok, teď je mu 14 měsíců a dávno spinká ve svém pokoji)… neboj, spaní se těm miminkám změní ještě milion pětkrát, navíc všechna chtějí cítit maminku u sebe, aby se pomazlily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
23.7.20 19:34
@Natálka26 píše:
Děti jsem nikdy nemazala, používám pouze kojenecké koupel od Weledy, to samé pod plenku, používám krém od weledy. Pokud ji mas takhle opruzenou tak co nejvíc větrat, nepoužívat ubrousky, zkusit změnit značku plen, v případě nutnosti kdy má opravdu ošklivé opruzeniny tak použit imazol. V noci se budit bude ještě dlouho a pokaždé jinak, moji je 5 měsíců a pokaždé spí jinak.
… Weledu používáme teď, co jsou děcka větší - holky si oblíbily přípravky do koupele - krásně to voní - hlavně ten mátový s medvídkem :oops: Ale jinak používáme prakticky všechny výrobky, jsem s nimi moc spokojená :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
23.7.20 19:39

@Krissttie

Souhlasím je skvělá, nejen pro děti, ale i kosmetika pro dospělé. A prodejna v Praze ve Zborovský je tak skvělá, ze si musím zakazovat tam chodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
23.7.20 19:51
@Natálka26 píše:
@KrissttieSouhlasím je skvělá, nejen pro děti, ale i kosmetika pro dospělé. A prodejna v Praze ve Zborovský je tak skvělá, ze si musím zakazovat tam chodit :mrgreen:
… jooo… jooo… od doby, co mají e-shop, tak jsem ztracená… resp. náš rodinný rozpočet je totálně… tam… :mrgreen: Ne, teď vážně - je skvělá, přešla jsem na ni zhruba někde kolem roku věku dětí a ani u jednoho neznáme nějaké kožní potíže, díky bohu :) Pokud jde o mě, používám hlavně přípravky na obličej a taky deodoranty (krásně voní), samozřejmě krémy na tělo, celá rodina zubní pasty, holky každá mazátka na rty a tak… Co jsem ale nezkoušela, tak jejich krémy na opalování - nemáš zkušenost? Než je objednám? :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
23.7.20 20:02

@Krissttie

Dětskou 50 jsem měla loni poprvé. V Chorvatsku a přesto se spalily, ale asi to nebylo weledou protože kamarádka mazala biodermou a děti se ji spalily taky, takže letos kupuju UV obleky pro děti. Ale weledu koupím, jsem s ni spokojena. Na normální tropické léto u nás používám non toxic krém od Badgeru, ale ten je jen do 30, tak k moři neberu, protože si myslím, ze pro holky by to bylo málo. A pokud toho krému potřebuješ pro víc děti tak aspoň dvě balení, ta 50 je malá a já ji spotřebovala během 4 dnů u moře na dvě holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
23.7.20 20:47
@Natálka26 píše:
@KrissttieDětskou 50 jsem měla loni poprvé. V Chorvatsku a přesto se spalily, ale asi to nebylo weledou protože kamarádka mazala biodermou a děti se ji spalily taky, takže letos kupuju UV obleky pro děti. Ale weledu koupím, jsem s ni spokojena. Na normální tropické léto u nás používám non toxic krém od Badgeru, ale ten je jen do 30, tak k moři neberu, protože si myslím, ze pro holky by to bylo málo. A pokud toho krému potřebuješ pro víc děti tak aspoň dvě balení, ta 50 je malá a já ji spotřebovala během 4 dnů u moře na dvě holky.
… my jsme právě v Itálii - používám pro děti od Uriage sprej na opalování 50+ - líbí se mi na něm právě, že je sprej a má vysoký UV faktor, holky se opálí, ale nespálí… :) Jinak na klasické léto doma používám obvykle Attitude klasický UV faktor 30 :) Díky za zkušenosti - domů ho určitě objednám, jsem zvědavá a do teď mám s Weledou dobré zkušenosti :) :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
23.7.20 23:30
@Musinka45 píše:
@vedma007 no měli jsme pampers plenky ale teď máme happy a happy ubrousky sensitive, malou jsem teď dala pod umivadlo a brečela ale zvladly jsme to a větrat ji nemuzu nechat na podložce protože má ortopedickou vložku kvůli kyčlí a tu musi mít furt na sobě :(

Ale muzes. Nech ji na brisku rozbalenou- to ma nozicky roztazene jeste vic jako zabka ;)
Syn dokonce na brichu spaval od narozeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148926
23.7.20 23:35
@Kriss Tina píše:
Prebaluj často, neutirej vlcenyma ubrouskama, ale omyj prdku cistou vodou a me se na bolavej zadek nejvic osvědčila rybilka.

Souhlasím. Rybilka aneb vinohradská mast je snad nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
24.7.20 08:35
@Kriss Tina píše:
Prebaluj často, neutirej vlcenyma ubrouskama, ale omyj prdku cistou vodou a me se na bolavej zadek nejvic osvědčila rybilka.

Jojo, taky doporučuju Rybilku, když už je zadeček opruzený.

• Citovat
  • Upravit
21680
24.7.20 20:17
@Anonymní píše:
Ahoj mám 13 denní holčičku a poslední 3 dny se mi přes noc budi co 20 min někdy co půl hodinky a někdy i co 1 hoďku, vždycky vydržela spát i 2 až 3 hoďky a to vždycky prebalim nakojim a odřihne dám ji do postýlky a vrtí se je nevrlá :? Nevíte čím to je? Už jsem uvažovala že mám hladové nebo nesite mléko a smolku ma žlutou a teď hnědo žlutou.
A čím mažete své novorozence? Mě doktorka řekla že nechce videt abych používala na malou olejicky a krémy, pry mam koupit indulonu nebo vazelinu ???? co vy na to?
A co jste davali své holčičce na pipinku? Moje mala je celá červená i prdelku i konečniček davala jsem zasip trochu pomohl ale doktorka říkala že vyšel s mody že mám davat masticky mame doma bepanthen ale me přijde že ji nezabírá, pak i sudocrem ale je to takové divné, při utirani ji to strašně pálí protože u toho pláče. Jsem prvorodička. Budu věčná za každé info dekuju moc

Nepouzivas nahodou vlhcene ubrousky? Doporučuji je nepoužívat, schovej sinje na úklid a kup si medvidek Eone, da se trosku olejicku do lahvicky, naredi se vodou a pak strikas na prdelku a stiras jemnymi kapesnicky z krabicky a nebo perlanem, ktery můžeš prat.
Pouzivej bavlnene zinky, ktere namocis do teple vody a prdelku krasne omyjes, pak osusis a docistis tim medvidkem, ktery zanechava ochranny film.
Mam tri deti a nevim prakticky, co jsou to opruzeniny. Mazání doporucuji weledu a v nejhorsim případě, kdyz nic nepomaha imazol z lekarny, ten se smi jen krátkodobě.

https://www.emimino.cz/…-na-zadecky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
24.7.20 20:20
@Jogo-Bela píše:
A co tak prochazim diskuzi, pouzivame eko plenky, muumi baby, bambo nature, ty jsou levnejsi, pripadne i babylove nature… tyhle troje mi prijdou nej… a taky je vytahuju z igelitu, mam je v kosiku na prebalovaku, aby vetraly, je to treba na dva dny a pak doplnim zas

Babylove nature moc doporučuju, jsou dostupné :palec:
 https://www.emimino.cz/…plenky-mini/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
25.7.20 09:09

Ke spinkani bych doporucila perovou zavinovacku, lezi na ni deti spokojene a klidneji spi, kdyz koupis velkou, klidne bazarovou, 90cm nebo 100cm vydrzi ti dlouho a muzes pouzivat jako perinu do tri let.
A dr by mi tak mohla urcovat, co mam mazat na dite :zed: :cert:

Pribyva dobre, nemuze byt hladova? Nebo naopak neprecpava se a nema reflux a paleni žáhy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
7.8.20 13:47

Ahojky měla jsem s malým jako s miminkem taky problémy s bříškem bolelo ho a dost plakal uklidnilo se to až když začal papat příkrmy ve čtvrtém měsíci ale myslím si že to bude spíš tím jak je opruzena určitě ji to pálí taky se nám to stalo jednou jsem si nevšimla že je pokakany byl v plence déle s tím bobkem a během týdne se mu to rozjelo že měl zadeček skoro do krve chudáček můj malý… Hojilo se mu to snad měsíc zacala jsem mu zadek mýt jen vodou hodně jsem vetrala a nechávala ho bez plenky a mazala tenkou vrstvou sudocreamu ale opravdu tenkou čím víc sem tam toho dala tím to bylo horší k vlhcenym ubrouskum jsem se už nevrátila a opruzeniny jsme už nikdy neměli snad to pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí