Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, můžu dávat 4tydenimu miminku převařenou vodu..? Je na nutrilonu, vypije tak v průměru 100ml po 3 hodinách, někdy víc.., ale často chce mlíko i po hodině a půl, tak mě napadá jestli nemá žízeň…?? ![]()
Vodu bych nedavala, dala bych klidně trochu UM pokud chce mléko a vypije ho.
Ve vedrech se může i trochu té převařené vody, ale letos zrovna tropická vedra nejsou. Takže spíš zkus to UM.
Edit: teď koukám, že mu jsou 4 týdny, ne 4 měsíce… no, to je docela jedlík, pokud se dobře pamatuju na své děti.
@iila Fakt? 100 ml si vzala z prsu moje dcera při odchodu z porodnice ![]()
Možná chce vodu, možná má hlad, možná se chce mlékem jen uklidnit. Zkoušej, co bude fungovat.
Právě, zda se mi že hlad určitě nemá.. Proto bych ho ráda zaplnila třeba tou vodou, dělala jsem mu i feniklovy čaj ale ten nechce, ale to spíš kvůli prdikum, má tet docela potíže s bříškem, furt se kroutí a brečí.. ![]()
Kup feniklovy cajik od sunarku je od 1 týdne. Můj Malej je taky na um a dávám mu ten cajik mezi tím.
@Michaelaa90 nemá žízeň, má hlad, 100 ml je docela málo, z vody moc živin nedostane, pak budeš psát Miminko mi nepřibírá
@stinga píše:
@Michaelaa90 nemá žízeň, má hlad, 100 ml je docela málo, z vody moc živin nedostane, pak budeš psát Miminko mi nepřibírá
Právě že přibírá krásně, kolik by měl tedy vypít???
@Michaelaa90 píše:
Právě že přibírá krásně, kolik by měl tedy vypít???
@stinga píše:
A mimochodem napsala jsem v průměru, dělám mu to na 130 ale někdy něco nechá někdy vypije celý.
@Michaelaa90
Vypít by měl tolik kolik vypije… Na to není univerzální odpověď, každé dítě je jiné. Já teda sice kojím, ale kojím na požádání a žádné, že jedl si před dvěma hodinami hlad mít nemůžeš. 😃 I v noci i co dvě hodiny třeba… Je to normální má prostě hlad. 🙂
@Karleon píše:
@iila Fakt? 100 ml si vzala z prsu moje dcera při odchodu z porodnice
Jo, pokud mě paměť nešálí, tak to ze začátku byly dvacítky, třicítky… je teda fakt, že jsem se k tomu zpočátku snažila i kojit, ale s tou mojí laktací to byla dost bída.
@Pepinka23 píše:
@Michaelaa90
Vypít by měl tolik kolik vypije… Na to není univerzální odpověď, každé dítě je jiné. Já teda sice kojím, ale kojím na požádání a žádné, že jedl si před dvěma hodinami hlad mít nemůžeš. 😃 I v noci i co dvě hodiny třeba… Je to normální má prostě hlad. 🙂
Nás v porodnici tehdy instruovali, že UM určitě ne dřív než po 3 hodinách. No nešlo to, dcera rozhodně chtěla jíst častěji a v malých dávkách.