Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vanill Peníze z dědictví patří jen dědicům. Takže právně na ně opravdu nemáš nejmenší nárok (v případě, že by se tedy dědictví nevzdal). Nevztahuje se to do SJM. Nevím, co mají v rodině za „problémy“, že se vzdá dědictví ve prospěch někoho jiného. Ty ho však do dědění nutit nemůžeš.
Věřím, že jsi naštvaná a zklamaná (taky bych byla), ale je to dědictví po jeho dědovi, nejste oddáni, takže na něj nemáš žádné páky, aby jsi z toho měla něco ty a děti.
@Kakika jo, já vím, akorát mi není schopen říct žádný rozumný důvod, proč se toho vzdává a vůbec se se mnou o tom nechce bavit. Jde o to, že finančně na tom jsme docela dost zle a tohle byla možnost tuto situaci vyřešit, už jen kvůli dětem. ![]()
@vanill jako já tě naprosto chápu. Podobnou situaci jsme měli v rodině. Táta dědil a místo toho, aby z toho aspoň opravil (když už ne zaplatit novou) střechu, koupil si nové auto. Mamka tehdy byla taky strašně naštvaná a on jí na to řekl, že jsou to jeho peníze, takže si s tím může dělat co chce. Bohužel, pokud s ním řeč není, tak situace je taková, že právo je na jeho straně.
Zkus se zeptat ostatních příbuzných, třeba manželek, proč to přítel nechce. Třeba vědí víc…
@vanill tak evidentně pán nemá chuť si tě vzít, děti jsou menší závazek než vše ostatní a jak vidíš ohledně dluhů a dědictví, tak původní rodina pro něj bude víc než je ta s tebou…Asi bych začala přemýšlet, jak žít do budoucna bez něj a začít si šetřit bokem. Tak, jak píšeš, se v rodině lidi nechovají ![]()
Ještě me napadlo…co když dědictví přijme a tobě říká, ze ne? Je to třeba možné?
Říkám pořád, že vztah či člověka poznáme jen v „krizových“ siuací ![]()
neporadím, ale vím, že bych se mu snažila otevřít oči..a když nic, tak pápálálá ![]()
@vin píše:
Zkus se zeptat ostatních příbuzných, třeba manželek, proč to přítel nechce. Třeba vědí víc…
no, mně to přijde celkem logické - kdyby dědil, peníze shrábne exekutor (nebo věřitel, pokud to ještě k exekuci nedošlo). takže z nich aspoň něco bude mít rodina, jemu by je přece hned sebrali ![]()
ne, že bych takové chování schvalovala, ale co ex jeden čas měl zaměstnance, tak tohle bylo celkem typické uvažování těch zadlužených
a nejlepší byl exot, který veřejně tvrdil, že radši si půjde sednou, než by exmanželce zaplatil korunu na alíkách (co ho dohnal exekutor, dal výpověď, aby mu mzda nešla na exekuci)… a taky si radši sednout šel ![]()
Příspěvek upraven 11.07.14 v 16:01
Ahoj, zkus zjistit víc, jak se to celé má. Dědí jen on jako vnuk? Děti dědy nejsou? A vašich dětí jako pravnuků se dědictví také týká, ne?
A co když dluží on po celé rodině? A ty o tom nevíš? Nebo mu někdo nějak jinak pomohl? A takhle to „splácí“. Co by štvalo mě, že mi neříká vše. To už je ale úplně jiný problém. ![]()
@Kapaz píše:
A co když dluží on po celé rodině? A ty o tom nevíš? Nebo mu někdo nějak jinak pomohl? A takhle to „splácí“.
jj, i to je docela reálné ![]()
@sagina píše:
no, mně to přijde celkem logické - kdyby dědil, peníze shrábne exekutor (nebo věřitel, pokud to ještě k exekuci nedošlo). takže z nich aspoň něco bude mít rodina, jemu by je přece hned sebrali![]()
ne, že bych takové chování schvalovala, ale co ex jeden čas měl zaměstnance, tak tohle bylo celkem typické uvažování těch zadlužených
Příspěvek upraven 11.07.14 v 16:01a nejlepší byl exot, který veřejně tvrdil, že radši si půjde sednou, než by exmanželce zaplatil korunu na alíkách (co ho dohnal exekutor, dal výpověď, aby mu mzda nešla na exekuci)… a taky si radši sednout šel
Ja vim, ale dluhy uhradí a ještě zbyde…pokud tedy uhradit dluhy chce ![]()
@Kapaz píše:
A co když dluží on po celé rodině? A ty o tom nevíš? Nebo mu někdo nějak jinak pomohl? A takhle to „splácí“. Co by štvalo mě, že mi neříká vše. To už je ale úplně jiný problém.
Napadlo mě to samé. Že dluží i rodině a takto vlastně část dluhu-o kterém zakladatelka neví-zaplatí. Také by mě vadilo, že spolu mají děti a vlastně jsou věci, o kterých nedokážou otevřeně hovořit. Což peníze jsou jedním z důležitých bodů spolužití.
Ahojte holky, nevím, co si mám myslet o svém příteli. Udělal nám v minulosti dluhy a teď má možnost mít konečně peníze a dluhy splatit. Umřel mu dědeček a má dědit, jenže on se toho vzdává ve prospěch někoho jiného v jejich rodině. Nechce se mnou o tom vůbec mluvit a já to prostě nechápu. Máte taky některá s tímto zkušenosti? Jak byste tuto situaci řešili? Nejhorší je, že mi řekl, že i kdyby něco podědil, tak zaplatí dluhy a peníze si nechá jenom pro sebe. Jde mi o princip, mám s ním děti a tohle se mi nezdá fér.