Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyz jste si nasly noveho partnera, kdy - po jake dobe jste ho nechaly u sebe prespat a kde??v pripade ze vy spite s detmi, spi i on s vami nebo na gauci nekde jinde?
Kdybych chtěla aby spal někde mimo, (např. gauč) tak ho neberu ani spát k sobě domů. Co to má poté za význam?
Kdysi jsme s manželem bydleli po malých bytečcích s jednou postelí- v ní jsem spala já a jeho dcerka ![]()
Zprostredkovane od kamaradky-ma noveho partnera a bydli v 2+1. Normalne spi kamaradka s detma v loznici, kdyz tam ma partnera, tak spi deti sami v loznici a oni na gauci v obyvaku. Spat u ni doma zacal az tak po cca pul roce.
@RyBANA píše:
A odkdy umí táta péct?
Znám to z druhé strany a u teď už manžela jsem poprvé přespala asi po půl roce. Ono když jsou v tom děti tak není kam spěchat.
A k druhé věci, určitě spát s partnerem. Proč by jsi ho jinak k sobě zvala? Pokuď máš možnost děti přestěhuj už nastálo do pokojíčku, ať tok potom necítí jako že tam musí kvůli novému partnerovi, který zabere jejich místo. Stejně by tam dřív či později šli a partneři mají spát spolu.
@Saman proč mají spát partneři spolu? To je někde napsáno, přikázáno?
Jinak k zakladatelce, pokud chceš spát s partnerem, nezbyde než nechat děti samotné. Je v mých očích divné, brát si ho do pokoje k dětem. Zase na druhou stranu s otcem spí děti od malinka, a to přitisknuté na něm, ale nový partner je vlastně cizí chlap, takže bych volila způsob oddělených místností.
@terinka4444 No je to můj i takový všeobecný názor. Samozřejmě se každý může řídit podle toho jak mu to vyhovuje, ale zakladatelka se tu ptá na názory, tak odpovídám.
Utužuje to partnerský vztah, nejde jen o sex, ale i mazlení, intimitu, povídání přes usnutím atd. Spoustu vztahů, kde se partneři na noc odstěhují jde do kopru. A zvlášť asi u nového vztahu, chceš trávit čas s partnerem a ne být odsunut do jiné místnosti.
No jen že píšeš partneři „mají spát spolu“, protože je to všeobecný názor. Já bych právě taky řekla, že partneři mají spát tak, jak to vyhovuje jejich rodině. Je to stejné jak děti mají spát v postýlce v pokojíku.
@terinka4444 Hele, zakladatelka sama píše „jak jste to dělali vy“. Já tam nebudu vypisovat milion frázi, jako „já si myslím, já osobně“ atd. Nikomu nic nevnucuji, jen píši co si myslím. Samozřejmě, že si každý má spát jak to vyhovuje, ale většině právě vyhovuje, spát spolu. To bych taky mohla napsat, že třeba partner nebude spát vůbec. Protože někomu vyhovuje v noci nechodit spát. Jsi po ráno nějaká rejpavá a bereš to moc striktně.
Nejsem rejpavá, jen mě zarazila formulace a partneři mají spát spolu. Proto jsem se ptala, kdo to nařídil, že mají spát spolu.nic víc nic míň