Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Karleon píše:
@iila Fakt? 100 ml si vzala z prsu moje dcera při odchodu z porodnice
A moje dítě nevypilo 100ml na dávku ani v půl roce… ![]()
Zakladatelko klidně tu vodu vyzkoušej. Nebo nějaký čaj. Třeba fenyklový ![]()
@Pepinka23 píše:
@Michaelaa90
Vypít by měl tolik kolik vypije… Na to není univerzální odpověď, každé dítě je jiné. Já teda sice kojím, ale kojím na požádání a žádné, že jedl si před dvěma hodinami hlad mít nemůžeš. 😃 I v noci i co dvě hodiny třeba… Je to normální má prostě hlad. 🙂
Ale s UM to funguje jinak. Nemůže se mu dávat UM co hodinu protože by ho z toho bolelo břicho ještě víc. UM se dýl tráví.
@Michaelaa90 píše:
Právě ho nechci moc přecpavat..![]()
Přecpávat? Tak když si to mléko vezme tak ať ho má. Já dávala UM kdykoliv chtěly, z vody nic nezískali. Mimino potřebuje mléko a ne vodu. Kdyby mu byli 4 měsíce tak OK, ale ve 4 týdnech má mít jen mléko.
Um se muže dávat dle potřeby. Mas to napsané i na krabici. Hipp to tak má 100%.
@Natálka26 píše:
@PeBa12Um se muže dávat dle potřeby. Mas to napsané i na krabici. Hipp to tak má 100%.
Naše dětská říkala něco jiného…
Hele tabulkami na krabici se nerid mě měla mala pít 120 ml a dávala 200 někdy 230 ml úplně v pohodě a new obézní nikdy nebyla
spíš hubený ale to máme v genech a detska řekla ať dávám dle potreby
Tak mu kdyžtak příště v mezi krmení rozmíchám jen 30 a nekdY trochu vody a uvidím
jinak děkuji za názory..
@Šmoulice píše:
A moje dítě nevypilo 100ml na dávku ani v půl roce…Zakladatelko klidně tu vodu vyzkoušej. Nebo nějaký čaj. Třeba fenyklový
Přesně.. Mě když dr říkala že by mohla vypít i 130ml ve 3 měsících, tak jsem koukala jak puk
Vytahla sotva 70-90ml..
@mackA159 píše:
Přesně.. Mě když dr říkala že by mohla vypít i 130ml ve 3 měsících, tak jsem koukala jak puk
Vytahla sotva 70-90ml..
Taky si myslím že je dost i těch 100ml.. Víc než těch 130 mlíka malej ani nevypije.. Proto si myslím že by byla vhodnější ta voda, a hlavně i po ty 100 je vidět, že už má dost a má co dělat aby se trochu vykrkal.. A vzhledem k tomu že má problémy tet s bříškem by ani nebylo dobré ho pořád krmit ne? ![]()
@PeBa12 píše:
Naše dětská říkala něco jiného…
To je možný, ale i na krabici mas napsáno, ze můžeš podávat dle potřeby a tabulka je pouze orientační.
Tak nase mala vypije normalne 120, nekdy i 150, dnes je ji 6 tydnu
je to maly zrout… ale ji jen pres den a vecer vytuhne a spi i 6-8hodin… ma necelych 5kg a pry je vsechno ok, i podle detske… vodu davat nechci a ani nemam davat, jen mleko a proste kdyz ma hlad, tak dostane najist, prece ji nenecham plakat (a ze to je nekdy poradny rev) ![]()
A jak spí?? A když se nakrmí, kolik vypije po té hoďce a kousek?? Cucne si nebo vypije víc?? Mně se třeba holka krmila co 2 hodiny (um),než jsem přišla na to, že chce spíš spát než jíst(má špatný spánkový přechod ještě teď) Kolik ti vypije za den??
@pajulineneska píše:
Kup feniklovy cajik od sunarku je od 1 týdne. Můj Malej je taky na um a dávám mu ten cajik mezi tím.
Cukr s cukrem… Není jednoduší udělat normální čaj?
Tak nám bylo řečeno že dítě na UM musí přijímat i jinou tekutinu takže buď koupit čajík nebo dávat cucnout vody určitě můžeš ![]()