Dědictví po dědečkovi

vanill
11.7.14 15:41

dědictví po dědečkovi

Ahojte holky, nevím, co si mám myslet o svém příteli. Udělal nám v minulosti dluhy a teď má možnost mít konečně peníze a dluhy splatit. Umřel mu dědeček a má dědit, jenže on se toho vzdává ve prospěch někoho jiného v jejich rodině. Nechce se mnou o tom vůbec mluvit a já to prostě nechápu. Máte taky některá s tímto zkušenosti? Jak byste tuto situaci řešili? Nejhorší je, že mi řekl, že i kdyby něco podědil, tak zaplatí dluhy a peníze si nechá jenom pro sebe. Jde mi o princip, mám s ním děti a tohle se mi nezdá fér.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
11.7.14 15:45

@vanill Peníze z dědictví patří jen dědicům. Takže právně na ně opravdu nemáš nejmenší nárok (v případě, že by se tedy dědictví nevzdal). Nevztahuje se to do SJM. Nevím, co mají v rodině za „problémy“, že se vzdá dědictví ve prospěch někoho jiného. Ty ho však do dědění nutit nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 15:47

Věřím, že jsi naštvaná a zklamaná (taky bych byla), ale je to dědictví po jeho dědovi, nejste oddáni, takže na něj nemáš žádné páky, aby jsi z toho měla něco ty a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vanill
11.7.14 15:48

@Kakika jo, já vím, akorát mi není schopen říct žádný rozumný důvod, proč se toho vzdává a vůbec se se mnou o tom nechce bavit. Jde o to, že finančně na tom jsme docela dost zle a tohle byla možnost tuto situaci vyřešit, už jen kvůli dětem. :(

• Citovat
  • Upravit
16694
11.7.14 15:51

@vanill jako já tě naprosto chápu. Podobnou situaci jsme měli v rodině. Táta dědil a místo toho, aby z toho aspoň opravil (když už ne zaplatit novou) střechu, koupil si nové auto. Mamka tehdy byla taky strašně naštvaná a on jí na to řekl, že jsou to jeho peníze, takže si s tím může dělat co chce. Bohužel, pokud s ním řeč není, tak situace je taková, že právo je na jeho straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
11.7.14 15:55

Zkus se zeptat ostatních příbuzných, třeba manželek, proč to přítel nechce. Třeba vědí víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
11.7.14 15:55

@vanill tak evidentně pán nemá chuť si tě vzít, děti jsou menší závazek než vše ostatní a jak vidíš ohledně dluhů a dědictví, tak původní rodina pro něj bude víc než je ta s tebou…Asi bych začala přemýšlet, jak žít do budoucna bez něj a začít si šetřit bokem. Tak, jak píšeš, se v rodině lidi nechovají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
11.7.14 15:58

Ještě me napadlo…co když dědictví přijme a tobě říká, ze ne? Je to třeba možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
11.7.14 16:00

Říkám pořád, že vztah či člověka poznáme jen v „krizových“ siuací :roll:
neporadím, ale vím, že bych se mu snažila otevřít oči..a když nic, tak pápálálá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
11.7.14 16:00
@vin píše:
Zkus se zeptat ostatních příbuzných, třeba manželek, proč to přítel nechce. Třeba vědí víc…

no, mně to přijde celkem logické - kdyby dědil, peníze shrábne exekutor (nebo věřitel, pokud to ještě k exekuci nedošlo). takže z nich aspoň něco bude mít rodina, jemu by je přece hned sebrali :nevim:

ne, že bych takové chování schvalovala, ale co ex jeden čas měl zaměstnance, tak tohle bylo celkem typické uvažování těch zadlužených :nevim: a nejlepší byl exot, který veřejně tvrdil, že radši si půjde sednou, než by exmanželce zaplatil korunu na alíkách (co ho dohnal exekutor, dal výpověď, aby mu mzda nešla na exekuci)… a taky si radši sednout šel :roll:

Příspěvek upraven 11.07.14 v 16:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
11.7.14 16:01

Ahoj, zkus zjistit víc, jak se to celé má. Dědí jen on jako vnuk? Děti dědy nejsou? A vašich dětí jako pravnuků se dědictví také týká, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
11.7.14 16:02

A co když dluží on po celé rodině? A ty o tom nevíš? Nebo mu někdo nějak jinak pomohl? A takhle to „splácí“. Co by štvalo mě, že mi neříká vše. To už je ale úplně jiný problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
11.7.14 16:04
@Kapaz píše:
A co když dluží on po celé rodině? A ty o tom nevíš? Nebo mu někdo nějak jinak pomohl? A takhle to „splácí“.

jj, i to je docela reálné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
11.7.14 16:04
@sagina píše:
no, mně to přijde celkem logické - kdyby dědil, peníze shrábne exekutor (nebo věřitel, pokud to ještě k exekuci nedošlo). takže z nich aspoň něco bude mít rodina, jemu by je přece hned sebrali :nevim:

ne, že bych takové chování schvalovala, ale co ex jeden čas měl zaměstnance, tak tohle bylo celkem typické uvažování těch zadlužených :nevim: a nejlepší byl exot, který veřejně tvrdil, že radši si půjde sednou, než by exmanželce zaplatil korunu na alíkách (co ho dohnal exekutor, dal výpověď, aby mu mzda nešla na exekuci)… a taky si radši sednout šel :roll:

Příspěvek upraven 11.07.14 v 16:01

Ja vim, ale dluhy uhradí a ještě zbyde…pokud tedy uhradit dluhy chce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
11.7.14 16:11
@Kapaz píše:
A co když dluží on po celé rodině? A ty o tom nevíš? Nebo mu někdo nějak jinak pomohl? A takhle to „splácí“. Co by štvalo mě, že mi neříká vše. To už je ale úplně jiný problém. :nevim:

Napadlo mě to samé. Že dluží i rodině a takto vlastně část dluhu-o kterém zakladatelka neví-zaplatí. Také by mě vadilo, že spolu mají děti a vlastně jsou věci, o kterých nedokážou otevřeně hovořit. Což peníze jsou jedním z důležitých bodů spolužití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí