Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel si našel v práci milenku odešel s ní do bytu a mě s dcerou nechal ze dne na den. Je to dva měsíce co od nás odešel. Nastěhoval se jěště tak aby jsme ho každý den potkávali. Jeho milenka nesnášela mojí dceru a tak jí vyrazila z jejich bytu načeš manžel nedokázal ani zareagovat
Když jsem mu psala nebo volala nebral vůbec telefony ani neodepisoval na zprávy a když už mi to vzal tak mě urážel a posílal do blázince
Bydleli jsme ve společném bytě v podnájmu ze kterého se musím nyní odstěhovat jelikož zde platíme 15000,–kč a to bych sama opravdu nedala. Majitelé mi řekli že si už našli jiné lidi že musím do týdne byt vyklidit. Manželovi jsem to volala byl na víkendu na chatě. Ale v pondělí se mi sám ozval a vyslechl mě že se chci stěhovat a musím!! Nabídl mi že mi pomůže že mipošle po našem kamarádovi peníze a poslal 9000,–kč chtěla jsem se stěhovat 40km od našeho města ale on nechce. Pořád mě přemlouvá abych šla jen o 15 km vzdáleného městečka. Ted když ho prozvoním ihned zavolá zpátky i dceři. Ptal se mě jestli může za dcerou jezdit ale když jsme bydleli zde tak ani nejevil zájem já ho nechápu. Když jsem se ho zeptala jak se máš řekl mi jo dobrý. Svým způsobem ho mám stále ráda byli jsme spolu 14 let. Potřebuji znát názor jiného člověka co si o tom myslí. Vím že bych ho měla kopnout do pr… ale nějak mi to prostě nejde. A ani nevím proč takhle najednou otočil svoje chování. Když ho potkám v autě s ní tak sotva pozdraví když je sám tak hned zdraví pane bože jak malej vůbec ho nepoznávám. Asi sem taky blbá ![]()
Ahoj, pokud se chceš stěhovat 40 km od místa kde jsi nyní a on nechce, a ty si myslíš, že by vám tam bylo s dcerou lépe, tak bych se asi moc na jeho přání neohlížela. Aspoň ho nebudeš potkávat a 40 km není zase tak daleko, aby se nemohl stavit za dcerou (jasně 15 km je pohodlnější).
Kolik dceři je a jak vnímá odchod tatínka ona?
Já bych se zařídila dle toho jak já uplatím nájem a uživím sebe i s dítětem, pokud od tebe dokázal odejít ze dne na den, nemáš jistotuže v budoucnu to bude jinak, chce tě pořád ovládat a jakmile se podvolíš chování bude naprosto stejné
Ahoj, odstěhovala bych se těch 40 km a pokoušela se najít někoho, kdo si Tě zaslouží. Že se sebere a odejde k jiné, budiž..Ale že nechá nějakou takovou… vyhodit vlastní dítě z jejich bytu, tak to bych teda neskousla..
A jéje další chlap co podlehl svodům..je mi to líto. Ale jak jsem to tak četla, nedávám jemu a té nové příliš šancí, je jen okouzlenej a prostě zblbnul, ale až ho to přejde a naskočí mu opět mozek, uvědomí si jakou udělal chybu..myslím, že vás má stále rád, jen teď prostě neví. A co bych udělala já, no s mojí horkou hlavou už by nežil
Né vážně, asi bych mu ukázala, že se obejdu i bez něj, ať si jde, když mu nejsme dost dobrý. Zkrátka bych mu sebrala tu jistotu a dala najevo, že na něj nebudu čekat, jedině tak, by mohl přijít k rozumu. Drž se.
Odstěhovala bych se podle sebe, na nej bych ohledy nebrala
a není pravda, ze si později uvedomi, ze udelal chybu. muj otec si to neuvedomil dotedka (15let) a tise trpi ![]()
Jsem v podobné situaci, manžel se vrátit nechce, ale chce ať se nikam nestěhujeme, chce volný přístup k dětem, žádná pravidla, mně to ubíjí, každý mi říká ať se odstěhuji, že mi bude lépe. Asi to udělám. Udělej to taky, to co chceš ty, buď se manžel vrátí a dáte to znovu dohromady, nebo ty budeš mít klid, dál od něj. Asi tím že se musíte odstěhovat si teprve uvědomil vážnost situace, že o vás opravdu přijde. Moc tě chápu můj je taky zmetek, ale pořád mám pocit, že ho mám ráda a že bych chtěla aby se to mezi námi spravilo. Jinak jestli jste manželé, jak to máte s rozvodem? Zažádej si o dítě do vlastní péče a alimenty, budeš vědět na čem jsi, kolik budeš mít peněz atd. On ti něco dává na malou?
Anonymní XY
Odešla bych i 40 km daleko
jemu na vás nezaleželo a nechal vás ze dne na den, vím, že ho máš pořád ráda, ale ukaž mu to samé, že ti na něm a jeho rozhodnutí taky nezáleží.
Trochu zmatečné, ale plně chápu, v tomhle stavu je skoro nemonžé zachovat chladnou logickou hlavu. Což ostatně platí i pro mladého pána, respektive ten se v tom bude placait ještě hloubš - patrně se dostal do vleku nové paní domácí a ta s ním mává, co si má vůbec myslet. Osobně bych řekla, že ani on nemá přání za vaším vztahem a rodinou pálit mosty, ale momentálně asi fakt nedokáže čelit přáním milenky, která by to tak ráda viděla a zřejmě i nakazuje.
Tudíž z tohoto důvodu bych sice manžela nepropouštěla úplně z jeho povinností, ale brala bych v potaz, že s ním bude přetěžké pořízení, a proto bych se soustředila jen na sebe, a vlastně i spoléhala. Dělala bych to, co bych v současné chvíli viděla jako důležité pro sebe a děti. Co zvládnu já, bez cizí pomoci, prootže na tu se fakt momentálně spoléhat nelze. Práva sice máš, ale co jsou práva proti tomu, když s echlapovi přestěhují mozkové buňky jaksi.. dolů.
Dceři je 9 let a dcera byla na tátu vždycky fixovaná ale jak na ní kašlal dcera ho úplně začla snad nenavidět. Ale ted jakoby zase otočila myslím že ona ho má stále ráda je to přece její otec.
@Didlinka posílám hodně síly. Manžel v tom asi taky pěkně plave - ale nedala bych na něj a odstěhovala bych se tam, kde mi s dcerkou bude líp a kde líp uplatím nájem, nikde není psáno, že Tě bude chtít podporovat pořád - nová paní o téhle podpoře podle mě vědět nebude a když na to přijde bude zle - on se před ní nezastal dcery, takže proti ní asi nepůjde, možná časem, ale proč čekat…
@Didlinka myslím, že v novém vztahu není moc spokojen, zpočátku měl pocit, že ano a teď mu spadly růžový brýle a lituje toho, před ní je frajer a má vše na háku…podle mého přetvářka a chce se vrátit, nechat tomu volný průběh, dávat dceru jen, když ona u toho nebude a čekat, bude jen na tobě, zda ho vezmeš zpět…já bych to neudělala
pozn.: podobně se chová můj fotr, má černé svědomí, mám ho prokouklého až na kost!
@Didlinka přijde mi, že ho možná hryže svědomí, nebo, že by nebyl tak moc šťasten v novém vztahu???každopádně rozhoduj se dle sebe, pokud se chceš - respektive musíš stěhovat jinam urči si sama kam, nenech si od něj do toho mluvit, přepni to nouzového, tedy praktického režimu sepiš co nejdřív žádost o alimenty ať jste s malou zaopatřené, nenech si ovlivňovat dál život manželem, to on odešel, takže ty teď chceš jen žít dál a do toho už ti on nemá právo mluvit, z praktického hlediska bych asi co nejdříve podala žádost o rozvod, než se s milenkou uvrtá do nějaké půjčky, která by se pak mohla týkat i tebe jako oficiální manželky
Mám pocit, že manžel asi není úplně spokojený jak si představovala a jak to na začátku vypadalo…možná že by to chtěl vzít zpátky…jen soudím z jeho chování.
A jak se zachovat?…to je těžké…chápu že jste spolu dlouho a máte holčičku, ale pravidlo „udělala to jednou, udělaá to znovu“ dle mého platí…a kor když bude vědět že ho vezmeš zase zpátky ![]()