Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já se zeptám jinak, nemáš větší prsa, nebo bradavky? Já tenhle problém měla, kluk mě bolestivě tahal a i přitom polykal dost vzduchu- takže potom měl i prdíky. Ze začátku jsem tedy musela při kojení ležet a hlídat, jak kluk bere bradavku do pusinky- pomoci mu ji tam dát. Co se týká odsávání nebo kloboučku, možná to na přechodnou dobu není špatný nápad. S lahvičkou radši možná opatrně- já prodělala hnisavou angínu, když byly klukovi cca 3 měsíce, musela jsem kvůli omezení nákazy dítěte mlíko odstříkávat a sterilizovat, pak byl krmený z lahvičky a po pár dnech, kdy už jsem mohla zase normálně kojit, měl trochu problém vzít prs. Ale pak v pohodě.
@pistalka1974 píše:
Já se zeptám jinak, nemáš větší prsa, nebo bradavky? Já tenhle problém měla, kluk mě bolestivě tahal a i přitom polykal dost vzduchu- takže potom měl i prdíky. Ze začátku jsem tedy musela při kojení ležet a hlídat, jak kluk bere bradavku do pusinky- pomoci mu ji tam dát. Co se týká odsávání nebo kloboučku, možná to na přechodnou dobu není špatný nápad. S lahvičkou radši možná opatrně- já prodělala hnisavou angínu, když byly klukovi cca 3 měsíce, musela jsem kvůli omezení nákazy dítěte mlíko odstříkávat a sterilizovat, pak byl krmený z lahvičky a po pár dnech, kdy už jsem mohla zase normálně kojit, měl trochu problém vzít prs. Ale pak v pohodě.
@GoldGirl Zkousela jsi mu zatlacit na bradicku, aby vic otevrel pusu?
Nevim v jake poloze kojis, ale mne v porodnici sestry rikaly, ze na tohle je nejlepsi ta fotbalova poloha. Ale ja to nedelala, pac jsem si tam dite proste neuměla nastelovat.
Takze jsem u prvniho pouzivala kloboucky a ted s nima nejspis taky zacnu, pac jsem taky chvili po porodu a pri prisati to boli, ze se mi kroutí prsty u nohou. Ale jak uz chvili taha, tak to povoli.
Mám 14 denní miminko. V porodnici nám říkaly, že kloboučky v tomhle případě nepomůžou. Zkoušela jsem 1× klobouček od Medely a stejnak mě to bolelo. Asi týden mě bolelo přisátí jako čert, ale teď už je to dobrý.
Bradavky jsem mazala Bepanthenem a v porodnici jsem dostala hydrogelove polštářky na bradavky. K tomu jsem měla i svoje hydrogelove polštářky.
Pokud chceš laktační poradkyni, tak ji kontaktuj, i přestože je svátek nebo víkend. Kvalitní poradkyně pomůže alespoň telefonicky svatek-nesvatek.
Poradkyni oslov kdykoli, já té své psala v neděli, kdy nás pustili z porodnice, někdy ve čtyři odpoledne, za dvacet minut mi volala a v šest byla u mě. A hned od dalšího kojení skončil řev a začalo skoro dokonalé sání.
Ty jo holky, je super, že vlastně ty laktační poradkyně teď jsou
Když se před skoro 18 lety narodil můj kluk, tak jediná možnost byly sestry v porodnici, případně tuším dětstí doktoři, a bohužel nebyli furt k dispozici… tohle je fakt výhoda. Tak jestli to je takhle, tak bych poradkyni kontaktovala ihned a kloboučky ani odsávačky neřešila..