Pocit zamilovanosti

31
12.7.14 23:46

pocit zamilovanosti

Dobrý večer. Předem bych chtěla poděkovat všem těm, kteří si najdou čas mi zkusit poradit. Možná to některým z vás příjde, jako naprosto malicherné a zbytečné téma, ale jako mladá holka bych chtěla znát názory starších a života zkušených žen ;) Začnu trošku popořadě. Byla jsem dva roky „přítelkyní“ jednoho staršího umělce. Z mé strany veliký obdiv a úcta. Doslova románový vztah, na který budu vzpomínat celý život a který mi nikdo a nic nenahradí. Ten „vztah“mi dal do života hodně, vlastně mě dotyčný naučil milovat. Jsme stále v kontaktu, něco takového nejde utnout. Ovšem oba jsme věděli, že nás nečeká žádná budoucnost a neměla bych se bránit něčemu s perspektivou. Neumím a nechtěla jsem nikoho hledat a tak jsem si řekla, že se nechám překvapit a třeba se někdo objeví. No a stalo se to, že se mi po dlouhých letech ozvala moje dětská láska :oops: Kluk se kterým jsem zažila první pusu a první vodění se za ruce. chtěl vědět, jak se mám atd. že jsem se dlouho neviděli (5 let),můžeme něco podniknout, moc rád by mě viděl. Ovšem téže noci mi poslal na fb velmi dlouho zprávu, jejímž obsahem bylo, že mě už půl roku nemůže dostat z hlavy a lituje toho, že to mezi námi skončilo, že mi to chtěl napsat už několikrát, ale nenašel k tomu odvahu, ale teď už to nemůže vydržet, u žádné slečny prý nenašel to kouzlo, které mám já…no bylo to dlouhé. řekla jsem si proč ne, znám ho, vyhnu se trapnému představování. Za ty roky už jsme přece jen dospělejší. Proběhlo pár příjemných schůzek a my jsme si řekli, že to tedy zkusíme, jako tentokrát dospělý pár. Následovaly výlety, pozvání k němu do bytu a také chata s přáteli. Užívala jsem si to, ovšem předevčírem mi od něj přišla zpráva, že neví co se s ním děje, ale že zatím necítí pocit zamilovanosti, že mě zatím bere spíše jako nejlepší kamarádku, které může vše říci. že ho to velmi trápí a obává se, že pokud ten pocit nepříjde, budeme to muset ukončit. To mě zarazilo, jeho chování totiž doposud naznačovalo, že je vše v pořádku. Napsala jsem mu, že to chce čas, že mezi námi je dlouhá pauza a zamilovat se nejde na povel a ze dne na den. U mě to přichází také postupně. tak jsme se dohodli, že tomu dáme čas. Ovšem začínám mít jisté obavy a vlastně nevím, jak se teď chovat. ještě si promluvit? Dělat, že se nic neděje? Začíná se ve mně vytvářet strach z toho, že to nemůže dopadnout dobře. Jsem racionální, vím, že pokud to nevýjde, svět se nezboří, ale nechci to jen tak zahodit. Mám dotyčného velmi ráda a dovedu si s ním budoucnost představit. Možná je to až pubertální, možná na to ani žádná rada není. Ale opravdu mě to trápí. Potřebovala jsem se vypsat. Děkuji všem, kteří dočetli až sem :mavam: N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
13.7.14 00:01

Myslím, že prostě moc přemýšlíš…
Ono to stejně nějak dopadne. Vlastně tohle nejde prohrát, jenom vyhrát. :kytka: (říkej si to, až půjdeš na další rande)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.7.14 00:08

Až do této chvíle, jsem si právě říkala, že nebudu nic plánovat a řešit (toho jsem si užila minule dost) a budu si užívat teď a tady. Ovšem přítel neustále přemýšlí, většinou posilněn alkoholem. A nasadil mi zkrátka brouka do hlavy. Taková zpráva zkrátka zamrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
13.7.14 00:17

Nepromlouvat si. Promlouvat si bývá pro chlapy příjemné asi jako návštěva zubaře po 5 letech. K čemu byste jako měli dojít? Možná si tě chlapec za ty dva roky kapku zidealizoval a teď se nemůže srovnat s realitou.

@omites Tohle by šlo prohrát například tak, že by zakladatelka začala kmitat a snažit se, aby chlapci „přišel ten pocit zamilovanosti“. Čímž by měl dotyčný prvotřídní servis a zároveň otevřené dveře, pokud by ho zaujala jiná - stačilo by konstatovat, že halt ta zamilovanost nepřišla… a on to říkal, že ji bere jen jako kamarádku…

Jinak se chovej tak, jak to cítíš, ale nezapomínej, že on do tebe není zamilovaný, že to bere jen jako kamarádství (s výhodami).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.7.14 00:28

@Knihomyš Děkuji,cením si každého názoru ;). Rozhodně doma nesedím s hromadou kapesníků. Už jsem si v životě zažila horší věci, ale trápí mě to. Budu muset asi zbrzdit aby mi to nepřerostlo přes hlavu. Ovšem upřímně musím říct, že kdyby mi na začátku nenapsal to co mi napsal, vůbec to nehrotím. Ale začalo to slibně a ve mně (bohužel) se vytvořila jakási naděje, že to bude fajn. A s každou schůzkou a výletem tento pocit jen a jen rostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.7.14 00:30

@Knihomyš no právě, když se uklidní, řekne si, že může akorát vyhrát, tak to nakonec dopadne dobře.
Když bude přemýšlet, že prohraje a co má udělat pro to, aby ne. tak to akorát pokoní.
Takže klid, nohy v teple, přirozenost a šarm, Jde to jenom vyhrát. Prohrané už to je.

Já takhle přistupuju ke klientům. Můžu jenom vyhrát, ztratit není co. A vracejí se mi. :kytka:
Možná je to složutější úvaha, ale mě to takhle daleko míň stresuje. Čemu tím prospěje, když se stresne a začne dělat kraviny - třeba to přehnané podlézaná, co naznačuješ. Nebo nějakou křeč v rozhovoru.

Pokud ho nakonec nedostane, nestál za to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
13.7.14 00:35

Můj sujektivní pocit je, že mu to prošlo moc snadno. Nechce trochu „lovit“, zažívat to vzrušení ze hry? Možná, že je o 5 let starší, to ale u chlapů nemusí znamenat dospělejší… Nevím, kolik vám je, ale je možné, že to prostě jen zkusil a sbírá zkušenosti. Stejně jako ty.
Na tvém místě bych ho shledala pro partnerství ještě nezralým a nechala svým úvahám a hledala dál. Buď se mu ten „pocit zamilovanosti“ dostaví nebo ne. Jeho věc. :nevim:

P. S.: Víš, co mě zarazilo? Ten obsáhlý úvod o tvém předchozím vztahu… Nakonec je téma o něčem úplně jiném… Nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.7.14 00:42

@omites Děkuju :hug: už pár let se snažím naučit pozitivnímu myšlení, ale přiznávám, že to občas není dvakrát lehká záležitost. Růžové brýle naštěstí nemám, ale mám dotyčného ráda a mrzí mě tato situace, která bohužel nastala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.7.14 00:45

@LaskonkaN kolik ti vlastně je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.7.14 00:46

@Lomikára Ano, úvod je opravdu obsáhlý, je to tím, že jsem se chtěla vypsat aby se mi ulevilo a jelikož jsem v předešlém „vztahu“ byla více než šťastná asi jsem si to tak nějak chtěla připomenout. Opravdu myšlenky mi šly z hlavy naprosto volně a takhle nešikovně to dopadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.7.14 00:46

Promlouvat? O čem? Kecama tu zamilovanost nepřivoláš už vůbec. Tak to prostě ber jako s tím umělcem. Neupínej se na něj, ale normálně ve vztahu pokračuj, když to nechceš přerušit. Hlavně žádný velký závazky, žádný společný majetek, žádný děti. A až potkáš toho pravého, s kým to bude vzájemné…no však už to znáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.7.14 00:50

@omites 20 let, vím je to poměrně málo. Jsou tady závažnější diskuze, moje vypadá pomalu jako výsměch a naprostá malichernost mladé holky, vždyť vlastně o nic nejde, ale já jsem potřebovala trošku nakopat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.7.14 00:52

@Gina108 Ne ne, závazky opravdu ne :) mám sice kolem sebe pár kamarádek značky nastávající maminka, ale to opravdu u mě nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
13.7.14 07:06

Hlavně okolo něj neběhej, to by mohlo víc uškodit než pomoct, chlap musí dobývat, takže mu zruš pár schuzek a dej přednost kamarádkám, uvidíš co to s ním udělá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
13.7.14 07:45

Rozhodně bych si nepromlouvala, to je blbost největší.
Radila bych ubrat ze tvé strany plyn. Pokud tě chce, tak ať tě musí dobývat, snažit se, nebýt mu kdykoli k dispozici, dát mu najevo, že pro tebe není pupkem světa a že máš i jiné zájmy a možnosti…Zkrátka pokud ho má něco přimět uvědomit si lásku k tobě, tak by ho mohl přimět strach, že tě nemá jistouz a můžeš mu frnknout…Žádné podstrojování atd., právě naopak…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky