Odchod manžela - co myslíte?

2
12.7.14 09:17

odchod manžela - co myslíte?

Manžel mi před porodem sdělil, že mě nemiluje a nechce se mnou být jen kvůli dítěti. Důvody proč se mnou nechce být mi sdělil, ale přijde mi to irelevantní, jelikož nechtěl nic řešit, nechtěl do poradny, nic zkoušet, prostě chtěl pryč. Vidím to tak, že mi vlastně celý vztah nebyl schopen říct, co mu vadí, nelíbí se mu atd. a nechal to takto vygradovat. Po narození dcery jsme spolu ještě bydleli do jejích šesti měsíců, ted je jí devět měsíců. Většinou nebyl doma, s odstupem času se přiznal, že dost pil, protože nevěděl, co má dělat. Ví, že mi nepomáhal, stydí se za to, jak se choval a uvědomuje si, že to byla chyba. Následně jsme se tedy s dcerou odstěhovaly, do bytu, jeho provoz platí on. Dceru vídá dvakrát týdně, protože manžel může pracovat z domova – je s ní tedy většinou celý den. Pokud něco pro malou potřebuju, koupí to. Ještě tedy doplním, že ke konci mého těhotenství si s někým psal, pak s někým spal – s tou samou a takto to charakterizoval – a nyní i přiznává, že mají vztah. Ovšem vím to já, možná kamarádi, to nevím, ale ani jeho rodina to neví. A stojí si za tím, že neodešel kvůli ní. Nebydlí s ní. Tohle jsou strohá fakta a co mě trápí…
Zachoval se jako deb. l nebo ne?
Proč mu dcera nestála ani za pokus náš vztah řešit, aby s ní mohl být – prý je to jeho vysněné dítě a těšil se na něj – je pravda, že dítě chtěl hlavně on
Nechci jí jednou lhát až se začne ptát, ale co jí říct – že jí má nejrači na světě a stejně s ní vlastně ani žít nechtěl? Pravda je, že s námi žít nechtěl, ale říct to dítěti mi přijde kruté…
A naprosto si neumím představit, že na ní jednou jen sáhne ta jeho, kvůli který to stejně podle mě je – zatím se teda on chová rozumně a dceru vídá opravdu jen u nás doma
Já se cítím čím dál líp, byl to samozřejmě šok a nechtěla jsem to, ale v rámci možností jsem spokojená. Jen mě občas přepadnou pochybnosti typu co jsem napsala a plácám se v tom – momentálně je třeba na vině to, že manžel jel někam na vodu a bude to další víkend bez dcery – přijde mi pak, že je pro něj vše ostatní důležitější a nevím co s tím…

No je toho dost…děkuju za přečtení a komentáře, názory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
12.7.14 09:23

Zachoval se jako deb*l a male decko, ale to ti stejne nepomuze. Zij svuj zivot, casem se urcite najde nekdo lepsi i kdyz ted ti to zni jako klise :hug: a dceri bych to nijak nepredesilala, ony si ty deti udelaji hodne rychle nazor samy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
12.7.14 09:23

Myslím, že to měl říct před tím, než jste měli malou, tímto celou situaci značně zkomplikoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
12.7.14 09:24

Neřekla bych, že se zachoval jako debil. Naopak je možná lepší, že ti to řekl narovinu, než aby jsi v šestinedělí zjistila, že se tahá s jinou. Takovýhle věci se bohužel dějou. Je mi to líto, drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
12.7.14 09:24

Vím, že tě to bolí, ale udržovat vztah jen kvůli dítěti nemá smysl. Je lepší utnout to teď a dát ti vlastně šanci potkat někoho kdo k tobě jde lépe a s kým můžeš prožit mnoho krásných chvil. Bylo sice od něj nezodpovědné, že s tím nepřišel dříve, ale ty by jsi chtěla být bez své dcerky? Ochudit se o její úsměv. Prostě to tak dopadlo a ty máš život před sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
12.7.14 09:31

Deb. l to rozhodně je, že to nechal zajít tak daleko, je to vůči vaší dceři nezodpovědné a bezohledné. Na druhou stranu, zůstávat ve vztahu „jen“ kvůli dítěti není řešení, stejně by to neklapalo, navíc tě podvádí a dítě by rychle vytušilo, že to není OK. Jen z praktické stránky- je fajn, že má o dceru zájem, že ti financuje bydlení a tak. Ale rychle si tuto pomoc vyřeš i právně. Protože až ho přejde špatné svědomí a zapracuje přítelkyně (brzo jí začne vadit, že tečou peníze z „jejího“) tak už tak hodný a vstříckný nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.7.14 09:34

@lleennttiillkkaa jo to je super jednat na rovinu, a co si tak osobni krizi vyresit v sobe a mit nejake hodnoty jako rodinu apod. a problemy resit doma a ne hned hledat nekoho „kdo mi bude rozumet lepe“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.7.14 09:36

@mihiha naprosty souhlas s @BaMaK co se tyka tech financi. To chce vyresit co nejrychleji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.7.14 09:37

@mihiha
je mi líto čím musíš procházet, rozumím jaký je to stres ale zkus si trochu srovnat myšlenky.. zaměňuješ dvě věci váš vztah a jeho vztah s dcerou do budoucna… to spolu nesouvisí…to že nemiluje tebe ještě neznamená že nebude táta co se zajímá a co má dítě rád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
12.7.14 09:46

Ahoj, k tomu se uz nevracej.Ten kdo odejde bez priciny od rodiny, je ubozak!!Dite vychovas i sama ale deti potrebuji poradnou rodinu.Mam 2.mesicni dceru a cely tehotenstvi a ted kdyz sem nemocna, mam velikou podporu sveho milacka, bez nej bych to nezvladla. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
12.7.14 09:54
@BaMaK píše:
Deb. l to rozhodně je, že to nechal zajít tak daleko, je to vůči vaší dceři nezodpovědné a bezohledné. Na druhou stranu, zůstávat ve vztahu „jen“ kvůli dítěti není řešení, stejně by to neklapalo, navíc tě podvádí a dítě by rychle vytušilo, že to není OK. Jen z praktické stránky- je fajn, že má o dceru zájem, že ti financuje bydlení a tak. Ale rychle si tuto pomoc vyřeš i právně. Protože až ho přejde špatné svědomí a zapracuje přítelkyně (brzo jí začne vadit, že tečou peníze z „jejího“) tak už tak hodný a vstříckný nebude.

Souhlas.

Také tedy netuším, proč to nechal zajít tak daleko, chápu, že nechtěl už nic řešit, když nejsou city a nechce s tebou být, nemá důvod vztah lepit. Dělat to kvůli dítěti je ta nejhorší věc na světě, obětovat se, to nedělá dobrotu :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
12.7.14 10:08

Je to smutný, že to nechal zajít tak daleko a uvědomil jsi to, až když byla malá na cestě, ale možná to dřív nevnímal a uvědomil jsi to až potkal jinou, prostě se nechal zblbnout :roll: možná to má v povaze a nebudeš poslední který to udělal, to že ti finačně pomáhá je fajn, ale taky nevěřím tomu, že to bude na delší dobu, chtělo by to právně pořešit, protože přítelkyně určitě zapracuje a řekne mu proč tolik platí, když ti budou stačit alimenty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
12.7.14 10:10

No… že nic neřekl a náhle si vzpomněl, že tě vlastně nemiluje, krátce po narození dcery, to samozřejmě hloupé a nezralé je. A že nechtěl už nic řešit a jen utéct, to samozřejmě taky. Ale co naděláš. Chlapi to tak maj, často jim „otevře oči“ až nová ženská. Do té doby netušili, že jsou nespokojení, nebo to tušili, ale bylo pro ně prostě výhodnější mít nějaký vztah (a full service) než být sám. Co naděláš. :nevim:

Na druhou stranu se porozchodově chová dobře, závazku se nevyhýbá, platí, pomáhá, zajímá se. Buď ráda, stačí si tu na eMiminu chvíli počíst, abys viděla, že mohlo být mnohem hůř.

Chápu, že tě žere, jak si žije svůj život a baví se s novou ženskou, zatímco ty jsi s dcerou. To jsou naprosto pochopitelné pocity. Ale věř mi, že není všem dnům konec a do roka a do dne (či dvou :) ) může být všechno jinak. Jeho nová otěhotní, on náhle zjistí, co mu na ní vždy vadilo… :think: ;) A ty už mezitím budeš třeba znovu zamilovaná a budeš prožívat nejhezčí chvíle. Kdo ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
12.7.14 10:25

Když už vydržel to tajemství, že tě nemiluje, skoro do porodu, mohl počkat po něm. Před porodem není asi nikdo železná lady a velká krasavice, všechno se tak nějak víc dotýká a psychicky rozhodí. Podle mě je deb-l, ale co už. Jsi šikovná, jaks to zvládla.
Na těchto „vztazích“ je vtipný, že když se chce záletný partner vracet, už většinou nemá kam a pak se ještě rozčiluje. Jo, a tu dámu už měl zaručeně pěkně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140237
12.7.14 10:32

Nebyla bych s takovým chlapem, neví co chce, není na něj spolehnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí